Παραμύθι τα περί προσφυγής στό ΔΝΤ. Εγγυημένα. Κάτι σάν τούς κερδοσκόπους...

Επειδή βλέπουμε παντού πρωτοσέλιδα τού τύπου "Ολοταχώς πρός τήν αγκαλιά τού ΔΝΤ" καί άλλα τέτοια επικολυρικά καθώς επίσης και βαθυστόχαστες αναλύσεις, σάς λέμε εγγυημένα ότι όλα αυτά τα περί ΔΝΤ, είναι παραμύθι...
Σάς λέμε ότι έχει επέλθει συμφωνία με τούς κοινοτικούς, η οποία και θα ανακοινωθεί στίς 25 Μαρτίου...
Σάς λέμε ότι όλα αυτός ο θόρυβος είναι για τούς ιθαγενείς...

Προσπαθούν απο το ΠΑΣΟΚ να κάνουν να φανεί ότι η Μέρκελ υποχώρησε μπρός στόν εκβιασμό τού Παπανδρέου....
Ανθρωποι πού γνωρίζουν γελάνε στό άκουσμα αυτού τού στόρυ (Παπανδρέου εκβιάζει Μέρκελ) ασυγκράτητα...



Η αλήθεια είναι όπως την περιγράφουμε στό προπροηγούμενο πόστ μας...
Ολο αυτό περί απειλών Παπανδρέου αποσκοπεί στό να μήν ξεφτιλιστεί εντελώς η χώρα....
Επίσης στό να έχει ο Παπανδρέου πολιτικά οφέλη...
Είναι κάτι σάν τούς κερδοσκόπους...
Διαφημιστικό κόλπο....


Δείτε χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο για ιθαγενείς...

01sel-9jpgΕξώφυλλο




Ολοι οι άλλοι το έχουν στην πρώτη σελίδα αλλά πιό διακριτικά Πχ


17/3/2010






Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά εδώ όμως που γράφεις έρχονται σε αντίφαση με το πιο προηγούμενο ποστ σου. Εκεί μας έλεγες ότι οι Γερμανοί εκβιάζουν τώρα. Πώς θα του κάνουν τέτοιο χατήρι λοιπόν, να του δώσουν και πολιτικά οφέλη;
Ο χρήστης wolf είπε…
οι γερμανοί εχουν επιβάλλει πληρως τη γραμμή τους. του εχουν πει οτι αν παει στο ΔΝΤ θα μετανιωσει. θα δωσουν τα λεφτα επειδή δεν μπορουν να κανουν αλλιως. απαιτουν ομως να βγει και να δηλωσει ο Παπανδρεου χρεοκοπια της χωρας. Ο παπανδρεου προσπαθει να παρει τη βοηθεια χωρις να ξεφτιλιστει η χωρα δηλωνοντας χρεοκοπια. Σαυτο το σημειο ειναι η διαπραγματευση και μονο. Ισως η μερκελ λυπηθει τη χωρα και δεχθει να μην δηλωθει χρεοκοπια. Τα περι απειλων για ΔΝΤ ακουγονται μονο εντος ελλαδας, πουθενα αλλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Μέρκελ πρέπει πρώτα από όλα να λυπηθεί τον εαυτό της, διότι πρέπει να περάσει οποιαδήποτε στήριξη από τη Βουλή, όπως έκανε και με τις τράπεζές της. Δεν θυμάμαι πού ακριβώς το διάβαζα σήμερα.

Οπότε, η δήλωση χρεωκοπίας θα πρέπει να γίνει ή, έστω, η δήλωση πρόθεσης χρεωκοπίας, πιο πριν, να υποβληθεί αίτημα από την ελληνική πλευρά και μετά να έρθουν τα υπόλοιπα, κατά παράβαση της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρήκα πού το διάβαζα, στα Νέα:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4565461

Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να αναγκαστεί ο Παπανδρέου να δηλώσει χρεωκοπία. Δεν βλέπω γιατί να θέλει να σώσει τον εκβιαστή της η Μέρκελ. Δεν είναι θέμα της Ελλάδας, είναι θέμα Παπανδρέου. Αυτουνού είναι αυτή η πολιτική και πρέπει να την πληρώσει. Δεν δέχομαι να μην ταπεινωθεί η χώρα μου, αφού αυτόν διάλεξε ο λαός της, τι να κάνουμε. Ας πρόσεχε. Τη χρειάζεται την ταπείνωση για το δικό της καλό, πρώτα από όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειλικρινά, δεν μπορα να καταλάβω από που πηγάζει αυτή η αισοδξία σου, wolf (όπως και της πλειοψηφίας).
Οι Γερμανοί σκέπτονται γερμανοκεντρικά και αυτό είναι φυσιολογικό. Έχουν μια εξωστρεφή οικονομία (55% του ΑΕΠ πάει σε εξαγωγές), που για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται ένα υποτιμημένο ευρώ.
Βρίσκω ότι, επικοινωνιακά, η όλη κατάσταση είναι στημένη.
Τον τελευταίο καιρό το ευρώ πέφτει.
Ο Παπανδρέου ζητάει χρήματα από μία χώρα που τη συμφέρει η πτώση του ευρώ, ειδικά αυτή την εποχή που, λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, η παγκόσμια ζήτηση αγαθών είναι σχετικά περορισμένη. Εάν μας βοηθήσουν θα ανακάμψει το ευρώ και έτσι θα μειωθούν οι παραγγελίες στη Γερμανία. Είναι δυνατόν να το κάνει αυτό η Μέρκελ;
Επιπρόσθετα πιστεύω ότι η Μέρκελ δεν πρόκειται να βοηθήσει διότι έτσι θα χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία στους πειθαρχημένους Γερμανούς ψηφοφόρους της.
Το μόνο που μπορώ να φανατστώ είναι ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός που έχει σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς των CDS αλλά και οι κερδοσκοπικές αγορές δεν είναι χαζές.
Συνεχίζω διαφωνώ μαζί σου και πιστεύω ότι δεν γλυτώνουμε το Δ.Ν.Τ.
Καλύτερα να τσούξει ο κόλος μερικών βολεμένων για την επόμενη πενταετία και να μείνουμε στο ευρώ παρά να βγούμε. Η χειρότερη λύση είναι να βγούμε από την ευρωζώνη και να ξαναφέρουμε τη δραχμή, θα κλάψουν μανούλες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Δ.Ν.Τ. παιδιά είναι στάνταρ κι έρχεται ολοταχώς..