Ο ταλαντούχος κύριος Κώστας Μήτσης...

Στήν Ελλάδα (όπως καί σέ κάθε δυτική χώρα εξάλλου) οι επιχειρηματίες συνηθίζεται να έχουν (κοινωνικές) σχέσεις με πολιτικούς. Αυτό ισχύει γιά την πλειοψηφία τών πολιτικών (μιλάμε για τα δύο κυβερνητικά κόμματα) και γιά την πλειοψηφία τών επιχειρηματιών....
Φυσικά οι κοινωνικές , ανθρώπινες σχέσεις δέν ποινικοποιούνται....
Γενικά μιλώντας βέβαια, είναι απορίας άξιον γιατί οι πολιτικοί τών δύο κυβερνητικών κομμάτων δέν έχουν κοινωνικές-φιλικές σχέσεις και μέ το "απλό" (τον άφραγκο δηλαδή) λαό...
Λογικά σκεπτόμενοι υποθέτουμε ότι με τον απλό (τον άφραγκο δηλαδή) λαό οι πολιτικοί δέν έχουν πολλά να συζητήσουν. Τί να πούνε δηλαδή? Πόσο ακρίβηνε το σούπερ-μάρκετ στίς μέρες μας?

Σέ αυτό το πλαίσιο σκέψης (στοχασμού) κινούμενοι ο νούς μας πάει τελευταία στόν Ηπειρώτη επιχειρηματία κ. Κώστα Μήτση, ιδιοκτήτη καί τής Βραδυνής...
Ο κ. Κώστας Μήτσης , όπως κάθε αξιοπρεπής επιχειρηματίας στή χώρα μας έχει κοινωνικές επαφές με πολιτικούς .....
Οπωσδήποτε υπάρχει καί μιά γνωριμία με τον κ. Αβραμόπουλο....
Μέ βάση την λογική (δέν έχουμε πληροφόρηση) δέν αποκλείεται να γνωρίζεται και με τον Πανίκα...
Δέν κάνει εντύπωση ότι -σάν Ηπειρώτης πού είναι- γνωρίζεται και με τον Δήμαρχο τής πόλης....
Τά Ιωάννινα είναι η δική του πόλη, από εκεί ξεκινάνε όλα....
Εξάλλου η ιστορία με το Ξενία τής πόλης έδωσε πολύ δημοσιότητα στόν επιχειρηματία αν και όχι πάντα θετική....
Γενικότερα καί άλλες πτυχές τής δραστηριότητάς του τού επεφύλαξαν μιά όχι θετική δημοσιότητα...
Αλλά ας είναι...
Ας δούμε ένα άρθρο - συνέντευξη τού επιχειρηματία (θετικό δηλαδή γιαυτόν) γιά να τόν γνωρίσουμε καλύτερα (τό who is who του με άλλα λόγια)....


