Πόσο πιθανό είναι οι Αμερικανοί να πέταξαν "σάν το κέρμα στό ζητιάνο" τόν Μουμπάρακ, οργανώνοντας (σάν σέ χολυγουντιανή ταινία) τήν τέλεια διαδοχή;

Η ερώτηση είναι πολύ τολμηρή...
Τυχόν καταφατική απάντηση θα προυπέθετε ότι όταν οι Αμερικανοί αντιλήφθηκαν ότι ο Μουμπαρακ είναι στα τελευταία του και ότι θέλει να ελέγξει την διάδοχη κατάσταση επιβάλλοντας τον γιό του , οι Αμερικανοί οργάνωσαν (μέσα απο τούς δρόμους και το ίντερνετ) μιά "επανάσταση" και έδιωξαν τόν μέχρι τώρα εκλεκτό τους και οργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία την διάδοχη (μεταβατική πάντως και αυτή) κατάσταση η οποία είναι όπως και η προηγούμενη πλήρως ελεγχόμενη απο τούς ίδιους...
Φυσικά όλο αυτό θα θύμιζε κατασκοπική ταινία...
Ομως τί άλλο , λένε κάποιοι , είναι η τέχνη παρά αναπαράσταση (έστω καλλιτεχνική) θεμάτων απο τήν καθημερινότητα?
Μεγάλα αναπάντητα (χωρίς απάντηση) όσο και ωραία ερωτήματα...
Ερωτήματα πού θα μπορούσαν να προκαλέσουν όμορφες όσο και ατελείωτες συζητήσεις ανάμεσα σέ ιστορικούς τής τέχνης, καλλιτέχνες και άλλους ενδιαφερόμενους...
Εν πάσει περιπτώσει και για να επανέλθουμε στό θέμα μας ο Μουμπάρακ δείχνει να έχει σοκαριστεί απο τήν όλη ιστορία και νιώθει συναισθήματα πού μόνο ένας καλλιτέχνης θα μπορούσε να περιγράψει με επάρκεια...
Ακούστε πώς περιγράφει ο Ρέμος τά εν λόγω συναισθήματα και μετά διαβάστε απο τίς ειδήσεις τα χαμπέρια για τον Μουμπάρακ...



Σε κακή ψυχική κατάσταση
Άσχημη η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ, γράφουν αιγυπτιακά ΜΜΕ

Κάιρο, Αίγυπτος
«Σοβαρά άρρωστος», έπειτα από ψυχολογικό «σοκ» που υπέστη, φέρεται να είναι ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.
Ο 82χρονος Μουμπάρακ βρίσκεται στην κατοικία του στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Σε δημοσιεύματα εφημερίδων του Καΐρου αναφέρεται ότι ο 82χρονος Χ.Μουμπάρακ αρνείται να λάβει φάρμακα, ότι πάσχει από κατάθλιψη και ότι έχει συνεχείς λιποθυμίες στην κατοικία του στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ μετά την παραίτησή του και ήδη δέχεται τις φροντίδες των ιατρών.

Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί το αν θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Χ.Μουμπάρακ μπορεί να βρίσκεται και σε κώμα, κάτι που διέψευσε, ωστόσο, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Al-Gomhuria, επικαλούμενη πηγές κοντά στον Μουμπάρακ.

Πηγές της εφημερίδας Al Masry Al Youm υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του και λιποθύμησε ενώ μαγνητοσκοπούσε το τελευταίο του διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, ο Αιγύπτιος πρέσβης στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ μπορεί να μην είναι καλά στην υγεία του.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του τηλεοπτικού δελτίου NBC, ο Σαμέχ Σούκρι, είπε ότι έλαβε πληροφορίες πως η κατάσταση της υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ «είναι πιθανώς κακή».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όπως ανακοινώθηκε από το Συνδικάτο των Δικηγόρων, αύριο ενδεχομένως ξεκινήσει και έρευνα από τις αιγυπτιακές αρχές για την περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ.

Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το ότι η περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ υπολογίζεται από 40 μέχρι και σε 70 δις δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι συμφωνεί με το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την σχετική απόφαση που έλαβε την Παρασκευή η Ελβετία.

Όταν, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε για το ζήτημα του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι «ναι», τίθεται υπέρ.

Νωρίτερα, η Μάγια Κοτσιγιάντσικ, εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, δεν απέκλεισε αυτο το ενδεχόμενο, όμως επεσήμανε ότι η ΕΕ αναμένει σχετικό αίτημα από το Κάιρο για να δράσει.

Εξάλλου, και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι το Παρίσι «προφανώς και είναι στη διάθεση της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης» για να εξετάσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε στη Γαλλία ο Μουμπάρακ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231078563

Σχόλια