«Κύριε Αντιπρόεδρε, Αγαπητέ Βαγγέλη»

Φαίνεται ότι αυτή η ιστορία με τα υποβρύχια θα μας απασχολήσει για καιρό.
Φαίνεται επίσης ότι η ενασχόλησή μας με αυτην την υπόθεση θα είναι πολυεπίπεδη και χωρίς σαφήνεια για το ποιά είναι τελικα τα αντίπαλα στρατόπεδα.
Εν πασει περιπτώσει όλοι γνωρίζουν τον εκνευρισμό του Βενιζέλου εναντίον (και) του Αβραμόπουλου με αφορμή τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστου στα ΝΕΑ δημοσιεύει μιά επιστολή που φαίνεται να είναι του Αβραμόπουλου και δείχνει να απευθύνεται στον Βενιζέλο.
Αγνωστο παραμένει το ποιός διέρρευσε την επιστολή.
Δείτε σχετικό απόσπασμα απο το δημοσίευμα:

.....έχω στα χέρια μου επιστολή απευθυνόμενη στον (αντιγράφω ως έχει) «Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Υπουργό Οικονομικών» με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 250475. Ξεκινάει ιδιοχείρως: «Κύριε Αντιπρόεδρε, Αγαπητέ Βαγγέλη». Και αναφέρει:
«Η ψήφιση του κυρωτικού νόμου 3885/2010 αποτέλεσε νέο σταθμό στην προσπάθεια επίλυσης των μακροχρόνιων προβλημάτων της λειτουργίας των ΕΝΑΕ με τη συμβατική πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης και παράδοσης των νέων υποβρυχίων, τη διασφάλιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των θέσεων εργασίας»...
Ακολουθεί ένα ιστορικό της υπόθεσης, το οποίο καλύπτει τα 3/4 της επιστολής (τα οποία και βαριέμαι θανάσιμα να αντιγράψω) και φθάνω στο τέλος, όπου αντιγράφω, με επιμέλεια επισημαίνω, τα ακόλουθα:
«Κατά συνέπεια οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Αμυνας θα πρέπει να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις, όπως:
n την καταβολή των καθυστερημένων δόσεων και τους όρους οι οποίοι θα εξασφαλίσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την έγκαιρη παραλαβή και επιχειρησιακή αξιοποίηση των 4 Υ/Β (για τους αδαείς, αλλά όχι για μένα που ήμουν του Ναυτικού, αυτό σημαίνει υποβρύχια) μέχρι το 2013
n τη διερεύνηση των όρων και των προϋποθέσεων για τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα εργασιών των ΕΝΑΕ με τη συμμετοχή της ΑDΜ (σημείωση δική μου πρόκειται για τον ιδιώτη που είχε αναλάβει τα ναυπηγεία) το οποίο θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»!...........

Η επιστολή δείχνει τυπική και εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει να εκθέτει τον συγγραφέα της.
Εν τούτοις και μόνο η διαρροή  της δεν δείχνει να είναι φιλική ενέργεια.
Ολα δείχνουν ότι αυτή η ιστορία έχει μέλλον και μάλιστα απρόβλεπτο.

Σχόλια