Στίς ΗΠΑ, τό FBI καθάρισε ηγέτη ριζοσπαστικής ισλαμικής ομάδας ανθρώπων πού "κήρυτταν τη χρήση βίας εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου".

ΗΠΑ: Νεκρός από πυρά του FBI στέλεχος ισλαμικής ριζοσπαστικής οργάνωσης

Ηγετικό στέλεχος, ριζοσπαστικής ισλαμικής οργάνωσης, έπεσε νεκρός από τα πυρά ανδρών του FBI στο Ντιτρόιτ. Πρόκειται για τον 53χρονο Λούγκμαν Αμίν Αμπντουλάχ (Luqman Ameen Abdullah), ο οποίος κήρυττε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου σουνιτικού ισλαμικού κράτους εντός των ΗΠΑ.





Το FBI ανέφερε ότι χρησιμοποίησε "ειδικά μέτρα" για να εξασφαλίσει την ασφαλή σύλληψη 11 ανδρών που κατηγορούνταν για την διοίκηση μιας "συμμορίας" στο Ντιτρόιτ και ήταν "γνωστό" ότι "κήρυτταν τη χρήση βίας εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου".

Ο Λακμάν Αμπντουλάχ, γνωστός επίσης και ως Κρίστοφερ Τόμας, αρνήθηκε να παραδοθεί κι άρχισε να πυροβολεί, όταν οι άνδρες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας επιχείρησαν να καταλάβουν εξ εφόδου αποθήκη στην πόλη Dearborn του Μίσιγκαν.

Όπως ανακοίνωσε το FBI. Ο 53χρονος σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών και πως κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Ο Λούγκμαν Αμπντουλάχ, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ήταν "ηγετικό στέλεχος. . .μιας εθνικής εμβέλειας ριζοσπαστικής φονταμενταλιστικής Σουνιτικής οργάνωσης που αποτελείτο κατά κύριο λόγο από αφροαμερικανούς, ορισμένοι από τους οποίους προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ ενώ εξέτιαν την ποινή τους σε διάφορες φυλακές".

Η οργάνωση έχει γίνει γνωστή ως Ummah ("Αδελφότητα"). Στόχος της οργάνωσης είναι να "εγκαθιδρύσει ένα χωριστό ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος εντός των ΗΠΑ, που θα κυβερνά ο πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης"--ο Jamil Abdullah al-Amin, γνωστός και ως H. Rap Brown, πρώην μέλος της οργάνωσης Μαύροι Πάνθηρες, που εκτίει ποινή φυλάκισης για τις δολοφονίες δυο αστυνομικών.

Τρεις από τους άνδρες που ήθελαν να συλλάβουν οι πράκτορες του FBI διαφεύγουνhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=96335

Σχόλια