Τα «όχι» κράτησαν μια μέρα....

? Στην πρώτη σύσκεψη μετά τις ευρωεκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε στους συνεργάτες του ότι είναι πρόθυμος να ακούσει τα πάντα, εκτός από εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές. Αυτές τις απέκλεισε και δικαίως (όπως σχολίασε ένας από τους παρευρισκόμενους), μιας και η διαφορά σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να εκτιναχθεί, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλίμα είναι αδύνατο να ανατραπεί.
? Στην ίδια σύσκεψη σχολιάστηκε αρνητικά η «ανθρωποφαγική» διάθεση ορισμένων στελεχών, που ασχολούνται περισσότερο με το… θάψιμο των συναδέλφων τους, παρά με την προβολή και την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου. Μάλιστα, αναφέρθηκε ως αρνητικό παράδειγμα το υπόλοιπο Αττικής, όπου -όπως ειπώθηκε- δύο υφυπουργοί καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να αποκλειστούν από τις λίστες οι Δούκας και Ρουσόπουλος.
? Από την Τρίτη άρχισαν τα όργανα… Ο Καραμανλής -μαθαίνω- δέχτηκε εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες, ενώ τα φαινόμενα των συντροφικών μαχαιρωμάτων σημείωσαν μεγάλη έξαρση (sic).
Αλλαγές, αλλαγές, αλλαγές…
Στο προαναφερόμενο πλαίσιο υπήρξαν εισηγήσεις για αλλαγές. Αλλαγές στο κόμμα (αφορούν τον Λ. Ζαγορίτη και τη Φεβρωνία Πατριανάκου), αλλαγές στην επικοινωνιακή ομάδα (αφορούν τους Β. Αντώναρο και Κ. Γκιουλέκα, κάποιοι μίλησαν και για τον Π. Παυλόπουλο), αλλαγές στην κυβέρνηση (εδώ η μπάλα τούς πήρε σχεδόν όλους), αλλαγές σε οργανισμούς (σε παραπάνω από… όλους).
? Ενας από τους -ελάχιστους, οφείλω να επισημάνω- νηφάλιους υπουργούς σημείωνε ότι ακούγεται σαν καλαμπούρι να φορτώσεις την ήττα στη Φεβρωνία και τον Αντώναρο, ενώ ταυτοχρόνως καταδεικνύει ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα!
? Για να βοηθηθούν όσοι το επιθυμούν, σημειώνω ότι μία Κυριακή πριν από τις ευρωεκλογές η διαφορά κινείτο κάτω από το 3% με καθοδικές τάσεις. Στη συνέχεια ήρθε ο Καραβέλας και η συσπείρωση της Ν.Δ. κρίθηκε κάπου μεταξύ Μονάχου και Ουρουγουάης… http://blogs.e-tipos.com/paratipies/archive/2009/06/13/6497.aspx

Σχόλια