Μια νεα Κουβα. Κομαντατε Τσαβες, ο Καστρο ο Βʼ...

Στις 26 Μαιου 2007 η ειδησις εκανε τον γυρω του κοσμου. Ο στρατος της Βενεζουελας μη εχοντας άλλο εχθρο να πολεμηση, κατεσχεσε τον εξοπλισμο του τελευταιου ελευθέρου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμου RCTV.

Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν για το κλείσιμο του Radio Caracas Television (RCTV). Ομως οι αναμεταδοτες σταθμου εσιγησαν κα η αδεια του σταθμου δεν ανανενωθηκε.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων λεπτών αναμετάδοσης του προγράμματος τους σταθμού, οι εργαζόμενοι /στον σταθμο αγκαλιάστηκαν και τραγουδησαν ολοι μαζι αν τη λέξη «ελευθερία»

Ο πρόεδρος Τσαβες δηλωσε τοτε με υπερηφανεια ότι «ο νέος κρατικος σταθμός που πήρε τη θέση του RCTV τα ξημερώματα της Δευτέρας θα εκφράζει καλύτερα τη σοσιαλιστική επανάσταση που έχει ορκιστεί να ηγείται».

Σημερα 1/08/2009, ο Προεδρος Τσαβες εκανε ένα ακομη βημα για την Κουβανοποιησι της λαικιας δημοκρατιας της Βενεζουελας, οπου βλεπω να μετοικουν οι δικοι μας οι ερωτευμενοι λαγνα με την Αλεκα και το ΚΚΕ . Αυτή την φορα ο αρχι- δη-(α)-μοκρατης Τσαβες, διεταξε το κλεισιμο 34 ιδιωτικων ραδιοφωνικων σταθμων με την κατηγορια ότι εκαναν εκπομπη χωρις αδεια.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/08/2009_291083

Στο πλαίσιο της νέας «νομοθεσίας» που ισχυε πλεον στην λαικια «δημοκατια» του Συντροφου Τσαβες, οι δημοσιογράφοι θα μπορεί να φυλακίζονται για μέχρι τέσσερα χρόνια εάν κριθούν ένοχοι για «επιβλαβή» πληροφόρηση που θέτει σε κίνδυνο την «ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία» της χώρας.

Ενώ η υπουργός Πληροφόρησης Μπλάνκα εσπευσε να κατηγορήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι «επιδίδονται σε εκστρατεία κατά του προέδρου Τσάβες και της Βενεζουέλας.» Αγανακτω..Σαν δεν ντρεπονται ! Τοιαυτα ψευδη!!Αισχος τους!!

Όμως Ελλληνες Πατριωτες μην θορυβεισθε!.Τα δικα μας μεσα ενημερωσεως ( πλην ελαχιστων "κακων "εξαιρεσεων) ουδολως κινδυνεψαν ποτέ να κατηγορηθουν γι αυτό...

Διοτι να θυμισουμε. Μολονοτι από την άνοδό του, το 1999, στην εξουσία, ο Συντροφος Τσάβες έχει θέσει υπό κρατικό έλεγχο τον στρατό, την δικαιοσύνη, την πετρελαϊκή βιομηχανία, τους τηλεοπτικους σταθμους και τωρα και τους ραδιοφωνικους., δηλαδη η Κουβανοποιησι της Βενεζουελας ειναι σε πληρη εξελιξι, , τα Ελληνικα Μεσα Ενορχηστρωσεως Δελτιων Αποψεων δεν θεωρουν τις ειδησεις αυτές τοσο σοβαρες για να τις αναμεταδοσουν στους Ελληνες με την αναλογη βαρυτητα και σπουδαιοτητα..

Τοσης δηλαδη προσοχης και σοβαροτητος, οσης π.χ αποδιδουν στη συλληψι ενός μεταναστη στο κεντρο της Αθηνας, ή στην "ηρωικη" αποφασι της αρχης των προσωπικων δεδομενων κατά της χρησεως ¨καμερων¨ ή στο κλεισιμο για οικονομικους λογους μιας εφημεριδος ή στην μη αποφυλακισι ενος "κοινωνικου" αγωνιστη-αναρχικου .

Είναι τοσο δυσβαστακτη η βαρυτητα της υποκρισιας και του θεατρινισμου των Μεσων Ενημερωσεως εν Ελλαδι..

Ιασων

Σχόλια