Βρετανία: Ο κλόουν που τρομοκρατεί το Νορθάμπτον




Περιφέρεται στην πόλη και παρακολουθεί τους σαστισμένους περαστικούς

Λονδίνο.



Τρόμος στον Νορθάμπτον της Βρετανίας. Αγνώστων στοιχείων κλόουν περιφέρεται στην αγγλική πόλη και στέκεται σε σκοτεινές γωνίες από όπου παρακολουθεί τους σαστισμένους περαστικούς. Ο κλόουν, ο οποίος θυμίζει τον Πενιγουάιζ της ταινίας «Το Αυτό» από το ομώνυμο βιβλίο του Στέφεν Κινγκ, εμφανίστηκε στην πόλη πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή και 13 και μερικές φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο.




Σύμφωνα με την εφημερίδα Northampton Herald and Post, ο τρομακτικός κλόουν, ο οποίος κρατάει μπαλόνια και ένα αρκουδάκι, χτύπησε την πόρτα κατοίκου της πόλης και προσφέρθηκε να βάψει τα περβάζια των παραθύρων του, χωρίς όμως να έχει μαζί του τα απαραίτητα σύνεργα. Ο κλόουν έχει μάλιστα και τη δική του σελίδα στο Facebook, την οποία έχει ονομάσει «Spot Northampton's Clown» (Εντοπίστε τον Κλόουν του Νορθάμπτον) και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 25.000 «likes».

Ο ίδιος αρνείται ότι σκοπός του είναι να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της πόλης: «Πολύ μίσος, όχι αρκετή αγάπη. Όχι, δεν κουβαλάω μαχαίρι επάνω μου, αυτά είναι χαζές φήμες που διαδίδουν χαζοί άνθρωποι» γράφει. Ωστόσο, δεν πείθονται όλοι για τις καλές του προθέσεις: «Πάψε να φοβίζεις τους ανθρώπους, κάποιοι έχουν πραγματική φοβία με τους κλόουν και εσύ τους τρομοκρατείς παρά τα όσα λες», του απαντούν.

Η φήμη του κλόουν διαδόθηκε και στο Twitter. «Φοβάται κανείς άλλος τον κλόουν του Νορθάμπτον (@northamptonclown); Θα κουλουριαζόμουν και θα έκλαιγα με τις ώρες #clownscaresme» γράφει χρήστρια του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Άλλοι, τον αντιμετωπίζουν ως μία νότα ανανέωσης στη μουντή αγγλική πόλη.

«Ο καημένος ο κλόουν προσπαθεί να ζωντανέψει το Νορθάμπτον και οι άνθρωποι τον απειλούν ότι θα του κάνουν κακό» αναφέρεται στη σελίδα του κλόουν στο Facebook. Η κωλοβαθριστοφοβία (κωλοβαθριστής παλαιότερα λεγόταν αυτός που περπατούσε σε ξυλοπόδαρα), ή πιο απλά, ο φόβος για τους κλόουν, εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως ναυτία, θυμός, ιδρώτας, αυξημένοι παλμοί και τρόμος.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ από το 2008, από τα 250 παιδιά, ηλικίας τεσσάρων έως 16 χρόνων, που τους παρουσιάστηκαν φωτογραφίες με κλόουν, όλα είπαν ότι τους φοβούνται.

Πηγή (κείμενο)

Σχόλια