Η πραγματική αιτία τής διαμάχης Βενιζέλου - Ραγκούση είναι ότι αρχίζει και δημιουργείται διεθνές διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στούς απεργούς πείνας. Ομως, αυτοί πού συμμετέχουν, αν καί έχουν καλές προθέσεις, δέν έχουν δίκιο...

Καί δέν έχουν δίκιο όπως και να το δεί κανείς...
Εάν η κυβέρνηση υποχωρήσει και δώσει στούς δυστυχισμένους αυτούς άδεια παραμονής θα είναι σάν να ανοιγει την πόρτα τού φρενοκομείου...
Πρόκειται για ένα πρόβλημα πού δέν έχει καμία καλή λύση...
Ολες είναι κακές...
Ομως η χειρότερη απο όλες θα είναι να υποχωρήσει τό ελληνικό κράτος και να υποκύψει στόν εκβιασμό...
Οι διάφοροι φίλοι μας οφείλουν να σκεφθούν ότι το ελληνικό κράτος ήδη δέν μπορεί να εγγυηθεί στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης στούς έλληνες πολίτες...
Δέν μπορεί λοιπόν να ζητούν απο αυτό το κράτος να αναλάβει εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους...
Και να ήθελε δέν μπορεί...
Βρίσκουμε ότι θα ήταν πολύ πιό λογικό να πιέσουν τίς δικές τους κυβερνήσεις να μάς βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα τής λαθρομετανάστευσης...
Διότι όπως άριστα γνωρίζουν η Ελλάδα πληρώνει - λόγω γεωγραφικής θέσης - γιά όλη τήν ευρώπη...
Ομως τώρα η Ελλάδα έχει άλλες πιό επείγουσες προτεραιότητες...
Είναι άδικο να μάς βάζουν το μαχαίρι στό λαιμό...
Οι φίλοι μας επομένως πού διαμαρτύρονται δέν έχουν δίκιο...
Εάν θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά οφείλουν να πιέσουν τίς δικές τους κυβερνήσεις πού μπορούν και οφείλουν να βοηθήσουν....
Οχι τήν ελληνική κυβέρνηση πού ούτως ή άλλως δέν μπορεί...
Μεταξύ άλλων διότι οφείλει και πολλά λεφτά απο τοκογλυφικούς τόκους...
ΥΓ Στήν πραγματικότητα αυτό το διεθνές διαδικτυακό κίνημα (το οποίο θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνο για τη χώρα) πού είναι βέβαια και μιά ένδειξη, αν όχι απόδειξη, ότι αυτή η ιστορία περνάει πλέον στούς λαούς τής δύσης, και η διαχείρισή του, είναι και η βασική αιτία τής διαμάχης Βενιζέλου - Ραγκούση και όχι τόσο οι ενδοκομματικές έριδες όπως νομίζουν πολλοί στην Ελλάδα (όχι βέβαια ότι λείπουν και αυτές οι έριδες)...

Διαβάζουμε σχετικό θέμα απο τήν D-W.

Διαδικτυακή συμπαράσταση στους απεργούς πείνας στην Ελλάδα

Μετανάστες απεργοί πείνας στην Αθήνα (01.03.2011)
«Μετανάστες σε απεργία πείνας – σκληρή στάση κρατά η ελληνική κυβέρνηση», είναι ο τίτλος της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung, η οποία αφού αναφέρεται στη χθεσινή μεταφορά των απεργών πείνας στο νοσοκομείο υπογραμμίζει:
«Οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από τη βόρεια Αφρική και κάνουν απεργία πείνας διότι δεν διαθέτουν πια άδεια παραμονής ή αυτή που έχουν λήγει εντός των επόμενων μηνών επειδή έμειναν άνεργοι.
Οι απεργοί πείνας ζητούν το δικαίωμα παραμονής για όλους τους ξένους μετανάστες στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους στην Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 250.000 και 470.000.»

Από τις κινητοποιήσεις των μεταναστών (25.02.2011)
Από τις κινητοποιήσεις των μεταναστών (25.02.2011)
«Οι περισσότεροι από τους απεργούς πείνας είναι ηλικίας 20 μέχρι 30 χρονών και η πλειονότητά τους εργαζόταν νόμιμα εδώ και χρόνια στην Κρήτη, γι’ αυτό πολλοί μιλούν άπταιστα ελληνικά.
Τώρα απειλούνται με αναγκαστική απέλαση, γιατί λόγω της ελληνικής κρίσης έχασαν τις δουλειές τους και είναι άνεργοι. Έτσι δεν πληρώνουν τα ένσημά τους στα ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων, βασική προϋπόθεση για παράταση ή έκδοσης άδειας παραμονής.
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι δυνατή η νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει την αποκλεισμό της χώρας από τη συνθήκη του Σένγκεν.
Στο μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουστής και τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών συζητούν για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.»

«Διαδικτυακή διαδήλωση για τους απεργούς πείνας στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της εναλλακτικής εφημερίδας Tageszeitung, η οποία επικεντρώνεται στη διεθνή συμπαράσταση προς τους μετανάστες απεργούς πείνας: «Η απεργία πείνας των μεταναστών προκαλεί κύματα συμπαράστασης.
Προσωπικότητες όπως ο Ντάριο Φο, ο Σλαβόι Ζίζεκ, ο Κεν Λόαχ ή ο Νόαμ Τσόμσκι στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης. Από χθες Τετάρτη άρχισε η διαδικτυακή αλληλεγγύη προς τους απεργούς πείνας. Πανευρωπαϊκά αντιρατσιστικά δίκτυα καλούν τους χρήστες του ίντερνετ να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες των ελληνικών αρχών, των υπουργείων και των πρεσβειών.

Φαίνεται ότι ήδη χθες πέτυχε η διαδικτυακή διαμαρτυρία. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Γερμανών χάκερ Chaos-Computer-Club ‘οι ιστοσελίδες κατέρρευσαν’.
Επιβεβαιώθηκε όμως μόνον η κατάρρευση της ιστοσελίδας της ελληνικής αστυνομίας, αντίθετα η ελληνική πρεσβεία στη Γερμανία δήλωσε πως γνωρίζει μεν την κίνηση, αλλά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, η ιστοσελίδα της λειτουργεί κανονικά.»
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6457577,00.html

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπαρχουν καλες προθεσεις.Ολες οι βομβες σκανε στα χερια του ΠΑΣΟΚ που τις δημιουργησε προσπαθωντας να φτιαξει καπιταλισμο με ξενη εργατικη ταξη και Ελληνες δημοσιους υπαλληλους.
Να δουμε τωρα τη "διαχειριστικη δεινοτητα" του συστηματος ΠΑΣΟΚ.
Να δουμε και ποσο καλοι ειναι οπως εγραφες οταν εδωσαν μια εμβαλωματικη λυση στην καταληψη της Νομικης με την Υπατια.
Ερχεται η ωρα σκληρων καταστασεων οπου τα επικοινωνιακα κολπα δεν εχουν πια καμμια αξια.