Πρόταση Μιχελάκη γιά τη φορολόγηση τών ακινήτων, Η μοναδική φορά - εξ όσων θυμόμαστε - πού βουλευτής τής ΝΔ λέει κάτι πού αξίζει...




Τήν αμαρτία μας θα την πούμε.
Τού Μιχελάκη δέν τού τόχαμε.
Δέν γνωρίζουμε πώς και γιατί πάντως ο άνθρωπος έκανε την μοναδική πρόταση πού αξίζει τον κόπο να συζητηθεί.
Οπως γνωρίζουμε όλοι ουδέποτε βουλευτής τής ΝΔ έκανε ποτέ πρόταση που να αξίζει το χαρτί στό οποίο ήταν γραμμένη.
Οι άνθρωποι έχουν άλλες ασχολίες ή δέν μπορούν να κάνουν προτάσεις.
Η πρόταση Μιχελάκη είναι μιά έκλαμψη ευφυίας και θάρρους.
Και - ξαναλέμε - δέν του τόχαμε.
Τές πά, δείτε την πρόταση.

Πρόταση Μιχελάκη για την φορολόγηση ακινήτων

Στο ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μιχελάκης πρότεινε τη φορολόγηση μόνο του μη ενυπόθηκου τμήματος της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή για παράδειγμα ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ που αποκτήθηκε με δάνειο 60.000 ευρώ και καταβολή μετρητών 40.000, να φορολογείται μόνο για τα 40.000 ευρώ και όχι στο σύνολό του. Υπογράμμισε ότι για το θέμα αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τη φορολόγηση αποκλειστικά και μόνο της μη ενυπόθηκης ακίνητης περιουσίας. 

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής προστασίας του ακινήτου, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος, διέρχεται σήμερα την δυσκολότερη και κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του.  Τέλος,ο βουλευτής Επικρατείας επισημαίνει την ανάγκη λειτουργίας του φορολογικού συστήματος ως εργαλείου τόνωσης της αγοράς ακινήτων και κατ’ επέκταση αναθέρμανσης της εθνικής μας οικονομίας, την ώρα που καταγράφεται σε όλη τη χώρα δραματική συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σχόλια