Στην Ελλάδα της κρίσης η Μύκονος αποτελεί ξεχωριστό κράτος...

Συνωστισμός κροίσων με εκκεντρικά γούστα

 


«Μύκονος, εκεί θα ήθελα να πάω!», δήλωσε η Τζένιφερ Λόπεζ πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή της Κέλι Ρίπα και του Μάικλ Στράχαν δίνοντας δυναμικά το σύνθημα στους απανταχού σταρ και τζετ σέτερ για μια εξόρμηση στο κοσμοπολίτικο νησί μας.

Συνωστισμός κροίσων με εκκεντρικά γούστα
Στην Ελλάδα της κρίσης η Μύκονος αποτελεί ξεχωριστό κράτος όπου τα χρήματα είναι απλώς πολυψήφιοι αριθμοί, που εξασφαλίζουν στους πάμπλουτους επισκέπτες την ικανοποίηση και της πιο ιδιαίτερης επιθυμίας τους.
Οι πολυεκατομμυριούχοι που επισκέπτονται το Νησί των Ανέμων αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ τα τελευταία χρόνια μια νέα κατηγορία έχει προκύψει από ζάπλουτους οι οποίοι επιδίδονται σε έναν άτυπο συναγωνισμό για το ποιος θα ξοδέψει τα περισσότερα... Το προβάδισμα έχουν οι Αραβες (κυρίως από το Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν, Λίβανο, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία), οι Βραζιλιάνοι (οι οποίοι αποτελούν το δυναμικό new entry στη λίστα) και οι Τούρκοι, ενώ ακολουθούν με αξιώσεις οι Ινδοί, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί η Μύκονος εκτός από εκπληκτικές παραλίες, υψηλού επιπέδου φαγητό και διασκέδαση διαθέτει και ασυναγώνιστη υποδομή στην παροχή υπηρεσιών ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό δισεκατομμυριούχο. Γνωστά γραφεία του νησιού αναλαμβάνουν τη διοργάνωση, μέχρι και στην τελευταία της λεπτομέρεια, της διαμονής των επισκεπτών αλλά και την επιμέλεια χλιδάτων δεξιώσεων γάμων, πάρτι γενεθλίων, ρομαντικών προτάσεων γάμου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους...
Ο γάμος του Ινδού επιχειρηματία Σαγκάρ Σεγουακραμάνι και της Φάρα Μέχτα άφησε εποχή στο νησί. Περίπου 500 προσκεκλημένοι από διάφορες χώρες έφτασαν στη Μύκονο ενώ το γλέντι διήρκεσε τέσσερις ημέρες.
Ο γάμος του Ινδού επιχειρηματία Σαγκάρ Σεγουακραμάνι και της Φάρα Μέχτα άφησε εποχή στο νησί. Περίπου 500 προσκεκλημένοι από διάφορες χώρες έφτασαν στη Μύκονο ενώ το γλέντι διήρκεσε τέσσερις ημέρες.
Παραλία μόνο για δύο
Οπως περιγράφει στο «Εθνος της Κυριακής» η Τόνια Ανδρόνικου, ιδιοκτήτρια του Tonia Andronikou Concierge, «Οι ξεχωριστές επιθυμίες που έχουμε ικανοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στη Μύκονο είναι τόσο πολλές, που πλέον ό,τι και να μου ζητήσουν δεν θα μου κάνει εντύπωση. Για παράδειγμα ένας Ρώσος μεγιστάνας για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του ζήτησε να κλείσουμε ένα μαγαζί, το εσωτερικό του οποίου θα έπρεπε να μετατραπεί σε εξωτικό δάσος. Η επιθυμία του ικανοποιήθηκε. Φέραμε αρχιτέκτονα, διακοσμητή και ανθοκόμο να μελετήσουν τον χώρο και να δημιουργήσουν κρεμαστούς κήπους και ρυάκια, να τοποθετήσουν δέντρα και καρπούς σε ένα περιβάλλον που παρέπεμπε στον Κήπο της Εδέμ.
