Τήν τελευταία εβδομάδα τού Ιουνίου (μετά τα εγκαίνια τού μουσείου τής Ακρόπολης) ο ανασχηματισμός....

Ως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει ο Πρωθυπουργός τις αλλαγές που προγραμματίζει στην κυβέρνηση και στο κόμμα, μελετώντας ως τότε το παζλ του εκλογικού κυβερνητικού σχήματος που καλείται να συγκροτήσει......
..........Σύμφωνα με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές όμως, υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις στις κινήσεις του που μαρτυρούν ότι κάτι ετοιμάζει, όπως οι εντολές που έδωσε προχθές σε συγκεκριμένους υπουργούς από τους οποίους δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή τους, αλλά και οι κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που έχει με κορυφαία στελέχη του κόμματος. ........
..............Λ όγω των σαρωτικών αλλαγών που προγραμματίζει ο κ. Καραμανλής, πιθανότατα δεν θα έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία όλων των λεπτομερειών του ανασχηματισμού πριν από την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Ως τότε άλλωστε δεν επιθυμεί να προβεί σε πρωτοβουλίες που θα επισκιάσουν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης που θα πραγματοποιηθούν στις 20 του μηνός, ούτε την προεδρία του ΟΑΣΕ στις 27, εκδηλώσεις στις οποίες αναμένει υψηλούς προσκεκλημένους. Φαίνεται πάντως ότι οι όποιες αλλαγές προγραμματίζει θα έχουν ολοκληρωθεί ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς αμέσως μετά ξεκινά η περίοδος των διακοπών.....
ΣΣ Νά πούμε εδώ ότι το πρόβλημα δέν είναι τόσο τα πρόσωπα. Βέβαια είναι και τα πρόσωπα (έτσι κιαλλιώς γιά Ελληνες πολιτικούς μιλάμε καί ειδικότερα γιά πολιτικούς τής ΝΔ οπότε είναι δεδομένη η χαμηλή ποιότητα) αλλά δέν είναι τόσο αυτό...
Τό πρόβλημα είναι ότι οι υπουργοί δέν ενδιαφέρονται καθόλου (όταν λέμε καθόλου κυριολεκτούμε) να παράγουν έργο παρά μόνο γιά την προσωπική τους προβολή , επιβίωση και αναρίχηση...
Αρα πρέπει να αλλάξει η δομή, ο τρόπος λειτουργίας τής κυβέρνησης...
Εννοείται ότι το Μαξίμου δέν πρέπει να εμπιστεύεται καθόλου τούς υπουργούς...
Ολα θα πρέπει να ελέγχονται απο εκεί....
Θεσμικά όμως....
Τά υπουργεία και οι παρατρεχάμενοι θα πρέπει ασφαλώς να μειωθούν δραματικά...
Βέβαια για να γίνει αυτό το Μαξίμου θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα...
Καί να δουλεύουν όλοι πολύ....
Νά πούμε πάντως ότι τό να ελέγχονται τα πάντα όλα απο το Μαξίμου σήμερα (εποχή πληροφορικής) είναι πολύ εύκολο.
Απαιτεί όμως καλή οργάνωση διαδικασιών ελέγχου και ποιότητας έργου υπουργείων....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ως το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει ο Πρωθυπουργός τις αλλαγές που προγραμματίζει στην κυβέρνηση και στο κόμμα, μελετώντας ως τότε το παζλ του εκλογικού κυβερνητικού σχήματος που καλείται να συγκροτήσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε χθες ότι ο Πρωθυπουργός μελετά κυβερνητικές αλλαγές και απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Κ. Καραμανλή στο Υπουργικό Συμβούλιο, με τις οποίες προανήγγειλε πως θα αλλάξει ό,τι πίκρανε τους πολίτες αλλά και ό,τι διαπιστώνει πως δεν αποδίδει.

Για να μη φουντώσουν οι φήμες και παραλύσουν και πάλι τα υπουργεία, ο κ. Καραμανλής αρνείται να εκμυστηρευθεί τις σκέψεις του ακόμη και στους στενούς συνεργάτες του. Ταυτόχρονα «κοιμίζει» όλους τους συνομιλητές του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν μελετά ανασχηματισμό αλλά ούτε και πρόωρες εκλογές.

«Δεν θα κάνω αλλαγές ως τον Οκτώβριο, ούτε εκλογές ως τον Μάρτιο του 2010» δήλωσε πρόσφατα σε συνεργάτες του, επισημαίνοντας ότι θα προσπαθήσει να ξεπεράσει και τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής, παραμένοντας στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο μπορέσει με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Σύμφωνα με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές όμως, υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις στις κινήσεις του που μαρτυρούν ότι κάτι ετοιμάζει, όπως οι εντολές που έδωσε προχθές σε συγκεκριμένους υπουργούς από τους οποίους δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή τους, αλλά και οι κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που έχει με κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες ημέρες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη , ο οποίος φαίνεται ότι θα αναλάβει νευραλγικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και αυξημένες αρμοδιότητες στον τομέα της επικοινωνίας. Συνάδελφοί του υπουργοί προβλέπουν ότι είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει την εποπτεία της Αστυνομίας ως νέος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αλλά θεωρούν πιθανότερο να επιστρέψει στο κόμμα ως Γραμματέας και να αναλάβει την επανασύνδεση της Ρηγίλλης με το Μαξίμου με ταυτόχρονες αρμοδιότητες επικοινωνιακής στρατηγικής.

Γ ια τα σενάρια της νέας κυβέρνησης συνομίλησε ο Πρωθυπουργός προχθές και με τον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος φαίνεται ότι εγκαταλείπει οριστικά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αφοσιώνεται στην εποπτεία της Δημόσιας Διοίκησης και της Πολιτικής Προστασίας το καλοκαίρι. Αλλαγές επίσης φαίνεται ότι προγραμματίζονται γενικότερα στην επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης, με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο να δείχνει φαβορί στις προβλέψεις για τις θέσεις του υπουργού Επικρατείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αλλαγή ηγεσίας μελετά επίσης ο Πρωθυπουργός στα υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα προχωρήσει στην καθιέρωση αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, συνενώνοντας ταυτόχρονα τα υπουργεία Δημοσίων Εργων και Μεταφορών.

Λ όγω των σαρωτικών αλλαγών που προγραμματίζει ο κ. Καραμανλής, πιθανότατα δεν θα έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία όλων των λεπτομερειών του ανασχηματισμού πριν από την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Ως τότε άλλωστε δεν επιθυμεί να προβεί σε πρωτοβουλίες που θα επισκιάσουν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης που θα πραγματοποιηθούν στις 20 του μηνός, ούτε την προεδρία του ΟΑΣΕ στις 27, εκδηλώσεις στις οποίες αναμένει υψηλούς προσκεκλημένους. Φαίνεται πάντως ότι οι όποιες αλλαγές προγραμματίζει θα έχουν ολοκληρωθεί ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς αμέσως μετά ξεκινά η περίοδος των διακοπών.

«Πάντα κάνουμε αλλαγές σε όλους τους τομείς, όποτε χρειάζεται» παρατήρησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Το μεγάλο προσόν, η μεγάλη δύναμη που πρέπει να έχει μια κυβέρνηση με υπευθυνότητα, όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι ακριβώς πρέπει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στη χώρα, ποιες είναι οι ανάγκες και αναλόγως να προσαρμόζει τις πολιτικές της».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=261258&dt=11/06/2009
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανατρίχιασα από την συγκίνηση...
Επιτέλους, κάτι θα αρχίσει να κινείται στον δύσμοιρο τόπο...
Τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, αφού μέχρι τώρα πήξαμε στα έργα