Ξελάσπωσε το σύστημα ένας "ακραία ανόητος" κατά ΠΑΣΟΚ και ενδιαφέρουσες κινήσεις απο Σαμαρά στην ίδια υπόθεση.


Μιά μέρα πρίν το σύστημα βρέθηκε σε εξαιρετικά άβολη θέση (για να το θέσουμε κομψά) απο το πρωτοφανές στα χρονικά άδειασμα της Μέρκελ (5 λεπτά η συνάντηση με Σαμαρά κλπ).

Η κατάσταση ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη και δέν είναι υπερβολή να πούμε ότι η ομάδα που κυβερνάει και οι (μιντιακοί και όχι μόνο) φίλοι της βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού.

Επιπλέον , επικοινωνιακά η υπόθεση της μικρής Μαρίας (ξανθός άγγελος κλπ) ήταν στα τελειώματά της και μάλιστα με ένα σχετικά άδοξο τέλος....

Εκείνη την κρίσιμη στιγμή ένας "ακραία ανόητος" κατά ΠΑΣΟΚ, έσωσε στην κυριολεξία την κατάσταση.
Τα ΜΜΕ βρήκαν θέμα και η δύσκολη θέση μάλλον ξεπεράστηκε εφόσον στά πρωτοσέλιδα και στις αναλύσεις κυριαρχεί ένας "ακραία ανόητος" κατά ΠΑΣΟΚ πάντα.

Ενδιαφέρον εντούτοις προκαλεί σε εξαιρετικά έγκυρους παρατηρητές (οι οποίοι πίνοντας καφέ κάτω απο τον φθινοπωριμό ήλιο) παρατηρούσαν το σαφές άδειασμα του "ακραία ανόητου" κατα ΠΑΣΟΚ και διαχωρίζοντας έτσι τη θέση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ απο την ψηφοθηρία ακροδεξιών ψήφων, πράμα που σηματοδοτεί μιά κεντρώα - ούτως ειπείν - αντιμετώπιση του θέματος και άρα σημειώνοντας μιά ακόμα νίκη επι του ΠΑΣΟΚ στον συγκεκριμένο χώρο.

Η ταχύτητα της αντίδρασης και τα σωστά αντανακλαστικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το εντελώς λάθος (έως βλακείας) διάβασμα της υπόθεσης με τα οικονομικά μέτρα (που δεν θα πάρουμε) που ήταν οριζόντια και μετά ξάπλωσαν και έγιναν πλάγια ή κάθετα (και εντάξει δεν μπορούμε να λέμε όχι μέτρα κλπ)....

Εχουμε εδώ το πέρασμα απο μία ακραίας βλακείας επικοινωνιακή αντιμετώπιση ενός θέματος (οικονομική πολιτική, σχέση με δανειστές κλπ) σε μία ακραίας εξυπνάδας επικοινωνιακή αντιμετώπιση ενός θέματος εσωτερικής πολιτικής κουζίνας.

Η οι συγκεκριμένοι δεν ξέρουν απο Ευρώπη όσο καλά ξέρουν απο το εσωτερικό σκυλοφάγωμα ή ήταν σε κακή περίοδο όταν σχεδίαζαν τις βλακείες που έκαναν και μάλιστα επί αρκετό καιρό (δεν ήταν στιγμιαίο λάθος) με την δήθεν  "σύγκρουση" με τους δανειστές....

Σχόλια