Η ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» με τον Τζόνι Ντεπ έχει γίνει θέμα σε δύο αξέχαστα πάρτι που διοργανώθηκαν από Σαουδάραβες στη Μύκονο.
Η ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» με τον Τζόνι Ντεπ έχει γίνει θέμα σε δύο αξέχαστα πάρτι που διοργανώθηκαν από Σαουδάραβες στη Μύκονο.
Ενας Γάλλος επιχειρηματίας επίσης επιθυμούσε μια αξέχαστη πρόταση γάμου και μας ζήτησε να κλείσουμε πριβέ για δύο άτομα μια ολόκληρη παραλία την οποία στολίσαμε με λουλούδια και αρωματικά κεριά. Οταν έγινε η πρόταση, δεκάδες φωτεινά πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό για αρκετή ώρα. Είναι πολλά, τι να πρωτοθυμηθώ... Ενας Αραβας δισεκατομμυριούχος ήρθε μαζί με φίλους του για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του στη Μύκονο. Μας ζήτησε λοιπόν να κλείσουμε μια παραλία όπου θα διοργανώναμε το πάρτι το οποίο θα είχε ως θέμα τους ?Πειρατές της Καραϊβικής?. Ακολουθώντας την επιθυμία του η θάλασσα γέμισε από ξύλινα καραβάκια με κατάρτια και εντυπωσιακά πανιά, το πλήρωμα ήταν ντυμένο όπως ακριβώς οι πειρατές στη γνωστή ταινία με τον Τζόνι Ντεπ, ενώ πανέμορφες κοπέλες μεταμορφωμένες σε πουλιά και γοργόνες πλαισίωναν το σκηνικό. Ηταν ένα πάρτι που ακόμα συζητιέται.
Επίσης σε μια δεξίωση γάμου γκέι Βρετανών που διοργανώσαμε ήρθε ειδικά με λίαρ τζετ για να τραγουδήσει η Ιμάν, η εντυπωσιακή σύζυγος του τραγουδιστή Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ σε έναν άλλο γάμο πολυεκατομμυριούχου Νιγηριανού τραγούδησε ο Βρετανός καλλιτέχνης Seal».
Βόλτα με ελικόπτερο στη Σαντορίνη
Ρώσος μεγιστάνας και λάτρης της Μυκόνου άνοιξε σαμπάνιες χιλιάδων ευρώ στην παραλία της Ψαρούς.
Ρώσος μεγιστάνας και λάτρης της Μυκόνου άνοιξε σαμπάνιες χιλιάδων ευρώ στην παραλία της Ψαρούς.
«Για ένα ηλιοβασίλεμα μπορεί να πεταχτούν με ελικόπτερο για μισή ώρα στη Σαντορίνη. Αλλά αυτό αποτελεί για εμάς ρουτίνα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδιοκτήτρια του Mykonos Top Villas: «Για παράδειγμα ένα ζευγάρι από τη Σαουδική Αραβία έκλεισε μια μεγάλη βίλα 10 δωματίων για να μείνουν μόνοι τους μια εβδομάδα. Μάλιστα το προσωπικό που είχαν φέρει μαζί τους με το λίαρ τζετ έμεινε σε κοντινό ξενοδοχείο και όχι σε κάποιο από τα δωμάτια της βίλας. Θυμάμαι ακόμα μια παρέα από Σαουδάραβες οι οποίοι με επαναλαμβανόμενα email μας είχαν ζητήσει για όλες τις ημέρες που θα έμεναν σε εμάς να τρώνε μεσημέρι και βράδυ ψάρια σε μεγάλες ποσότητες και ποικιλία. Παραγγείλαμε λοιπόν δεκάδες κιλά ψάρια και θαλασσινά. Ομως όταν ήρθαν ξετρελάθηκαν με τη ζωντάνια της Μυκόνου με αποτέλεσμα να τρώνε έξω σε εστιατόρια ενώ δεν έφαγαν ούτε μία φορά στις βίλες που είχαν νοικιάσει... Ετσι, όλα τα ψάρια, που βέβαια εκείνοι πλήρωσαν κανονικά, τα έφαγαν τα παιδιά του προσωπικού. Επίσης ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας μας ζήτησε να οργανώσουμε ένα πάρτι για 300 καλεσμένους, το οποίο θα περιλάμβανε μια μεγάλη έκπληξη: μια κανονική πειρατεία εμπνευσμένη από τους ?