Στήν συγκεκριμένη συγκυρία μεγαλύτερο ενδιαφέρον - ενδεχομένως - έχει το ποιοί διέρρευσαν τήν λίστα Φαλτσιανί απο τήν ίδια τη λίστα.


Υποθέτοντας ότι για να φτάσει να γίνει φέιγ βολάν η λίστα Φαλτσιανί κάποιοι τήν διέρρευσαν εύκολα φτάνει κανείς στό συμπέρασμα ότι αυτοί πού την διέρρευσαν κάτι ήθελαν να πετύχουν.

Πολλοί θα λοιδωρήσουν την παραπάνω φράση λέγοντας "έλα ρέ μεγάλε πώς το σκέφτηκες όλο αυτό" και άλλα τέτοια όμως δέν πρέπει να μάς διαφεύγει της προσοχής ότι ζούμε στην Ελλάδα (Greece).

Στήν Ελλάδα όπου απλές λογικές , αυτονόητες θα λέγαμε σκέψεις θεωρούνται παράδοξα και ζητούνται αποδείξεις.


Δοκιμάστε πχ να πείτε δημοσίως (πχ σέ ένα καφενείο, έξω στον δρόμο) στην Ελλάδα "όχι δέν μάς ψεκάζουν με αεροπλάνα" και θα καταλάβετε.

Συνεχίζοντας - σάν άλλοι Σέρλοκ Χολμς - τούς συλλογισμούς μας πιστεύουμε ότι θα είχε ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς ποιοί άραγε διέρρευσαν την λίστα Φαλτσιανί τώρα και γιατί.

Απαντήσεις δέν έχουμε, εξάλλου ήδη μέχρι τώρα είμεθα διανοητικά πολύ κουρασμένοι απο όλον αυτόν τον συλλογισμό.

Μπορούμε όμως να πιθανολογήσουμε τα εξής.

1) Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη πού τίποτα χειροπιαστό (στο θέμα της φοροδιαφυγής) δέν θα προκύψει απο τήν λίστα Φαλτσιανί.

2) Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη πού λίστες (πού κανονικά είναι αξιοποιήσιμα κρατικά μυστικά) δημοσιεύονται γενικώς και αορίστως.

3) Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη πού κανείς επώνυμος και ισχυρός φοροφυγάς δέν θα πιαστεί και δέν θα δημοσιευτεί (με στοιχεία) το όνομά του.

4) Μήπως τελικά αυτοί πού λένε ότι μάς ψεκάζουν έχουν δίκιο?
Ειδικά για την Ελλάδα μιλάμε.
Μήπως όντως μάς ψεκάζουν?
Διότι κάποια πράγματα δέν εξηγούνται αλλιώς.

Σχόλια