Ειδική ελληνογερμανική ομάδα, συστάθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ μήπως καί κυβερνηθεί τό ανεξάρτητο ελληνικό κρατίδιο.






Συνεργασία με το Βερολίνο σε δέκα τομείς


Στο απόηχο της συμφωνίας στο Eυrogroup ανεβάζει ταχύτητα και η ειδική ελληνογερμανική ομάδα, που συστάθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ με στόχο την προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ελληνική οικονομία και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
Η συντονίστρια από γερμανικής πλευράς της λεγόμενης Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, υφυπουργός Εξωτερικών Εμιλι Χάμπερ, συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό, ενώ σε συνάντηση που ακολούθησε με τον επικεφαλής της ελληνικής ομάδας Σταύρο Παπασταύρου, υπεύθυνο στο πρωθυπουργικό γραφείο για τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς σχέσεις, αποφασίστηκε η διμερής συνεργασία να επεκταθεί σε δέκα τομείς που καλύπτουν το φάσμα της παραγωγής και της εκπαίδευσης. Η γερμανίδα υφυπουργός εξάλλου γνωστοποίησε ότι κατά την επόμενη πενταετία η Γερμανία θα προσφέρει 1.000 εκπαιδευτικές υποτροφίες για φοιτητές από την Ελλάδα και θα ενισχύσει προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Ειδικότερα, η ελληνογερμανική συνεργασία θα καλύψει τους εξής τομείς: 
Αναμόρφωση του συστήματος Υγείας, 
δημιουργία της Τράπεζας Ανάπτυξης, 
συνέργειες σε ζητήματα μετανάστευσης, ασύλου και ασφάλειας συνόρων,
ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού, 
προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας, 
συνεργασία στην αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 
ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε εργασιακά θέματα,
προώθηση διμερών προγραμμάτων επισκέψεων,
συνεργασία στον τομέα της Παιδείας, κατάρτισης και πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και, τέλος, 
προώθηση προγραμμάτων σχετικών με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
πηγή

Σχόλια