Θήκη για κινητά από φύκια >> Πατρινός κατέβασε την ιδέα και την έκανε μπίζνα...

O 23χρονος Έλληνας που διαπρέπει πουλώντας γκάτζετ από... φύκια! (photos) - Κεντρική Εικόνα


Το πρώτο προϊόν της εταιρείας PΗΕΕ βρίσκεται στο ράφι – στο ράφι μιας ελληνικής αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, αναλωσίμων και ειδών γραφείων αλλά και σε ράφι ηλεκτρονικού καταστήματος. Μια δικαίωση για τον Σταύρο Τσομπανίδη, έναν επίμονο startupper που έστησε στην Πάτρα μια καινοτομική επιχείρηση που συνδυάζει τις αξίες της οικολογίας με τις επιταγές της τεχνολογίας. Η θήκη Phee Back Cover για iPhone 6/6s είναι πλέον διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως για όσους διαθέτουν γύρω στα 25 ευρώ για αγορά. Η θήκη μπορεί να είναι το πρώτο αλλά όχι και το τελευταίο – μετά την θήκη για τα κινητά ακολουθούν γυαλιά αλλά και ρακέτες από φύκια.


Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ideaslab.today δημοσιεύθηκε μια μικρή ιστορία για τον Σταύρο Τσομπανίδη: «O Σταύρος Τσομπανίδης είναι μόλις 23 ετών – ένας πραγματικός νεοσσός της επιχειρηματικότητας. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι ο ιδρυτής μιας startup με την επωνυμία PHEE. Η τελευταία, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί ως κύρια πρώτη ύλη για τα προϊόντα της τα νεκρά φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica, που ξεβράζονται σε τεράστιες ποσότητες στις ελληνικές ακτές. Με λίγα λόγια, τα φύκια είναι μια πρώτη ύλη (αν όχι και η μόνη) για την δημιουργία τελικών φυσικών προϊόντων.



ηξγηκ

Πρακτικώς, η PHEE –όπως εξηγεί ο ιδρυτής της- «ανακυκλώνει τα νεκρά φύλλα των φυκιών που ξεβράζονται στις ακτές και τα επεξεργάζεται με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, η οποία και προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παράγει το PHEE-board, ένα επίπεδο διακοσμητικό πάνελ σε διαφορετικές αποχρώσεις».

Η πρώτη εμπορική εφαρμογή του PHEE-board είναι οι PHEE-cases. Πρόκειται για τις πρώτες στην αγορά προστατευτικές θήκες για smartphones – θήκες φτιαγμένες κυριολεκτικά από φύκια. Παράλληλα, χωρίς άλλη χρονοτριβή προχωρά και η ανάπτυξη άλλων τελικών προϊόντων όπως ρακέτες θαλάσσης, γυαλιά ηλίου και λοιπά accessories. Οι θήκες για τα κινητά βρίσκονται ήδη στο εμπόριο (ηλεκτρονικά αλλά και φυσικά καταστήματα).



Σήμερα, όπως λέει και ο Σταύρος (που συνεχίζει να την ψάχνει την δουλειά) το PHEEboard μπορεί να χρησιμεύσει και σε εφαρμογές όπως είναι η κατασκευή κουτιών πολυτελείας αλλά και σαν διακοσμητική επιφάνεια για επένδυση σε έπιπλα καθώς και σε επένδυση μεγάλων επιφανειών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.



Η PHEE έχει διακριθεί, λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη στα πρώτα της βήματα, σε εγχώριους διαγωνισμούς και προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφιών Angelopoulos-Clinton CGIU, διακρίθηκε στον διαγωνισμός ReditUp της εταιρείας Παπαστράτος και στο BlueGrowth, που συνδιοργανώνεται από την Aephoria.net και τον Δήμο Πειραιά».




πηγή

Σχόλια