Δείτε πώς μάς κοστίζουν οι ερασιτεχνισμοί τών Γιώργου καί Παπακωνσταντίνου. Μετά τίς διαψεύσεις γιά τό deal με την Κίνα ανέβηκαν τα spreads ...


...Καί αλλάζουμε, καί βουλιάζουμε...
Φαίνεται ότι οι ερασιτεχνισμοί τού Γιώργου και τού υπουργού του Παπακωνσταντίνου κοστίζουν στη χώρα πολύ ακριβά...
Ο Γιώργος ο οποίος ενώ όλα δείχνουν ότι είναι πολύ καλός γιά να λύνει πλανητικά προβλήματα με πράσινες αναπτύξεις και ηθική στήν παγκόσμια αγορά δέν μπορεί να ολοκληρώσει τό ντήλ με τούς Κινέζους (το οποίο διέρρευσε) καί τώρα η χώρα πληρώνει (σέ χρήμα εννοούμε) αυτούς τούς ερασιτεχνισμούς...
Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης επιτείνει ασφαλώς τό πρόβλημα τής χώρας...

Διαβάζουμε στήν Ναυτεμπορική...

Διευρύνεται το CDS των 5ετών ελληνικών ομολόγων
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 15:18





Στις 345.600 ευρώ για κάθε 10 εκατ. ευρώ ελληνικού χρέους διευρύνθηκε σήμερα το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών, σύμφωνα με το CMA DataVision.

Ειδικότερα, το credit default swap (CDS) του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στις 345,6 μονάδες βάσης από 324,8 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για πώληση ομολόγων στην Κίνα.

Επίσης, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς Bunds ενισχύθηκε κατά 28 μονάδες βάσης στις 332 μονάδες βάσης μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν έχει δώσει εντολή στην Goldman Sachs για πώληση ελληνικών ομολόγων στην Κίνα.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο περνάει ο καιρός τόσο συνειδητοποιούμε πόσο κακός κυβερνήτης είναι ο Γιωργάκης.
Είναι τόσο άσχετος με όλα τα θέματα (οικονομικά, μεταναστευτικό, εξωτερικά, κοινωνικά, ανεργία, εγκληματικότητα) που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε μέσα σε κινούμενη άμμο.
Λόγια, λόγια, λόγια.
Δεν άλλαξε, γι' αυτό μας βουλιάζει.
ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Μετά από μόλις τέσσερις μήνες η πορεία του πρωθυπουργούλη Γιωργάκη φαίνεται προδιαγεγραμένη.
Οι κοινωνικές εκρήξεις που θα δούμε το 2010 δεν θα έχουν προηγούμενο.
Ο χρήστης socrates είπε…
Αλλοίμονό μας με τους άσχετους που μπλέξαμε.
Όλα τα κακά ξεκίνησαν το Νοέμβρη με τη περίφημη πια τηλεοπτική δήλωση του ΓΑΠ ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης (υπονοώντας προφανώς ότι ήλθε αυτός ως μεσσίας να μας σώσει).
Την επόμενη ημέρα αρχίζει ο γολγοθάς με τα σπρέντς των ομολόγων που έφτασαν, κάποια στιγμή προχθές και στις 360 μονάδες βάσης πάνω από τα γερμανικά. Από το Νοέμβριο δεν έχουμε πάρει ανάσα, αφού ο κάθε δυσκοίλιος τεχνοκράτης της Ε.Ε. και κάθε ξένο οικονομικό έντυπο βγάζουν τα απωθημένα του στην Ελλάδα.
Πάμε στο αγνωστο με βάρκα την ελπίδα, αλλά ο τιμονιέρης της βάρκας έχει ήδη πέσει μέσα στο ποτάμι και κάνει μπουρμπουλήθρες.
Και η ερώτηση είναι:
Οι ξένοι μας φταίνε, κύριε Παπανδρέου, όταν δεν έχεις επίγνωση ότι ένας πρωθυπουργός πρέπει να προσέχει τα λόγια του όταν μιλάει στην τηλεόραση;
Λέγονται τέτοιες κοτσάνες από το στόμα ενός πρωθυπουργού;
Δυστυχώς δεν τελειώνει εκεί το πράγμα, αφού τη σκυτάλη παίρνουν και τα άλλα παιδάκια της σοσιαλιστικής παιδικής χαράς.
Αρχίζουν οι παλινωδίες των άσχετων (και σκοτωμένων μεταξύ τους) στελεχών (Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Παπουτσής, Λοβέρδος, Μπατζελή και το λοιπό συναπάντημα), που κάθε φορά που μιλάνε ρίχνουν λάδι στη φωτιά της Ελληνικής οικονομίας και γεμίζουν με προμήθειες τις τσέπες των δειθνών κερδοσκόπων, σε βάρος της χώρας μας βέβαια.
Ο Γιωργάκης είναι άσχετος και επικίνδυνος.
Πρέπει να πάρει πόδι το συντομότερο δυνατό!