Διαδοχή στή ΝΔ. Η μάχη διαχείρισης τών συμβόλων. Τά νούμερα τής τελευταίας δημοσκόπησης. Πρέπει να πάμε πρός το κέντρο...

Η θέση μας από τήν αρχή τής κούρσας τής διαδοχής είναι ότι ο κόσμος τής ΝΔ είναι πολύ πιό ικανός με το ενστικτό του να ανακαλύπτει την ουσία τής πολιτικής από όσο νομίζουν κάποιοι πού παραμένουν στήν επιφάνεια...
Ας δούμε τι λένε τα νούμερα τής τελευταίας δημοσκόπησης τής Metron Analysis...

......στο ερώτημα «ποιον από τους 3 υποψηφίους θεωρείτε καταλληλότερο να αναλάβει την προεδρία της ΝΔ», οι ψηφοφόροι της ΝΔ απάντησαν Αντώνης Σαμαράς 40,2%, Ντόρα Μπακογιάννη 37,2%, Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,6%.
Το προβάδισμα του κ. Σαμαρά αποτυπώνεται στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίσετε για αρχηγό της ΝΔ στον πρώτο γύρο», μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς συγκεντρώνει 43,9%, η Ντόρα Μπακογιάννη 38,7% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 11,1%.

Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς είναι μπροστά με 48,5% και ακολουθεί η Ντόρα Μπακογιάννη με 44,6%, ενώ το 6,9% δεν απαντά.
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είδε θετικά την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το 58,4% απάντησε θετικά, το 31% αρνητικά και το 10,6% δεν απάντησε.
Σημειώνεται ότι σε σχετικό ερώτημα προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η ΝΔ, προς τα δεξιά ή προς το κέντρο, το 44,5% απάντησε προς το κέντρο, το 35,7% προς τα δεξιά και το 19,5% δεν απάντησε.......

Ενώ δηλαδή όλοι δείχνουν να πιστεύουν ότι ο κόσμος δείχνει να επιλέγει τον Σαμαρά επειδή θέλει θα πάει το κόμμα "δεξιά", αντίθετα ο κόσμος πιστεύει ότι η λύση βρίσκεται στην μετατόπιση πρός το "κέντρο"...
Αρα αλλιώς σκέφτεται ο κόσμος καί άλλα είναι τα διλήμματα πού έχει στο μυαλό του....
Να το ξαναπούμε λοιπόν...
Μιλάμε γιά διαχείριση συμβόλων...

Σχόλια

Ο χρήστης Unionist είπε…
Δεν επιλεγει ο κοσμος τον σαμαρα επειδη θελει να παει το κομμα 'δεξια'. Ο Σαμαρας δεν ειπε κατι τετοιο, κι αν πραγματικα εσυ αυτο καταλαβες τοτε δεν ερμηνευεις καλα τον πολιτκο λογο των υποψηφιων αρχηγων.
ο Σαμαρας ειπε οτι αρχικα πρεπει να παψουμε να χανουμε τους παραδοσιακους μας ψηφοφορους και αφου τους φερουμε πισω να κερδισουμε ξανα την εμπιστοσυνη της κοινωνιας. Δεν ειναι δυνατον να τεινουμε το χερι μας στην κοινωνια οταν αυτη βλεπει παραδοσιασκους ΝΔτες να μας γυριζουν τη πλατη.

Ο κοσμος επιλεγει Σαμαρα επειδη επιλεγει το ηθος, την καθαροτητα, το γνησιο.