Κίνδυνοι από ενοχλητικά έντομα και ερπετά...

Μέλισσες, σφήκες, κουνούπια, φίδια, σκορπιοί μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία μας.

Τις περισσότερες φορές το τσίμπημα είναι ακίνδυνο, βάζουμε μια αλειφή που έχουμε μαζί μας. Άν υπάρξουν επιπλοκές, δεν χρειάζεται πανικός.
Μεγάλωσε

Οι μέλισσες και οι σφήκες εάν δεν τις ενοχλήσεις... δεν τσιμπάνε. Σπάνια θα επιτεθούν χωρίς αφορμή.Η σφήκα δεν πεθαίνει μετά από ένα τσίμπημα.

Το τσίμπημα τους προκαλεί γρήγορα πόνο και πρήξιμο, αλλά συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν έπειτα από μερικές ώρες. Εάν δεν υποχωρήσει, πηγαίνετε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, κεντρό υγείας ή φαρμακείο. Καλό είναι για αυτές τις περιπτώσεις να έχετε μαζί σας ένα τσιμπιδάκι(που βγάζετε τα φρύδια), για να απομακρύνετε το κεντρί. Έπειτα τοποθετήστε στο σημείο πάγο ή κάτι κρύο όπως νερό... εάν φυσικά έχετε.

Πιο επικίνδυνο όμως θεωρείται το δάγκωμα φιδιού ή σκορπιού. Τα συμπτώματα που προκαλεί το δάγκωμα, είναι έντονος πόνος, πρήξιμο και μούδιασμα. Το μούδιασμα θα απλωθεί από το σημείο που έχετε το δάγκωμα στο σώμα. Καλέστε πρώτα ιατρική βοήθεια ή προσπαθήστε να απευθυνθείτε στο κοντινό νοσοκομείο. Μέχρι να έρθει κάποιος ειδικός, ξαπλώστε τον ασθενή ώστε το σημείο του δαγκώματος να βρίσκεται πιό χαμηλά από την καρδιά. Αυτό θα καθυστερήσει την μόλυνση από το δηλητήριο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και ένα κομμάτι ύφασμα που θα χρησιμεύσει σαν επίδεσμος, στο σημείο που έχετε το δάγκωμα, προσοχή όμως να υπάρχει κάποια απόσταση.

Στο ελεύθερο camping παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι! Προσέχτε να μην έχει κοντά δέντρα έκει που θα τοποθετήσετε την σκηνή γιατί υπάρχει κίνδυνος για φίδια και σκορπιούς στην παραλία.

Οι σκορπιοί ζουν στην έρημο ή σε περιοχές με θερμό τροπικό κλίμα. Είναι περισσότερο δραστήριοι τη νύχτα, στη διάρκεια της ημέρας όμως κρύβονται, συνήθως μέσα σε δροσερούς εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους με σκιά.

Εάν σας τσιμπήσει σκορπιός, μπορεί να βάλετε τοπικά πάγο και να ακινητοποιήσετε την περιοχή που σας έχειτσιμπήσει. Σίγουρα όμως να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα.

Τα τσίμπημα του κουνουπιού το θεωρούμε αθώο σε σχέση με τα άλλα.Πρέπει όμως να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα και σ αυτό.

Προσοχή να έχετε τα απαραίτητα μαζί σας και να υπάρχει κοντά έστω ένα φαρμακείοhttp://halkida.tv/article/404.



Σχόλια