Επιπόλαιος, βιαστικός και ανεύθυνος ο Τσίπρας >> Γιατί τα πήραν οι θεσμοί?

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας νεος

Η τακτική Τσίπρα να απειλεί και να αιφνιδιάζει ευρωπαίους και ΔΝΤ γυρίζει για μια φορά ακόμα μπούμερανγκ εναντίον του αλλά και εναντίον της χώρας με προφανείς συνέπειες για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, κατόρθωσε να έχει απέναντι της και τον κ.Σόϊμπλε και το Eurogroup και το ΔΝΤ .

Αυτό βέβαια είναι κατόρθωμα από μόνο του...

Ενώ θα μπορούσε μετά την υπέρβαση του στόχου στα έσοδα και τα δωράκια που ήθελε να μοιράσει για να κερδίσει ψηφαλάκια να περιμένει λίγο και να κλείσει  τη διαπραγμάτευση, επέλεξε με την προχειρότητα και το λαϊκισμό που τον  διακρίνει να αγνοήσει τους θεσμούς, για να αποδείξει την υποτιθέμενη επαναστάτικότητά του. 

Το μόνο που κατάφερε είναι να τα κάνει κυριολεκτικά θάλασσα και να φέρει τη χώρα μπροστά σε ένα ακόμα δραματικό αδιέξοδο.

Ο άνθρωπος είναι επιπόλαιος και ανεύθυνος...

Επιπλέον νομίζει ότι είναι και ο Τσε Γκεβάρα τρομάρα του...

Πάλι θα βγάλει κανα έρπη και θα τρέχει...

Τι ήταν αυτό όμως που εξόργισε τους πάντες με το παλιόπαιδο?

Οι αντιρρήσεις για τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα βασίζονται στο ότι έρχονται σε αντίθεση με το συμπληρωματικό μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση στις 16.06.2016. 

Εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα πως αν επιβεβαιωθεί πρωτογενές πλεόνασμα, τότε οι Αρχές σε συμφωνία με τους θεσμούς θα μπορούσαν να εξετάσουν τη χρήση του δημοσιονομικού χώρου για να «ενισχύσουν την κοινωνική προστασία και ιδιαίτερα το ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα ή/και για να μειώσουν το φορολογικό βάρος».

 Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα, το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιβεβαιώθηκε από την Eurostat και δεν πήρε το «πράσινο φως» των θεσμών, ενώ παράλληλα δεν συμφωνήθηκαν και σε ποιες κατηγορίες θα μπορούσε να δοθεί. 

Αντι λοιπόν να περιμένει λίγο και να πάρει το ΟΚ πήγε να το παίξει αριστερός επαναστάτης των Εξαρχείων...

Σχόλια