Αν δεν είναι πραγματικά επείγον μην πας καθόλου >> Με προσωπικό ασφαλείας οι δομές Υγείας λόγω της 24ωρης απεργίας


Σχετική εικόνα
Με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, λειτουργούν σήμερα Πέμπτη, τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και οι μονάδες ΠΕΔΥ, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στη Υγεία, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματιστεί στις 8:00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά  (ΕΙΝΑΠ), ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων στην Υγεία είναι η αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, η στελέχωση και η αύξηση της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των μονάδων ΠΕΔΥ και η μη απόλυση επικουρικών γιατρών. 
  
Την υποστήριξή του στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ζητώντας τη συμμετοχή σε αυτήν όλων των γιατρών, είτε εργάζονται σε Δημόσιες είτε σε Ιδιωτικές Δομές Υγείας, με αίτημα τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το σύνολο των λειτουργών της Υγείας.

Σχόλια