Αληθεύει ότι άν δέν είχαν γίνει κάποια λάθη πρός τό τέλος η ΝΔ δέν θα έχανε τόσο χοντρά;


Πιθανότατα ναί...
Είναι σάν να λέμε βέβαια ότι έχουμε έναν αγώνα μπάσκετ, η ομάδα μας χάνει σε όλο το παιγνίδι καθαρά με διαφορές τών 10 καί πάνω πόντων καί κάνουμε μιά τελευταία αντεπίθεση το τελευταίο λεπτό για να μειώσουμε τη διαφορά ή να πάρουμε το παιγνίδι...
Εκεί στό τελευταίο λεπτό γίνονται κάποια λάθη, κάποια σούτ δέν μπαινουν κλπ...
Φταίνε αυτοί οι παίκτες πού κάνουν τα φάουλ που χάνουν τα σούτ?
Με μιά έννοια ναί φταίνε....
Ομως το πιθανότερο είναι ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν οι αιτίες γιατί η ομάδα έχανε καθαρά σέ όλη τη διάρκεια τού παιγνιδιού....
Εκεί είναι το βασικό θέμα...
Διότι όταν όλα κρίνονται το τελευταίο λεπτό σέ ένα σούτ ή σέ ένα φάουλ τότε είναι βασικά αργά....
Βέβαια ακόμα και στό τελευταίο λεπτό κερδίζονται παιγνίδια καμμία αντίρρηση...
Ομως η ουσία δέν είναι εκεί, είναι στό γιατί η ομάδα δέν έπαιξε καλα σέ όλο το παιγνίδι....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η δική μου γνώμη είναι η εξής:
1.Υπό τον ανηλεή βομβαρδισμό της παραπληροφόρησης των καναλαρχών 1,000.000 απογοητευμένοι νεοδημοκράτες πήγαν για μπάνιο ή έκατσαν σπιτάκι τους εν μέσω καύσωνα. Κάποιοι λίγοι (γύρω στους 70.000) τσίμπησαν στην υπερ του Καρατζαφύρερ προπαγάνδα των καναλιών το τελευταίο τρίμηνο. Να μην ξεχνάμε ότι η άνοδος του Λαός είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη διαφορά Ν.Δ.-Πασόκ.
2.Το πασόκ απέτυχε οικτρά να πείσει σαν βιώσιμη εναλλακτική. Το πασόκ είχε επίσης αποχή τουλάχιστον 300.000 ψηφοφόρων του και προφανώς είναι πολύ μακριά από οποιαδήποτε σκέψη αυτοδυναμίας. Τελευταία του ελπίδα είναι η προσάρτηση του Σύριζα μέχρι το Μάρτη.
3.Δυναμική η γενικότερη πορεία του ΚΚΕ, παρά τον ξύλινο λόγο και την απαρχαιωμένη πολιτική φιλοσοφία, ένα κλάμπ φανατικών που γίνονται όλο και πιό γραφικοί, προϊόντος του χρόνου.
4.Ο Λαός του Καρατζαφέρη, παρά τις ασυναρτησίες και τις εμμονές του κατάφερε να είναι ο μοναδικός κερδισμένος των Ευρωεκλογών. Η βοήθεια των καναλαρχών ήταν καταλυτική, διότι τα νεαρά στελέχη του δεν τα είδε το σπίτι τους το τελευταίο τρίμηνο. Είχαν φέρει ράντζα και κοιμόντουσαν μέσα στα κανάλια.
5.Οι τυχοδιωκτικές θέσεις τόσο του Αλαβάνου αλλά περισσότερο του Τσίπρα προοιωνίζουν ότι δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμη, όσους δεν καταβροχθίσει το πασόκ θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Η χαριστική βολή ήταν η απίστευτη θέση του "παιντιού" ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί άλλο το Σύμφωνο Σταθερότητας. Έχει καβαλήσει καλάμι και προφανώς αγνοεί ότι η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 1,5% του ΑΕΠ της ΕΕ.
6.Οι Οικολόγοι είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας κάποιων αγαθών συμπολιτών μας που αγνοούν πολλά (και όχι μόνο τις θέσεις του Τρεμόπουλου στα εθνικά θέματα).
Περαστικά σε όλους (με εξαίρεση τον Καρατζαφέρη).
Κάτι μου λέει ότι σε ένα χρόνο το πολιτικό τοπίο θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από το σημερινό, σε κάθε περίπτωση.