Οι διάλογοι Βλαστού - Τρομπούκη γιά τόν Μάκη Τριανταφυλλόπουλο..


Ο Παναγιώτης Βλαστός φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τον Διευθυντή των Φυλακών και επιχειρεί να απαλλαγεί από αυτόν με τον τρόπο που η «Σπείρα των 16» συνηθίζει. Στην συνομιλία που ακολουθεί, ο Τρομπούκης επιχειρεί να «συνετίσει» τον Βλαστό και ισχυρίζεται πως υπάρχει και άλλη μέθοδος να απαλλαγεί από τον Διευθυντή.

Κατά τον Τρομπούκη, η μέθοδος αυτή είναι να εκτεθεί ο Διευθυντής Φυλακών μέσω κάποιας τηλεοπτικής εκπομπής, προφανώς με ψευδή στοιχεία, που θα αποσταλούν εν είδη καταγγελίας. Σε κάποιο σημείο ο Τρομπούκης επικαλείται το όνομα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αφήνοντας να εννοηθεί πως τον γνωρίζει μάλιστα.

Σπαρταριστοί διάλογοι Βλαστού - Τρομπούκη για τον Τριανταφυλλόπουλο


ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Επειδή αυτό το χάλι αυτός το έχει επιφέρει εκεί, ο διευθυντής.

ΒΛΑΣΤΟΣ: Αυτό το μουνί, αυτό το μουνί. Το ξέρω, εμένα θα μου πεις.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Και θα έλεγα στον Τριανταφυλλόπουλο…

ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Επειδή γνωριζόμαστε κιόλας, θα του έλεγα «Αδερφέ είμαι ο τάδε».

ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι, ναι.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λοιπόν, και θα του έλεγα ότι αυτός ο κύριος (ο διευθυντής) φτιάχνει εκκλησίες, προσπαθεί να βρει κάνα λαγό να τον τσακώσει, θά 'λεγα…

Όπως φαίνεται ο μεγάλος «νταλκάς» του Παναγιώτη Βλαστού ήταν η μεταγωγή του από τα Τρίκαλα στη Νέα Αλικαρνασσό. Προκειμένου να πετύχει αυτήν την μεταγωγή, ο Βλαστός έβαζε λυτούς και δεμένους να παρέμβουν. Σε αυτά τα πλαίσια διεξάγεται και η ξεκαρδιστική συνομιλία που ακολουθεί. Μία λεπτομέρεια. Είναι προφανές πως ο Αιτωλός Γιώργος Τρομπούκης προσπαθεί να «πουλήσει» στον Βλαστό την πληθώρα επαφών που διαθέτει. Σε αυτό το απόσπασμα ο Τρομπούκης επιχειρεί να πείσει τον Βλαστό ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, εργολάβος, πρώην εκδότης, πολιτικά υπερκινητικός, αποτελεί πρώτης τάξεως μοχλό πίεσης για την επίτευξη της μεταγωγής του Βλαστού.

Ο διάλογος:

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Τον Ευαγγελάτο τον έχει παντρέψει (με την Στεφανίδου) και έχει βαπτίσει και τα παιδιά τους (εννοεί τον Καλογρίτσα).

ΒΛΑΣΤΟΣ: Κατάλαβα.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ο άλλος… αυτός ο Τριανταφυλλόπουλος, βαράει τσιμπούκια μπροστά του (στον Καλογρίτσα εννοεί), γιατί έχει εφημερίδα και σταθμούς. Όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν κάνει σχολείο στον Καλογρίτσα. Δεν είναι κάποιος ανώνυμος. Οι πολιτικοί στέκουν, στέκει όλος ο κόσμος προσοχή μπροστά του.

ΒΛΑΣΤΟΣ: Κατάλαβα.

Να τι προφανώς εννοούσε ο Τρομπούκης με τον όρο «Βαράει τσιμπούκια».

Είμαστε λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2000. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, είχε αναθέσει στην κατασκευαστική εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα την κατασκευή του νέου Εφετείου Αθηνών. Αυτά προ καιρού βεβαίως. Με την κάμερα ως αυτόπτη μάρτυρα, η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ετοιμάζεται να αποκαλύψει πως τα υπόγεια του Εφετείου μετατράπηκαν από τον επιτηρητή του έργου που έχει αναλάβει ο Καλογρίτσας, κάποιον Δημήτρη Ροντογιάννη, σε εργοτάξιο για την κατασκευή υπαίθριων προεκλογικών περιπτέρων του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Η εκπομπή κόβεται λόγω των αποκαλύψεων που θίγουν το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ και προβάλλει την επίμαχη βιντεοκασέτα σε συνέντευξη Τύπου στη Στοά του Βιβλίου. Η υπόθεση, βεβαίως, ακολουθεί την πεπατημένη και καταλήγει στα δικαστήρια. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αθωώνεται.http://www.zougla.gr/news.php?id=51799

Σχόλια