Ευτυχώς που υπάρχει και η DEA. 29 κιλά κοκαίνης στην Πάτρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι πατρα

Τα παραστατικά ανέγραφαν ότι μεταφερόταν στην Ελλάδα κατεψυγμένο κρέας από την Ολλανδία. Στην καμπίνα όμως της νταλίκας που κατέφθασε στο λιμάνι της Πάτρας την περασμένη Πέμπτη υπήρχαν σε βαλίτσα 29 κιλά κοκαΐνης!

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που θα περνούσαν στη χώρα μας μέσω του λιμανιού της Πάτρας και χαρακτηριστικό της σοβαρότητάς της είναι η εμπλοκή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA, που έδωσε τις σχετικές πληροφορίες, ζήτησε τον έλεγχο της νταλίκας και είχε τη γενική εποπτεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις η νταλίκα έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας από την Ιταλία, ράμπο του Λιμενικού Σώματος αλλά και της Ασφάλειας Αττικής την ακινητοποίησαν και κατάφεραν σε πέντε λεπτά να εντοπίσουν την κοκαΐνη.

ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
«Υπήρχε μεγάλο ρίσκο μήπως και γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις μας από τσιλιαδόρους» αναφέρει ο Κεντρικός λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, καθώς και οι τοπικές λιμενικές δυνάμεις μετείχαν στην επιχείρηση. Συνελήφθησαν ο οδηγός και ο συνοδηγός της νταλίκας και ακολούθησε «ελεγχόμενη μεταφορά» στην Κόρινθο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός της νταλίκας έχει καταγωγή από την Κρήτη . Η ελεγχόμενη μεταφορά σήμαινε ότι η νταλίκα συνέχισε για το σημείο παράδοσης, που είχε καθοριστεί εξ αρχής στην Κόρινθο, με αστυνομική συνοδεία, κάτι που αύξανε το ρίσκο η επιχείρηση να τιναζόταν στον αέρα.

Οι δύο Ελληνες συλληφθέντες οδήγησαν την νταλίκα στην Κόρινθο και στήθηκε επιχείρηση στην Εθνική από επίλεκτες δυνάμεις για την σύλληψη και των υπολοίπων συνεργών. Η νταλίκα έφθασε στο σημείο παράδοσης, όπως είχε οριστεί και εκεί εμφανίστηκαν δύο Αλβανοί. Ακολούθησε έφοδος από όλα τα σημεία και οι παραλήπτες της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης συνελήφθησαν επί τόπου.
Οι διωκτικές αρχές δεν ήθελαν τους μεταφορείς, αλλά τους παραλήπτες, για να ανοίξει και άλλο η βεντάλια των συλλήψεων. Ο φόβος των αρχών ήταν ότι η ακινητοποίηση στο λιμάνι της Πάτρας της νταλίκας ίσως γινόταν γνωστή στα αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος στην Κόρινθο και θα έσπευδαν να εξαφανιστούν. Αλλωστε σε τέτοια περιστατικά πάντα υπάρχουν «τσιλιαδόροι». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως διαφάνηκε, η επέμβαση των λιμενικών έγινε με χειρουργική ακρίβεια. Και αυτό σκόπιμα, ώστε ακόμα και εάν υπήρχαν συνεργοί στη λιμενική ζώνη που παρακολουθούσαν τη νταλίκα, να τους δινόταν η αίσθηση ότι το όχημα περνούσε μονάχα από τυπικό έλεγχο που δεν είχε αποδώσει καρπούς.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το λιμάνι της Πάτρας βρίσκεται στους στόχους της DEA. Στις 10 Απριλίου 2015 είχε γίνει επιχείρηση από αμερικανικές και ελληνικές αρχές και είχαν ακινητοποιηθεί δύο νταλίκες με 370 κιλά ηρώινης, με αξία 40 εκατομμύρια ευρώ...
πηγη: εφ. Πελοπόννησος
πηγή

Σχόλια