Χοντρό παιγνίδι σέ λίγες μέρες μέ τίς Εξεταστικές. Ενα ειλικρινές μπράβο στό ΠΑΣΟΚ γιά τήν επικοινωνιακή ικανότητά του...

Στήν Ελλάδα γιά να μή λύσεις ποτέ ένα πρόβλημα κάνεις μιά επιτροπή ....
Στήν Ελλάδα όταν θέλεις να κουκουλώσεις ένα σκάνδαλο κάνεις μιά Εξεταστική...
Στήν Ελλάδα όταν θέλεις να κάνεις βίαιο πολιτικό παιγνίδι κάνεις επιλεκτικές διαρροές φωτίζοντας συγκεκριμένες μόνο πτυχές ενός σκανδάλου...
Στήν Ελλάδα σκάνδαλα υπάρχουν να φάνε και οι κότες...
Διαλέγεις κανα δυό καί κάνεις παιγνίδι...

Διαβάζουμε στόν τύπο...





Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens
Νέα στοιχεία γύρω από τις «μίζες» .
Νέα δεδομένα αναμένεται να φέρει στο φως για την υπόθεση Siemens η διερεύνηση τριών πληρωμών της μητρικής Siemens προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2004, απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο η ΝΔ ενισχύθηκε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου 2004 όσο και για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.

Στον Τύπο έχει δημοσιευτεί ήδη ευχαριστήρια επιστολή του τότε προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, με ημερομηνία 24 Μαίου 2004 για την υποστήριξη του στο «νέο ξεκίνημα» της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το κατηγορητήριο κατά του διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Ράινχαρτ Σίκατσεκ, η μητρική εταιρία έστειλε στον Χριστοφοράκο 344.000 ευρώ στις 8 Μαρτίου 2004, 454.000 στις 23 Μαρτίου 2004 και 578.000 στις 6 Απριλίου 2004.

Μάλιστα ο κ. Χριστοφοράκος είχε ζητήσει τα χρήματα με τη δικαιολογία ότι τα χρειάζεται για τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στην γερμανίδα εισαγγελέα είχε αναφέρει πως ζήτησε τα χρήματα καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα ήθελαν να παραλάβουν το γρηγορότερο δυνατόν το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για το λόγο αυτό υποστηρίζει ότι είχε στραφεί στους Κ. Γείτονα και Ι. Βαρθολομαίου, ώστε να προωθήσουν αντίστοιχες οικονομικές ενισχύσεις στα δύο κόμματα εξουσίας.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/01/2010_320234

Σχόλια