Καλά ε, αυτή η πρόταση για εξεταστική γιά τό πώς μπήκαμε στό Μνημόνιο έχει τρελό μπίτ μέσα της.








Ντρίμπλα με την Εξεταστική για το Μνημόνιο


Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! Προσδιορίστηκε για τις 30 Νοεμβρίου, άκουσα, η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο και αφού χρειάστηκε ο πρόεδρος Βαγγέλης, Βαγγέλας για τους φίλους, Μεϊμαράκης να πατήσει πόδι στην κυβέρνηση, η οποία σφύριζε αδιάφορα κοιτάζοντας  το υπερτοπικό (τι λέω ο άνθρωπος) τοπίο. Δικαιώνω τον πρόεδρο. Κόντευε να πιάσει αράχνες η πρόταση δύο μήνες τώρα καταχωνιασμένη κάπου που αγνοώ, αλλά δεν έχει την παραμικρή σημασία ως θέμα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ είναι αυτή καθεαυτή η πρόταση, αλλά βεβαίως και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τη συζήτησή της. Να εξηγήσω: τι θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία κατά την ψηφοφορία; Διότι προεκλογικά ο πρόεδρος Αντώνης είχε δεσμευθεί ότι θα προτείνει αυτός (και αυτός, για να ακριβολογώ) σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο, φωτογραφίζοντας τον Γιώργο στο τετράγωνο (Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου). Το έφερε όμως έτσι η σκληρή μοίρα, που ενώ κέρδισε τις εκλογές δεν έκανε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εκανε κυβέρνηση με τον έτερο πρόεδρο Βαγγέλη αλλά και τον πρόεδρο Φώτη. Πώς θα συγκατανεύσει τώρα στη σύσταση Εξεταστικής όταν το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο ότι θα αρνηθεί;

ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μεγάλο. Διότι αν συμφωνήσει, δεν τη βλέπω την κυβέρνηση να στέκεται όρθια. Οσο και αν «ανθρώπινα» ο πρόεδρος Βαγγέλης θα ήθελε να δει τον Γιώργο στο τετράγωνο απολογούμενο, είναι αδύνατον να δεχθεί κάτι τέτοιο. Πρώτον, διότι μπορεί να πάρει η μπάλα (των ευθυνών) και τον ίδιο και, δεύτερον, γιατί μπορεί ξαφνικά να βρεθεί χωρίς κόμμα. Προσωπικά, το έχω δεδομένο το «όχι» του. Τον πρόεδρο Φώτη τον βλέπω, πάλι, σε κανένα «παρών» να πλακώνεται με τον τεράστιο Βουδούρη, οπότε τι (λογικά θα) έχουμε; Νέα κυβερνητική κρίση!

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, δύσκολο να το αντέξει κανείς, έχουν πλέον γίνει κρόσσια τα νεύρα μας από αυτή την ιστορία, αλλά αυτά τα δεδομένα ήταν έως χθες το μεσημέρι. Το βράδυ όμως πληροφορήθηκα τα ακόλουθα: κόντρα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (και των «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητων Ελλήνων» που έχουν καταθέσει παρεμφερή πρόταση) τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής και από τη Νέα Δημοκρατία!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ αυτή θα συζητηθεί την ίδια ημέρα (30/11) με τις άλλες δύο, αλλά θα έχει μια ουσιώδη διαφορά: δεν θα αναφέρει ονομαστικά κανέναν του οποίου πρέπει να  διερευνηθούν οι ευθύνες. Θα αναζητεί, γενικά και αόριστα, την «αλήθεια» για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο. Καλό; Νομίζω ναι. Γιατί θα δώσει τη δυνατότητα να υπερψηφιστεί και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ. Φυσικά, άμα πράγματι καταλήξει η επιτροπή σε κάποιο πόρισμα με την αλήθεια, να μου γράψουν!

Σχόλια