Κεϊσούκε Χόντα: Κανένας σεβασμός στην Ελλάδα

 

Οι Ιάπωνες θα εμφανιστούν απόψε στη Νατάλ ντυμένοι από τη στολή του σαμουράι. «Κανένας σεβασμός για την Ελλάδα», σαλπίζει ο ηγέτης της ομάδας, Κεϊσούκε Χόντα. «Εάν το παρακάνουμε με τις υποκλίσεις, θα χάσουμε πάλι».




 Οσο κι αν τις έχουν στο αίμα τους τις υποκλίσεις, οι Γιαπωνέζοι θα παίξουν με το κεφάλι ψηλά. «Στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού δείξαμε υπερβάλλοντα σεβασμό σε κάποιους παίκτες», εξηγεί ο Χόντα.«Αυτό μας στοίχισε την ήττα. Αντί να τους παίξουμε στα ίσα, τους φοβηθήκαμε. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο με την Ελλάδα. Να είμαστε προσεκτικοί, αλλά χωρίς υπερβολές. Εχουν και οι Ελληνες ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, όπως η Ακτή». Εχουμε εμείς Ντρογκμπά και Τουρέ; Μερσί για το κομπλιμέντο, αγαπητέ, αλλά τα παραλέτε.
Ο μέσος της Μίλαν ομολόγησε ότι η ομάδα του έχει την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. «Τα κάναμε όλα λάθος στον πρώτο αγώνα και το πληρώσαμε ακριβά. Δεν χάνουμε την πίστη μας. Εάν νικήσουμε την Ελλάδα, μπαίνουμε στον ίσιο δρόμο. Μετά θα τα δώσουμε όλα στον αγώνα με την Κολομβία».
«Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς να πολυκοιτάζουμε τον αντίπαλο», υποσχέθηκε ο στράικερ Γιοΐτσι Κακιτάνι. Ο κεντρικός αμυντικός Μάγια Γιοσίντα τόνισε ότι «οι Ελληνες θα έχουν ως κίνητρο τη δύναμη της απελπισίας» και συνέστησε επιφυλακτικότητα: «Πρέπει πάση θυσία να σκοράρουμε πρώτοι, ώστε να τους αναγκάσουμε να βγουν μπροστά». Ο μέσος της Νιρεμβέργης Χιρόσι Κιγιοτάκε χαρακτήρισε την αμυντική γραμμή της Εθνικής μας «λευκό πέτρινο τείχος» και πρότεινε ως αντίδοτο την υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας: «Οι γερές προπονήσεις που κάναμε το τελευταίο τριήμερο είναι η ιδανική πρόβα». Ο Γιοσίτο Οκούμπο μίλησε για «εξαιρετική ατμόσφαιρα».
Πίσω στο Τόκιο, πάντως, έπεσε κράξιμο. Η ήττα από τους Ιβοριανούς αποδεικνύεται υπερβολικά δύσπεπτη. «Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι είδους ποδόσφαιρο θέλει να επιβάλει ο Αλμπέρτο Τζακερόνι», είπε ο παλαίμαχος σταρ Χιντετόσι Νακάτα. «Πρέπει να σκεφτούμε ποιο στιλ μάς ταιριάζει καλύτερα και να το επιβάλουμε». Ο ήλιος ανέτειλε θαμπός για τους Ιάπωνες στο Μουντιάλ.
Απόψε, πάντως, θα έχουν κόσμο στο πλευρό τους. Καμία χώρα δεν έχει τόσους Ιάπωνες μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς όσους η Βραζιλία. Ωστόσο, οι περισσότεροι ζουν στην περιοχή του Σάο Πάουλο και πάντως μακριά από τις επαρχίες του τροπικού και υποτροπικού Βορρά.
πηγή

Σχόλια