Ο Καραμανλής μπαίνει ξαφνικά στό καφενείο τής Αετομηλίτσας καί συζητάει με τούς χωριανούς. Ηρέμησε ο άνθρωπος....

Aναχωρεί αύριο οικογενειακώς για την Αθήνα, μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο αρχηγός της Ν.Δ., που βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ στον ξενώνα του Χριστόφορου Κωσαταρά, πέρασε αυτές τις ημέρες, όπως και η οικογένειά του, σε χαλαρούς ρυθμούς, με περιπάτους στο Δολό και στην ευρύτερη περιοχή. Ήταν διάστημα ξεκούρασης και εκτόνωσης από την ένταση των τελευταίων μηνών. Γι’ αυτό και διάλεξε το φθινοπωρινό Δολό, προκειμένου να αναπαυτεί.



(στη φωτό το Καλπάκι)
ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
Απροειδοποίητα και χωρίς επισημότητες επισκέφθηκε χθες, μαζί με την οικογένειά γύρω στις 11 το πρωί, το Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου.
Πάνω από μισή ώρα ξεναγήθηκε λεπτομερώς από τους στρατιώτες και μάλιστα στο τέλος χαρακτήρισε άριστο τον τρόπο που του παρουσίασαν τα εκθέματα.
Μάλιστα ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε με προσοχή το ιστορικό βίντεο για τη μάχη του Καλπακίου.




(στη φωτό τό Δολό)

ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Την Κυριακή, λίγο πριν το μεσημέρι, και αφού είχε επιστρέψει από έναν σύντομο περίπατο στον Αη Δημήτρη του Δολού, τον πρώην Πρωθυπουργό, συνάντησε ένας παλιός γνώριμος και φίλος, ο τέως Κοινοτάρχης Πωγωνιανής Παντελής Τσέβης και η σύζυγός του.
Του προσέφεραν το παραδοσιακό Πωγωνήσιο κανίσκι, το οποίο δέχθηκε με χαρά ο κ. Καραμανλής και η σύζυγος Νατάσα.
Ο κ. Τσέβης εδώ και χρόνια (το 1997 για πρώτη φορά) είχε υποδεχθεί τον κ. Καραμανλή ως οικοδεσπότης Πρόεδρος της διευρυμένης Κοινότητας.




ΣΤΗΝ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κώστας Καραμανλής, οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητό του, κατευθύνθηκε προς Κόνιτσα και κατευθείαν έφθασε στην γραφική Αετομηλίτσα που είναι χτισμένη σε μια από τις πιο ψηλές κορυφές της Πίνδου.
Εκεί, κι ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, χωρίς κανείς να τον περιμένει, μπήκε οικογενειακώς (!) στο καφενείο του χωριού, όπου οι χωριανοί έπιναν τον καφέ τους. Τους χαιρέτισε εγκάρδια και συζήτησε μαζί τους. Ήταν εκεί και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Νιτσιάκος, όπως και ο εξάδελφός του, γεωπόνος Αρσένης Νιτσιάκος, οι οποίοι εξεπλάγησαν από την απρόσμενη «υψηλή» παρουσία.
Μετά από λίγη ώρα παραμονής στην Αετομηλίτσα η οικογένεια Καραμανλή επέστρεψε στον ξενώνα Κωσταρά.
Ηhttp://www.proinoslogos.gr/pn/index.php?module=pagesetter&func=viewpub&tid=11&pid=8270

Σχόλια

Ο χρήστης socrates είπε…
Υπέροχο μέρος το Δολό και ο Φόρης (Χριστόφορος) από τους πιό προσγειωμένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.