Κατά τά μέσα Ιουνίου έμαθαν στό συνδικάτο τού εγκλήματος ότι τούς τήν έχουν στημένη. Ο ΠΑΝ, ο ΑΝ καί η .....Siemens...


Αστυνομικός (Ο ΠΑΝ..) που τον είχαν του «χαρτζιλικιού» και υπηρετεί στο οργανωμένο έγκλημα (φέρεται τώρα να έχει μετατεθεί σε Α.Τ. στο κέντρο της Αθήνας) κι ένας πρώην ΚΥΠίτης (ο ΑΝ...) «κελάηδησαν» για την επιχείρηση της ΕΥΠ με τα μηχανάκια. (ΣΣ καθώς θα διαβάζετε τα παρακάτω θυμηθείτε οτι ο Καλογρίτσας είναι εκ των ιδιοκτητών τής GPO, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι αφού άλλος ήταν ο - επιστημονικά- υπεύθυνος)

Ετσι, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου, Τρομπούκης και Βλαστός εμφανίζονται να έχουν την πληροφορία ότι «ετοιμάζεται δικογραφία», αλλά είχαν ακόμη επιφυλάξεις και προσπαθούσαν να διασταυρώσουν το «κακό μαντάτο» και μέσω άλλων βαθμοφόρων στο οργανωμένο έγκλημα!

Την ίδια ώρα επιχειρούν να κάνουν χρήση των υψηλών γνωριμιών τού «πατέρα», όπως αποκαλούν τον Καλογρ..., ακόμα και για να τους φέρει σε επαφή με εισαγγελέα (τον Αθ...), ο οποίος θα μιλούσε σε ανακρίτρια (τη Στ...) «για να κοιτάξει σοβαρά την υπόθεση του Βλαστού για τον Γούσιο γιατί τον έχουν αδικήσει».

Μάλιστα στις συζητήσεις τους Βλαστός και Τρομπούκης μιλώντας για τον «πατέρα» εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί «δεν μπορεί να μας κάνει τη δουλειά. Είναι ακριβός, ζητάει "μέση - μέση"».

Και μπορεί ο Παν. Βλαστός να φέρεται να συντονίζει από το κινητό του τηλέφωνο, όμως ο Γ. Τρομπούκης είναι αυτός που εμφανίζεται να κινεί απ' έξω τα νήματα λόγω των... υψηλών του γνωριμιών. Ο οποίος Τρομπούκης διατεινόταν στον Παν. Βλαστό ότι για να πετύχουν οι «μπουγάδες» θα δήλωνε πτώχευση της εταιρείας του και θα έφτιαχνε άλλη.

Στις εκατοντάδες ζέουσες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, όπου τα ονόματα πέφτουν χαλάζι, αναφέρονται ισχυροί επιχειρηματίες των οποίων γνωρίζουν τις κινήσεις, διευθυντές φυλακών, γενικοί υπουργείων, πρώην και νυν, βουλευτής γιος πρώην υπουργού ως «μέσα» τους, αρχιφύλακες, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι, γιατρός που τους έφτιαχνε «μαϊμού-πιστοποιητικά», αστυνομικοί εν ενεργεία ή απότακτοι και ΚΥΠίτες ως πληροφοριοδότες. Και ένας Αργύρης.. ο γενικός.

Ακόμα και η υπόθεση της Siemens είναι αντικείμενο των συζητήσεών τους. Σε μία από αυτές φαίνεται να επιχειρούν να «μαδήσουν» εμπλεκόμενο στα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας που κρατείται στη φυλακή, ενώ έχουν αγωνία να βρουν «δύο καλά σχέδια για το ξέπλυμα» για να μην την πατήσουν όπως οι άλλοι της Siemens.

Μέχρι και για επισκέψεις «Βαρδινογιάννη» στον αρχηγό της Αστυνομίας για θέμα που τον ενδιέφερε εμφανίζονται να έχουν πληροφόρηση τα μέλη της σπείρας.

Οπως και για «την πίτα που μοιράστηκε και ο Μπο... έριξε τον Καλογρίτσα».

Για τον τελευταίο μπορεί να δυσανασχετούν όταν «δεν τα βρίσκουν», σε άλλες όμως συνομιλίες μιλάνε για «σοβαρό άνθρωπο» με τρομερές διασυνδέσεις.

Ο Καραμανλής

Στα κείμενα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών είναι καταγραμμένο ακόμα και το όνομα του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή.

Γιατί στον «πατέρα»... στέκονται προσοχή κυβερνήσεις!

Τρομπούκης: Εκεί στέκονται προσοχή. Ο Καραμανλής αυτή τη στιγμή στηρίζεται σε αυτόν τον άνθρωπο.

