Ο Πάγκαλος κατά τη διάρκεια τού «Cabinet Show», καί ο Χάρης με τη φόρμα...

Το μόνο που βελτιώνεται σταθερά σε τούτη τη χώρα είναι η παραγωγή της εκπομπής του Γιώργου στην κρατική τηλεόραση, το αγαπημένο μας «Cabinet Show».

Χθες ήταν η πρώτη φορά που η εκπομπή μεταδόθηκε από πολυκάμερο συνεργείο, οπότε οι τηλεθεατές είχαμε την ευκαιρία να βλέπουμε και πλάνα των προσώπων των υπουργών, καθώς παρακολουθούσαν τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των συναδέλφων τους.

Χάρη στην καινοτομία αυτή, παρατήρησα τον Θόδωρο Πάγκαλο και μένω με την εντύπωση ότι, ως ευφύης και πρακτικός άνθρωπος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ίσως έχει βρει έναν τρόπο ώστε, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, να κατορθώνει να αναζωογονεί τον οργανισμό του με την ευεργετική επίδραση της «φυσιολογικής νάρκης του εγκεφάλου, κατά την οποία παρατηρείται μείωσις συνειδήσεως και κινητικής ικανότητος». (Ετσι ορίζει τον ύπνο το λεξικό του Δημητράκου...). Σκύβει ελαφρά το κεφάλι, βάζει μπροστά του ένα χαρτί και φοράει τα γυαλιά του με τέτοιο τρόπο ώστε η άνω οριζόντια γραμμή του σκελετού να σκεπάζει τα μάτια. Το μυστικό είναι η γραμμή που σκεπάζει τα μάτια να έρχεται ακριβώς στο ύψος της κάμερας. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος το κάνει - θα μπορούσε όμως.




Περισσότερο ενθουσιώδης ήταν η ανταπόκριση της Λούκας στους νέους όρους παραγωγής της εκπομπής. Οσο μιλούσε η υπουργός Ανάπτυξης δεν κοίταξε καθόλου τα πρόσωπα γύρω της. Ηταν απολύτως προσηλωμένη στην κάμερα. Ελπίζω η λατρεία της για την τηλεοπτική κάμερα να μη στενοχώρησε τον αφοσιωμένο θαυμαστή της πολιτικής της Χρήστο Παπουτσή, τον αρχηγό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (σ. σ.: αρχηγός και όχι απλός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον συνηθίζει να ομιλεί για λογαριασμό όλων...). Θυμίζω ότι, προσφάτως, ο Χρ. Παπουτσής έπλεξε το εγκώμιο της Λούκας (διόλου τυχαία μάλιστα για το νομοσχέδιο που της γύρισε πίσω η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...), επειδή κατά την άποψή του η υπουργός παράγει «ουσιαστικά νομοθετικά μέτρα», ενώ άφησε υπαινιγμούς εις βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι δήθεν υπηρετεί «τη δημοκρατία των βραδινών δελτίων ειδήσεων».






Σκίτσο Πετρουλάκης (Καθημερινή)

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, σύντομα (ίσως και στην επόμενη εκπομπή) η παραγωγή πρόκειται να ενισχυθεί με «steady cam» και «Jimmy jib». Το πρώτο είναι ένα εξάρτημα που απορροφά τους κραδασμούς από τις φορητές κάμερες και επιτρέπει στον καμεραμάν να κινείται με άνεση και να παίρνει κοντινά πλάνα. Το δεύτερο είναι η κάμερα που βρίσκεται επάνω σε γερανό, ώστε να δίνει πανοραμικά πλάνα.

Εντούτοις, η εισαγωγή του «Jimmy jib» έχει θορυβήσει ελαφρώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς η πληροφορία για τη χρησιμοποίησή της στην κάλυψη του υπουργικού συμβουλίου συνοδεύτηκε από τη φήμη ότι ο Γιώργος σκοπεύει να τους αιφνιδιάσει... με πρόχειρο διαγώνισμα! Επειδή, λοιπόν, προετοιμάζονται για τη στιγμή που θα ακούσουν τους τρομερούς λόγους «και τώρα, βάλτε τις σημειώσεις και όλα τα χαρτιά σας κάτω από το κάθισμά σας και βγάλτε μια λευκή κόλλα χαρτί», μαθαίνω ότι μοιράζουν μεταξύ τους σε φωτοτυπίες τα «power points», που προβάλλονται από διαφάνειες σε κάθε υπουργικό συμβούλιο. Ελπίζω, πάντως, η κατάσταση αυτή να μην οδηγήσει και στη δημιουργία φροντιστηρίου για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου...

Ο Χάρης με τη φόρμα
Φίλος, ο οποίος κάθε πρωί στις οκτώ πηγαίνει τον πεντάχρονο γιο του στην πλατεία Κολωνακίου, για να πάρει από εκεί το σχολικό, μου επισημαίνει ένα περίεργο θέαμα που βλέπουν οι δυό τους κάθε πρωί εκείνη την ώρα. Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης διασχίζει την πλατεία, κατευθυνόμενος προς το Μαξίμου, πάντα με τη συνοδεία δύο αστυνομικών φρουρών με πολιτικά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι μεν αστυνομικοί είναι άψογοι με τα σκούρα κοστούμια τους, ο δε Χάρης φοράει πάντα μια αθλητική φόρμα, η οποία μάλιστα δεν είναι και «του κουτιού». Είναι πρόδηλο ότι ο άνθρωπος έχει σχεδόν τσακίσει από τη δουλειά και την αγωνία. Γιατί δεν του στρώνουν τουλάχιστον ένα κρεβατάκι στο Μαξίμου να κερδίζει λίγο ύπνο;
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_15/01/2010_386834

Σχόλια