Σε ταβέρνα, πάνω απ' το κοκορέτσι, ο Σαμαράς ψιθύρισε στον Δένδια. "Νίκο, προχώρα..."

Η μυστική συνάντηση στην ταβέρνα του «Βασίλη»



Πριν ακριβώς από 15 ημέρες, σε μια ταβέρνα στην Κηφισιά, χαράχθηκε η τακτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Στις δύο το μεσημέρι της προπερασμένης Κυριακής, στην ταβέρνα «Βασίλης» που αποτελεί στέκι του πρωθυπουργού, συναντήθηκαν οι κ.κ. Σαμαράς, Δένδιας και Αθανασίου, προκειμένου να κάνουν μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση γύρω από τις κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν για να αντιμετωπιστεί ακαριαία το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ο κ. Δένδιας πήρε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσει στις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «Νίκο, κάνε αυτό που νομίζεις σωστό και μην ακούσεις κανέναν», φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει ότι τον στηρίζει απόλυτα απέναντι στις πιέσεις που -μετά βεβαιότητας- θα του ασκούνταν από βουλευτές ή ακόμη και υπουργούς για τα πρόσωπα που θα καρατομούσε.

Στην ίδια συνάντηση - γεύμα, ο κ. Αθανασίου φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό (για πρώτη φορά) ότι η υπόθεση θα «δεθεί» και πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλούσε εκείνη την ώρα ως νομικός και με βάση τα πρώτα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του.

Οι άλλες παρέες στη δημοφιλή ταβέρνα των βορείων προαστίων, έβλεπαν τον πρωθυπουργό και τους δύο υπουργούς να συζητούν χαμηλόφωνα, αλλά είναι βέβαιον ότι κανενός το μυαλό δεν πήγε ότι εκείνη την ώρα χαρασσόταν μια πολιτική απέναντι σε ένα σοβαρότατο ζήτημα που έχει σχέση με την ίδια τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε την αστική του ευγένεια, χαμογελώντας σε όσους τον χαιρετούσαν και δεν έδειξε ούτε μία στιγμή αγχωμένος ή προβληματισμένος. Προφανώς είχε λάβει τη στρατηγική απόφαση της μετωπικής σύγκρουσης με τη Χρυσή Αυγή και αυτό που αναζητούσε πλέον ήταν οι τακτικές κινήσεις. Η συζήτηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από δυο ώρες και γύρω στις τέσσερις το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός και οι δύο υπουργοί αποχώρησαν, έχοντας πλέον ξεκάθαρη την εικόνα στο μυαλό τους. Είκοσι τέσσερις ώρες έπειτα από αυτό το γεύμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωνε τις σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ....

Γιάννης Σαραντάκος
saradakos@pegasus.gr
πηγή (κείμενο)

Σχόλια