Very hot: Οπισθεν ολοταχώς Βενιζέλου. Παίρνει πίσω τό ρεβανσιστικό μέτρο τού παγώματος πρόσληψης τών 2000 ΕΠΟΠ.


Ο Βενιζέλος φαίνεται ότι παίρνει πίσω (μετά τήν κατακραυγή πάντως) το ολοφάνερα ρεβανσιστικό μέτρο παγώματος πρόσληψης τών 2000 ΕΠΟΠ.
Στήν ουσία η συνέντευξη έπαιξε ρόλο για το 4,7% τών παιδιών..
Για τούς υπόλοιπους δέν άλλαξε κάτι πράμα πού μάλλον δείχνει ότι δέν ήταν κομματικά κατευθυνόμενο μέτρο όπως νόμισε ο κ. Βενιζέλος...
Οπως και να έχει εκεί στό ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αλλαγή κυβέρνησης δέν σημαίνει αλλαγή καθεστώτος. Τό κράτος έχει συνέχεια και οι πολίτες δέν φταίνε σέ κάτι, δέν είναι μπαλάκι για να εξασκούνται στό κομματικό τένις οι διάφοροι υπουργοί......
ΥΓ Δέν είναι κακό να επισημάνουμε ότι εμείς εδώ πρώτοι (αν δεν κάνουμε λάθος) αναδείξαμε το θέμα ...

Διαβάζουμε στήν Ναυτεμπορική...
Δεν επαναλαμβάνονται οι διαδικασίες επιλογής των ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς ωστόσο ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:

«Σύμφωνα με όσα δήλωσα χθες για το ζήτημα των ΕΠΟΠ, είναι προφανές ότι στο Στρατό Ξηράς, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής, αυτές δεν θα επαναληφθούν, αλλά ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης. Αυτό επιφέρει αλλαγή στη σειρά κατάταξης της τάξης του 4,7% στο σύνολο των επιλεγομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει ανακοινώσει το «πάγωμα» των διαγωνισμών επιλογής και κατάταξης των ΕΠΟΠ λόγω της κατάργηση της συνέντευξης από τα κριτήρια επιλογής καθώς, όπως εξηγείται, «αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τους ΕΠΟΠ δεν ενδιαφερει κανεναν ,δουλεια ψαχνουν τα παιδια.Για τους 55 του Μειμαρακη αν προσλαβει θα πεσει ο τοπος,θα γινει μεγαλη φασαρια και ας προχωρησουν δικαστικα οπως θελουν αυτοι,δεν μπορει καθε καραυπουργος να παιρνει με παρανομο διαγωνισμο τους κομματικους του φιλους,ασχετους με τον τομεα στον οποιο θελανε να προσληυθουν,θεολογος στις διεθνεις σχεσεις και αμυντικη πολιτικη.Γιαυτο χασανε λιγο στο ενα υπουργειο λιγο στο αλλο να τα αποτελεσματα.
Ο χρήστης aristos είπε…
Με την κατάργηση της συνέντευξης, αν τελικά γίνει, θα υπάρξει πρόβλημα στην κατάταξη και κατ επέκταση την επιλογή των υποψηφίων. Όταν μεγάλος αριθμός υποψηφίων θα έχει τα ίδια μόρια με βάση τα απαιτούμενα προσόντα που ειναι κοινά για όλους (δεν βαθμολογούνται τα επιπλέον απο τα ελάχιστα προσόντα) είναι απορίας αξιο το πως θα επιλέγουν τους υποψηφους.
Μπορεί να το παίζουν κορώνα-γράμματα η να λαμβάνουν υπόψη αν ο υποψήφιος έχει υβριδικό αυτοκίνητο συγκεκριμένης εταιρείας.
Και κάτι τελευταίο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο καμμία σοβαρή εταιρεία-υπηρεσία, ποσο μάλιστα στρατιωτκή που δεν προβαίνει σε συνέντευξη των υποψηφίων στελεχών της.