Σόκ: Συνιστώσες στούς ΑΝΕΛ. Ο Τερένσιος Ταχύς τί ρόλο παίζει;








Ετσι όπως έχουν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, χάνουμε μεγαλειώδεις στιγμές - και σκηνές - που συμβαίνουν αλλού. Για παράδειγμα στο «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» κόμμα.


Ενας προσεκτικός παρατηρητής, όπως εγώ, θα έβλεπε ας πούμε την Κυριακή το βράδυ, το εξής: δίπλα στους παραληρούντες από ενθουσιασμό «πατριώτες» βουλευτές του κόμματος για όσα υποστήριζε  από του βήματος της Βουλής ο πρόεδρος Πάνος, ότι δηλαδή για να τη «σπάσουμε» στους Ευρωπαίους πρέπει να πληρώνουμε με... δολάρια αντί για ευρώ (άκου ιδέα ο άνθρωπος!), υπήρχαν δύο συνάδελφοί τους που κοιτούσαν το ταβάνι.  Τυχαία; Δεν νομίζω - όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια...

ΓΙΑΤΙ οι δύο που παρατηρούσαν τα βιτρό στην οροφή της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής δεν ήταν όποιοι κι όποιοι: ήταν ο Κώστας, πρώην φίλος  του προέδρου Αντώνη, Μαρκόπουλος, και ο δικός μου φίλος Τερένσιος Ταχύς, ο γνωστότερος και ως Τέρενς Κουίκ! Ητοι δύο εκ των πλέον στενών συνεργατών του προέδρου Πάνου. Το γεγονός με εντυπωσίασε. Δεν μπορεί να λειώνει στο χειροκρότημα η κυρ(ι)ά Χρυσούλα (Γιαταγάνα) και οι δύο ηρακλείς του στέμματος Καμμένου να μην του αφιερώνουν ούτε το τυπικό χειροκρότημα. Ούτε καν το χειροκρότημα Βενιζέλου (την εποχή που ήταν αρχηγός ο Γιώργος), γνωστότερο και σαν «αγγίζω ελαφρά τα δάκτυλα των δύο χειρών επί τρεις φορές»!

ΡΩΤΗΣΑ, έμαθα. Εξοργισμένοι, σου λέει, και οι δύο.  «Εμείς υποτίθεται ότι είμαστε ευρωπαϊκό κόμμα, στηρίζουμε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, είναι δυνατόν να εισηγούμαστε κάτι τέτοιο, ενώ εκκρεμεί η καταβολή της δόσης», μου ανέφερε ο ένας - που δεν θα τον αποκαλύψω φυσικά... Βρήκα, ομολογώ, τον προβληματισμό εξαιρετικά σοβαρό.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ... είπα να το ψάξω το πράγμα περισσότερο. Συνιστά αυτή η στάση... συνιστώσα, ας πούμε; Λοιπόν, όπως είναι γνωστό, ρωτώντας πας στην Πόλη - εγώ επιχείρησα έναν περίπατο σ' αυτό το υπέροχο κόμμα, το οποίο, όπως και τα περισσότερα στη σημερινή Βουλή, είναι  μια ωραία... σύνθεση - παλιά θα το ονόμαζαν συνονθύλευμα, αλλά δεν θέλω να φανώ κακός.

ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ λοιπόν «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» υπάρχουν ένας πρόεδρος, ο Πάνος Καμμένος με το όνομα, και τουλάχιστον τέσσερις συνιστώσες - να τις πιεις στο ποτήρι! Μια είναι η λαϊκή Δεξιά όπου δεσπόζει ο τεράστιος Γιάννης Μανώλης. Μια δεύτερη είναι η λαϊκή Αριστερά, εκφραστής της οποίας είναι ένα καινούργιο αστέρι της πολιτικής, αναδειχθείς απευθείας από τα παράθυρα του Παπαδάκη και του Αυτιά, ονόματι Μαριάς, Νότης Μαριάς. Μια τρίτη είναι αυτή της καραμανλικής Δεξιάς την οποία  αντιπροσωπεύει η πρωθιέρεια των Σερρών Μαρία Κόλλια, και μια τέταρτη η των «σοβαρών» (υπάρχουν και τέτοιοι) που σχηματοποιείται στα πρόσωπα του πρώην φίλου Αντώνη, Κώστα Μαρκόπουλου, του πρώην καραμανλικού Χρήστου Ζώη, και του φίλου Τέρενς.

ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ότι το μείγμα είναι εκρηκτικό. Τόσο που δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε σκηνικά, του είδους αποχωρήσεις, διασπάσεις, καταγγελίες. Κρίμα. Θα... στενοχωρηθώ, και δεν αντέχω άλλες στενοχώριες αυτήν την περίοδο...
πηγή

Σχόλια