Μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας >> Το τσίρκο Μεντράνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιρκο μεντρανο



Οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί στη χώρα είναι πάνω από 500...

Οι οικοδομικοί είναι ένα σοβαρό θέμα πρώτον διότι αφορά πολύ κόσμο, δεύτερον διότι αφορά γεωγραφικά ολόκληρη την Ελλάδα και τρίτον διότι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί αποτελούν ένα «κοιμώμενο επενδυτικό γίγαντα». 

Στην πραγματικότητα  «Οι επενδύσεις στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, χωρίς κόστος για την κοινωνία»

Τα λέμε όλα αυτά για να δείξουμε ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα με πολλαπλές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς (κοινωνικό, πολιτικό, οικολογικό, οικονομικό)...

Θα περίμενε λοιπό κανείς ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεννοηθεί όταν φέρνει νομοθετήματα που τους αφορούν...

Προσοχή δεν ζητάμε να φέρνει καλούς νόμους...

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιρκο μεντρανο

Ζητάμε να γνωρίζουν μεταξύ τους οι κυβερνώντες τι γίνεται και τι θέλουν να κάνουν...


Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει...

Οπως μεταδίδει το capital.gr υπήρξε βραχυκύκλωμα μεταξύ των κυβερνητικών βολευτών ενώ προσπαθούσαν να καταλάβουν τι παίζει...

Το βραχυκύκλωμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει όπισθεν ολοταχώς σε θέμα που αφορά την ‘τακτοποίηση’ του καταστατικού των Οικοδομικών συνεταιρισμών της χώρας ενώ ανέδειξε τόσο τις εσωτερικές δυσλειτουργίες, όσο και την απειρία ορισμένων μελών της. 


Αφορμή για το βραχυκύκλωμα, άρθρο νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο οι περίπου 500 Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί που υπάρχουν στην χώρα θα πρέπει να προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο προκειμένου να εναρμονίσουν το καταστατικό τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Κι ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο συνεδριάσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής χωρίς να διατυπωθούν ενστάσεις, στην τρίτη συνεδρίαση για το θέμα ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος τάχθηκε ευθέως κατά. Όπως είπε ο κ.Καμμένος ας μην ζητήσουμε τώρα φορολογική ενημερότητα από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, γιατί θα μπλέξουμε".

Η αντίδραση Καμμένου αιφνιδίασε πλήρως τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος βλέποντας την τροπή που πήρε η συζήτηση απέσυρε την επίμαχη διάταξη, πριν φτάσει στην Ολομέλεια! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ.Μπαλαούρας, όσο και τα άλλα μέλη της επιτροπής αιφνιδιάστηκαν πλήρως από την αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ. 

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της μετά το πέρας της συνεδρίασης "δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εταίρος να μην ενημερώνει για την στάση του σε ένα κρίσιμο θέμα, και να μας φέρνει σε τόσο δύσκολη θέση ενώ εξελίσσεται το θέμα κοινοβουλευτικά". 

Άλλο μέλος της Επιτροπής απέδιδε την τροπή που έλαβε το θέμα "ενδεχομένως στην πικρία του κ. Δ. Καμμένου που δεν πήρε υπουργείο". 

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιρκο μεντρανο

Υπήρξαν όμως και "ενδο-συριζαϊκά καρφώματα" καθώς, άλλο μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής υποστήριζε ότι "δεν είναι δυνατόν κ νέα υπουργός η κ. Κ. Παπανάτσιου να χειρίζεται τόσο παθητικά το ζήτημα αυτό, από την στιγμή που η εν λόγω ρύθμιση ήρθε από το υπουργείο Οικονομικών και σίγουρα ήταν σε γνώση του αρμόδιου Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου".



Συγκεκριμένα, όπως έλεγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπανάτσιου θα έπρεπε να είχε ενημερώσει το υπουργείο για τις αντιδράσεις που υπήρχαν καταρχήν από τους ίδιους τους εκπροσώπους των οικοδομικών συνεταιρισμών καθώς μόνο οι 170 εξ αυτών δεν είχαν πρόβλημα με τα διαδικαστικά που απαιτεί η τροποποίηση του καταστατικού τους. "Κι όχι να φτάνουμε στο σημείο να πάρει αυτή την τροπή η συζήτηση στο πάρα πέντε". 

Ισως βέβαια η φράση τσίρκο Μεντράνο να αδικεί τους συντελεστές του τσίρκου οι οποίοι σίγουρα είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους...



Σχόλια