Πώς το δικαιολογούν; Συνδέουν την υψηλή γνωριμία τους, τον «πατέρα» δηλαδή, με εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Καλογρίτσας: «Σ' αγαπώ πολύ»

Πάντως ο Χρ. Καλογρίτσας εμφανίζεται μόνο μία φορά να συνομιλεί με τον Παν. Βλαστό, σε κλήση που είχε κάνει στον βαρυποινίτη ο Γ. Τρομπούκης. Σ' αυτή ο κ. Καλογρίτσας τον αποκαλεί «καμάρι μου», δηλώνει «περήφανος» για τις δραστηριότητες του Βλαστού και του εκφράζει τη μεγάλη του αγάπη.

Ο διάλογος μεταξύ τους βρίθει συναισθημάτων:

Καλογρίτσας: Να βγεις έξω να σε δούμε...

Βλαστός: Κι εγώ να ξέρεις, είσαι φίλος φίλου μου, πατέρας...

Καλογρίτσας: Σ' αγαπάω πολύ και να ξέρεις ότι ξέρω για σένα από την πρώτη ημέρα που ακούστηκε το όνομά σου.

Βλαστός: Ναι, ε;

Καλογρίτσας: Από τότε σε ξέρω και σε παρακολουθώ... γιατί είμαι περήφανος μ' αυτά, εντάξει;

Βλαστός: Ευχαριστώ πολύ.

Καλογρίτσας: Να 'σαι καλά, σ' αγαπώ, εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εντάξει;

«Ο Τσιατούρας»

Από συνομιλίες καταδεικνύεται ότι το δίκτυο πληροφόρησής τους έφτανε μέχρι τον αρχηγό της Αστυνομίας, Βασ. Τσιατούρα, καθώς φέρονται να γνωρίζουν ακόμα και το ποιος τον επισκεπτόταν.

Μέλος της σπείρας ενημερώνει τον Βλαστό ότι έμαθε από κάποιον ότι «ο Βαρδινογιάννης ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τη δολοφονία Αναγνωστόπουλου και επισκέφτηκε τον Τσιατούρα».

Και σε συζήτηση με τη δικηγόρο Π. αναφέρεται το όνομα του γνωστού επιχειρηματία.

Λένε χαρακτηριστικά:

Π.: Μετά μου 'λεγε για τον Βαρδινογιάννη κι όλα αυτά που γίναν' πάνω. Πάνω μωρέ που ανέβηκε ο Τσιατούρας.

Βλαστός: Ναι, όντως γίναν' αυτά.

Π.: Γιατί ήταν ένας φίλος του αστυνομικός που μου τα 'λεγε καταλάβες; Εχει ακουστεί από πολλές περιπτώσεις αυτό, κατάλαβες;

Σε άλλη συνομιλία Κατσαγάνη - Βλαστού:

Βλαστός: Εσύ της είπες για Βαρδινογιάννη, για τον Τσιατούρα, μαλακία έκανες ...

Κατσαγάνης: Της είπα, ότι έχει λυσσάξει λέω ο Βαρδινογιάννης λέω με την υπόθεση αυτή.

«Ούτε σεντ»

Τον πρώτο καιρό της απαγωγής Παναγόπουλου, εμπλεκόμενοι συζητούν μεταξύ τους για την υπόθεση και κάνουν και... υποθέσεις για το ποιος κρύβεται από πίσω.

Ομως σε συνομιλία Βλαστού - Τρομπούκη εκδηλώνεται κομπασμός γιατί «οι μπάτσοι έχουν σκυλιάσει που δεν έχουν βρει ούτε σεντ».

Ενώ μιλούν και για αρχιφύλακα που τα 'παιρνε κι έκανε τη μεγάλη ζωή, αλλά μάλλον του τα 'δωσαν τσάμπα γιατί... δεν τους έκανε τη δουλειά.

Συγκλονιστικές είναι οι συνομιλίες με τη δικηγόρο που συμβούλευε τον Βλαστό: «καλύτερα να φάνε άλλοι τον Ναστούλη για να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο».

Τα παρατσούκλια

Από την ανάγνωση των 1.210 σελίδων των συνομιλιών αναδεικνύονται και νέοι «φίλοι, συνεργάτες και αντίπαλοι της σπείρας» για τους οποίους οι πρωταγωνιστές μιλάνε με παρατσούκλια.

Είναι:

* Ο προπέλας, ο Cosi ο χοντρός που του προμήθευε τα κινητά, οι «θηλυκοί που σκοτώνουν γυναίκες», η μάνα, ο θείος, ο αρχηγός, ο πατέρας, ο ξενοδόχος, ο χασάπης, ο Μέκας, ο πρίτσας, ο μούτσος, ο Ζαμάν, ο Τζον Τικ, ο Οτσαλάν, ο φρούτος, ο Νίκος ο σοφός, το βασανάκι, ο Αραβας, ο σκουλαρικάκιας.http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=62223



Σχόλια