4/10/2009: Οι Ελληνες απορρίπτουν τό διετές πάγωμα μισθών. Επτά μήνες αργότερα χάνουν απο δύο μισθούς (ή δύο συντάξεις) ετησίως ο καθένας...

Η ζωή είναι σκληρή...
Οπως όλοι γνωρίζουμε μιά ασθένεια ή μιά φωτιά στήν αρχή τους αντιμετωπίζονται εύκολα...
Οσο όμως καθυστερείς να πάρεις μέτρα τόσο πιό επώδυνη γίνεται η αντιμετώπιση στη συνέχεια...

Στίς 4/10/2009 οι Ελληνες απέρριψαν τήν πρόταση περί διετούς παγώματος τών αποδοχών τους ....
Επτά μήνες αργότερα έχασαν τουλάχιστον δύο μισθούς ή δύο συντάξεις ο καθένας και έπεται συνέχεια...
Η ζωή είναι σκληρή...
Νά η πρόταση πού απέρριψαν οι Ελληνες στίς 4/10/2009...




1ον: Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

2ον: Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις.

3ον: Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας, αλλά και εκείνου της Ευρωζώνης. Η ίδια εισοδηματική πολιτική θα εφαρμοστεί και από τις διοικήσεις των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ.

4ον: Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

5ον: Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών.

6ον: Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

7ον: Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»).

8ον: Εφαρμογή, από την 1η του χρόνου, της εξαγγελίας για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής αρμόδιας για την καταβολή των αποδοχών όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο.

9ον: Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται.

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της κυβέρνησης, των νομαρχών και δημάρχων για μια διετία.

Σχόλια