Δείτε τή βίλα πού μένει - τώρα - ο Χριστοφοράκος.


Αν οι μικροί Γερμανοί έχουν έναν άγγελο να τους προστατεύει, ο Χριστοφοράκος έχει δύο. Η προστασία που του παρέχουν είναι από χρυσάφι, όπως το άγαλμα του Αγγέλου της Ειρήνης (Friedensengel), κοντά στο οποίο διαμένουν. Τελευταία όχι μόνοι τους. Οπως όλα δείχνουν, μαζί τους μένει και ο αδερφικός τους φίλος. Τοποθεσία: Galilei Platz.
Το ρητό που ακολουθεί την «πλατεία του Γαλιλαίου», που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Μονάχου, είναι το «κι όμως δεν κινείται» κι αφορά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Επειτα από τις τελευταίες εξελίξεις δεν ξεμυτίζει σχεδόν ποτέ από το πολυτελές κρυσφύγετό του. Αυτή τη φορά, προστατευμένος μέσα στην περιφραγμένη βίλα δέχεται τα ραντεβού του και μιλάει με δικηγόρους.
Η βίλα ανήκει σε μια όμορφη, καλοστεκούμενη και πάμπλουτη γυναίκα (τα στοιχεία της, όπως και του συζύγου της είναι στη διάθεση του ΕΤ). Η βαθιά φιλία που τη δένει με τον Χριστοφοράκο λέγεται ότι ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν οι δυο τους ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης. Αν και έζησαν σε διαφορετικές χώρες, δεν έχασαν επαφή, με αποτέλεσμα, προχθές το πρωί, ο μεγαλοβιομήχανος φαρμακευτικής εταιρίας στο Μόναχο, σύζυγος της παλιάς συμφοιτήτριας του κ. Χριστοφοράκου, να ανοίξει την αυλόπορτα του σπιτιού του, κοιτάζοντας διερευνητικά γύρω του. Στην συνέχεια, να προχωρήσει στον κήπο. Να ρίξει μια γρήγορη ματιά στους εργάτες που είναι ανεβασμένοι σε μια σκαλωσιά, στην πρόσοψη του σπιτιού. Φτιάχνουν τα κάγκελα της σοφίτας. «Κάμερες τοποθετούν για να ελέγχουν το σπίτι. Εκεί θα μείνει ο Χριστοφοράκος όλο τον καιρό που θα είναι στη Γερμανία», λένε άνθρωποι που σχετίζονται με τον κύκλο του διωκόμενου.
Ο μεγαλοβιομήχανος φαίνεται πως αισθάνεται ανασφαλής. Βγαίνει στο παράθυρο συχνά και τσεκάρει από ψηλά τη μικρή πλατεία και το δρόμο γύρω από το σπίτι. Προφανώς φοβάται ότι παρακολουθείται. Κοιτάζει αρκετή ώρα έναν άντρα που κάθεται στο αυτοκίνητό του και διαβάζει.
Μεσημέρι Τετάρτης, το κουδούνι στην Galilei, στο οποίο δεν αναγράφεται όνομα, χτυπά. «Ποιος είναι;», απαντάει από μέσα μια επιβλητική φωνή. «Εμείς είμαστε», ανταποκρίνεται μια αυστηρά ντυμένη Γερμανίδα. «Ποιοι εσείς παρακαλώ;». «Από το δικηγορικό γραφείο…», συμπληρώνει ένας νεαρός άντρας που τη συνοδεύει. Η πόρτα ανοίγει, η σύζυγός του βγαίνει στην εξώπορτα του σπιτιού και τους υποδέχεται. Παραμένουν στο σπίτι 45 λεπτά. Κι έπειτα φεύγουν βιαστικά, μιλώντας στο τηλέφωνο, κατευθυνόμενοι προς την οδό Prinzregenten. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και ο Χριστοφοράκος, όταν ρισκάρει πια να βγει για φαγητό. Οχι πλέον στο «Καλυψώ», το αγαπημένο του ελληνικό εστιατόριο, στο οποίο εθεάθη αρκετές φορές να απολαμβάνει το ψάρι του.
Αυτές τις μέρες πρέπει να είναι προσεκτικός όποτε βγαίνει από την ηλεκτρική πόρτα του γκαράζ. Ακόμα και σε κοντινή ακτίνα από το σπίτι να πάει μέχρι το πολυτελές εστιατόριο «Käfer», όπως προτίμησε αυτή την εβδομάδα, το πιθανότερο είναι κάποιος να τον αναγνωρίσει.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=93554

Σχόλια