Πειρατές της Καραϊβικής? την οποία ονομάσαμε ?The Pirates of the Aegean?. Eτσι οι 250 καλεσμένοι παρακολουθούσαν από την παραλία τα τεκταινόμενα ενώ οι υπόλοιποι 50 μαζί με τον οικοδεσπότη συμμετείχαν στην πειρατεία που εξελισσόταν στη θάλασσα. Είχαμε πλοία, πειρατές με σπαθιά και γάντζους, ξιφομαχίες, κανόνια κ.ά. Μη με ρωτάτε πώς τα βρήκαμε όλα αυτά... Θυμάμαι ακόμα πως σε ένα γκέι πάρτι Γάλλων εκατομμυριούχων μας ζήτησαν ένα μεγάλων διαστάσεων άγαλμα από πάγο που θα απεικόνιζε τον θεό έρωτα, ενώ ένας Λιβανέζος επιχειρηματίας για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του ήθελε μια άμαξα με λευκά άλογα. Η Μύκονος δεν ανήκει στα νησιά που κυκλοφορούν άμαξες και όμως σε ελάχιστες ώρες η άμαξα ήταν στη διάθεσή του.
Επίσης μια Αμερικανίδα σταρ μας ζήτησε ειδική μάρκα νερού με το οποίο θα έκανε ντους. Το παραγγείλαμε από το εξωτερικό και το φέραμε σε μεγάλες ποσότητες. Θα ήθελα όμως να αναφέρω πως οι σταρ του Χόλιγουντ που έχουμε φιλοξενήσει είχαν τις λιγότερες απαιτήσεις από όλους και ήταν ιδιαίτερα φιλικοί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πιο συνηθισμένα αιτήματα, όπως το να κλείσουμε πριβέ για ένα πάρτι μια παραλία την οποία στρώνουμε με ολομέταξα χαλιά ή να παραγγείλουμε πανάκριβες ετικέτες κρασιών και χαβιάρι που φέρνουμε από το εξωτερικό».
Χρυσός γάμος
Και όλες αυτές οι ιστορίες αποτελούν ένα μικρό τμήμα των όσων έχουν διαδραματιστεί στη Μύκονο. Ακόμα οι κάτοικοι του νησιού συζητούν για το λίαρ τζετ που στις 3 τα ξημερώματα ζήτησε επισκέπτης για να τον μεταφέρει στις 8 το πρωί στο Λονδίνο για μερικές μόνο ώρες ή τον γάμο τον Σεπτέμβριο του 2012 του Ινδού επιχειρηματία Σαγκάρ Σεγουακραμάνι και της Φάρα Μέχτα (κόρης ενός εκ των ιδιοκτητών του μεγαλύτερου εκδοτικού συγκροτήματος της Ινδίας), ο οποίος έχει αφήσει εποχή. Τότε 500 περίπου προσκεκλημένοι από διάφορες χώρες έφτασαν στη Μύκονο ενώ το γλέντι διήρκεσε 4 ημέρες. Το pre-wedding party δόθηκε στο Nammos και η δεξίωση στην παραλία Cavo Paradiso, όπου 15 Ινδοί μάγειρες είχαν ετοιμάσει ένα εκπληκτικό μενού. Τις εντυπώσεις εκτός από τα πανάκριβα κοσμήματα της νύφης έκλεψε η live εμφάνιση των Gipsy Kings.
«Και οι Ρώσοι είναι φοβεροί... όταν θέλουν κάτι δεν σκέφτονται τα χρήματα!» θα προσθέσει φίλη και γνωστή λάτρης της Μυκόνου. «Θυμάμαι πέρσι στις 15 Αυγούστου ένας Ρώσος μεγιστάνας έφτασε μεσημέρι με το σκάφος του και έδεσε στον κόλπο της Ψαρούς. Τα tender μετέφεραν τον ίδιο και την παρέα του για φαγητό στο Nammos και όπως ήταν φυσικό δεν υπήρχε τραπέζι στο εστιατόριο. Τότε εκείνος ζήτησε, με κάθε τίμημα, να του στήσουν τραπέζια ανάμεσα στις ξαπλώστρες, δίπλα στο κύμα. Ετσι και έγινε. Και αφού κάθισε άνοιξε επί τόπου σαμπάνιες magnum. Τα μεγέθη και τα ποσά στη Μύκονο είναι απίστευτα, πέρα από κάθε φαντασία...»
ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
magdaliveri@yahoo.gr

πηγή

Σχόλια