Αποκαλυπτική συνέντευξη του ιδιοκτήτη του ομίλου Mitsis Hotels στο Travel Times
pict
«Μετά από ενάμιση χρόνο διαπραγματεύσεων συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση της Λιβύης να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία 10 νέων πολυτελών ξενοδοχείων στη Μεσόγειο». Τη δήλωση αυτή έκανε μιλώντας προς το Travel Times ο κ. Κώστας Μήτσης, ιδιοκτήτης της φερώνυμης ξενοδοχειακής αλυσίδας που ελέγχει ήδη 19 μονάδες στην Ελλάδα.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μήτσης, οι εκπρόσωποι της λιβυκής κυβέρνησης έχουν δεσμευθεί να συνεισφέρουν στο κοινό project με την εκχώρηση μεγάλων εκτάσεων και το όλο επιχειρηματικό σχέδιο θα βασισθεί στην τεχνογνωσία του ελληνικού ομίλου επιχειρήσεων.
«Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο που θα απορροφήσει κεφάλαια της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από δάνεια που θα αντληθούν από τη Λιβύη. Ο δανεισμός αυτός θα γίνει με εξαιρετικά ανταγωνιστικούς όρους».
Με την ευόδωση της επιχειρηματικής αυτής κίνησης, ο όμιλος Μήτση αναμένεται να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα. Στη πραγματικότητα θα είναι η δεύτερη – μετά τα Classical Hotels – ελληνική αλυσίδα που περνά τα σύνορα της χώρας.
Παράλληλα πάντως με τις εξωστρεφείς προσπάθειές του ο όμιλος Μήτση συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα στο εσωτερικό. Η απόφαση που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη ήταν η εξαγορά του Sofitel στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αντί του ποσού των 53 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μήτσης αναζητούσε από καιρό μια σημαντική μονάδα στην Αττική. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον οδήγησε σε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις. Τελικώς, η είσοδος του ομίλου Mitsis Hotels στην Αττική έγινε με το Sofitel. «Η πρώτη κίνηση έγινε τον Νοέμβριο με την απόκτηση του 51% των μετοχών της επιχείρησης αντί ποσού 18 εκατ. ευρώ, ποσοστό που κατείχε η Eurobank» λέει ο κ. Μήτσης ξεδιπλώνοντας το στόρι απόκτησης του Sofitel. «Στη συνέχεια εξαγοράσαμε το 20% από την Accor αντί 8 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών εξαγοράστηκε με δανεισμό. Έτσι σήμερα ελέγχουμε το 100% της ξενοδοχειακής επιχείρησης».
Η απόκτηση της σημαντικής αυτής μονάδας και η μεγάλη κεφαλαιακή ροή δεν εμπόδισαν τον κ. Μήτση στο να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο επενδυτικό του πρόγραμμα. Έτσι αυτή την περίοδο ο όμιλος υλοποιεί μεγάλο επενδυτικό σχέδιο – 65 εκατ. ευρώ – στο ξενοδοχείο Ammos της Κω. Είναι μια σημαντική επένδυση που γίνεται στην Καρδάμαινα της Κω και η οποία τοποθετεί τον 19ο κρίκο στην αλυσίδα των ξενοδοχείων του κ. Μήτση.
Η διασφάλιση ικανοποιητικής πληρότητας σε όλα αυτά τα ξενοδοχεία επιτυγχάνεται με το άνοιγμα του ομίλου σε νέες αγορές καθώς επίσης και τη διεύρυνση της παρουσίας του σε παραδοσιακές αγορές. Ο όμιλος συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τη θέση του σε σχετικά νέες αγορές, όπως αυτές των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Ιδιαίτερα υψηλές είναι οι προσδοκίες του ομίλου από την παρουσία του στη ρωσική αγορά.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση» είπε μιλώντας προς το Travel Times ο κ. Μήτσης «να σας ανακοινώσω μία ακόμη ενδιαφέρουσα επιχειρηματική κίνηση. Με τα γραφεία South Cross και Labirint κλείσαμε συμφωνία της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια διεκδικούσαν άλλα τρία γραφεία στη Ρωσία αλλά τελικώς τα κλείσαμε με τους συγκεκριμένους τουρ οπερέιτορ. Με αυτά αλλά και με άλλες κινήσεις που ετοιμάζουμε στοχεύουμε η ρωσική αγορά να αντιπροσωπεύσει το 20% του τζίρου μας».


Who is Who

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Mitsis Hotels Α.Ε. ιδρύθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Μήτση το έτος 1976 και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος από μια σειρά δραστηριοτήτων του ομίλου επιχειρήσεων Μήτση, όπως κλωστοϋφαντουργία, οινοποιία, κατασκευαστική εταιρεία και εκδόσεις. Έχοντας υπόψη τις πολύπλευρες δραστηριότητες του ομίλου, το λογότυπο των Mitsis Hotels αντιπροσωπεύει την πορεία του ιδρυτή του: ένα πρόσωπο που κοιτάει ευθεία μπροστά, όπως έκανε ο ίδιος ο κ. Μήτσης πριν από 40 και πλέον χρόνια. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1954 ιδρύεται η πρώτη βιομηχανία πλεκτών και σηματοδοτεί την αρχή μιας μεγάλης και επιτυχημένης πορείας. Η μετεξέλιξή της είναι μεγάλη και γρήγορη και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Κλωστοϋφαντουργία, οινοποιία, κατασκευαστική εταιρεία, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το 1976 λειτουργεί η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα ενώ σήμερα τα ξενοδοχεία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του ομίλου.
Η εταιρεία ελέγχει τη μεγαλύτερη – αμιγώς ελληνικών συμφερόντων – ξενοδοχειακή αλυσίδα City και Resort Hotels (τετράστερα, πεντάστερα και Delux), συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κέντρων SPA και θαλασσοθεραπείας, σε μερικές από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας: Κρήτη, Ρόδο, Κω, Καμένα Βούρλα, Κεντρική Ελλάδα, καθώς και στα Ιωάννινα, συνολικής δυναμικότητας 15.000 κλινών. Τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται υπό ανέγερση στη Μύκονο, στην Κρήτη, στην Κω και στη Ρόδο. Η εταιρεία απασχολεί 3.000 εργαζομένους, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην αγορά εργασίας και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Στα Mitsis Hotels έχει απονεμηθεί μεγάλος αριθμός βραβείων, από εγχώριους και διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς, ταξιδιωτικές ενώσεις και tour operators, ως επιβράβευση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών τους, τη συνεισφορά τους στην αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας καθώς και για το σεβασμό τους προς το φυσικό περιβάλλον.

Tου Σπύρου Κτενά

Τετάρτη 18-06-2008http://www.traveltimes.gr/index.php?cat_id=30&face_id=949


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με το αεροπλάνο του Μήτση πετάει ο Ψωμιάδης $$$

Δέστε
http://periothiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_1593.html
Ο χρήστης Unknown είπε…
Γυριστηκαν σκηνες απο την κομισσα της φαμπρικας