Είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ δέν δέρνει πλέον τούς αγρότες. Προσπαθεί να συνεννοηθεί μαζί τους. Στά ...δικαστήρια!!!!!

(ΣΣ.Ο Γιώργος είναι εκ φύσεως ευγενής. Ποτέ δέν θα έστελνε τά ΜΑΤ να δείρουν και να πετάξουν δακρυγόνα στούς αγρότες. Κάνουν καί κακή εντύπωση στίς τηλεοράσεις αυτά. Είναι όμως υπέρ τής διαβούλευσης. Οπότε στέλνει τούς αγρότες να διαβουλευθούν με τούς εισαγγελείς. Σωστός.....)
Δικογραφίες σε βάρος των αγροτών

Δικογραφίες σε βάρος αγροτών άρχισαν να σχηματίζονται από τις Εισαγγελίες των περιοχών όπου υπάρχουν μπλόκα, έπειτα και από την σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την περασμένη εβδομάδα. Οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές κρίνουν κατά πόσον οι αγρότες διαπράττουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, ώστε να τους παραπέμψουν σε δίκη.





Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τον Άρειο Πάγο, δεν θα ακολουθείται η διαδικασία του αυτόφωρου σε βάρος των αγροτών που στήνουν τα μπλόκα για να μην ξεφύγει η κατάσταση και προκληθούν επεισόδια και ταραχές. Έτσι, σε αυτήν την φάση το μόνο που γίνεται σε συνεργασία με την Αστυνομία είναι η καταγραφή περιστατικών, ονομάτων αλλά και αριθμών κυκλοφοριών των τρακτέρ που βρίσκονται στους δρόμους.

Αυτήν την ώρα, μπλόκα υπάρχουν στη Νίκαια και τις Μικροθήβες, ενώ η Εγνατία Οδός είναι αποκλεισμένη στα Νέα Κερδύλια και στη Χρυσούπολη Καβάλας. Οι αγρότες κατά τη διάρκεια της ημέρας κλείνουν ακόμα και τις παρακαμπτήριες. Όσο για τα τελωνεία, στον Προμαχώνα οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση μόνο των επιβατικών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα φορτηγά. Μόνο επιβατικά αυτοκίνητα περνούν και από το τελωνείο της Εξοχής στη Δράμα, ενώ κλειστά είναι επίσης τα τελωνεία της Δοϊράνης και του Ορμενίου στον Έβρο. Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπό την προεδρία του Θ. Πάγκαλου, ενώ ο Γ. Παπανδρέου από το Στρασβούργο έστειλε νέο μήνυμα στους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους... http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=31066

Σχόλια