Οι ΓΑΠικοί μεθυσμένοι από τή νίκη τους στίς εκλογές, προχωράνε σέ διασυρμό καί διαπόμπευση τού πιό μισητού εχθρού τους, τού Benny....

Διαβάστε (μετά τη διαρροή τού επεισοδίου στον προθάλαμο τού Παπανδρέου) τό άρθρο τού γνωστού Γιώργου Παπαχρήστου στα σημερινά Νέα και θα καταλάβετε..
..........Η έκρηξη του Ευάγγ. Βενιζέλου το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στον προθάλαμο του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή συζητείται ακόμη στο ΠΑΣΟΚ. Όχι τόσο για την έντασή της όσο για τα πραγματικά αίτια που την προκάλεσαν.
Για πολλούς στην Ιπποκράτους, τα αίτια αυτά «πρέπει να αναζητηθούν στο άγχος πολιτικής επιβίωσης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί ότι η 11η Νοεμβρίου 2007 ανήκει οριστικά στο παρελθόν». Πρόκειται για στελέχη που υποστηρίζουν την άποψη ότι ο κ. Βενιζέλος αρνείται να δεχθεί ότι η διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος του Κινήματος δεν του εξασφαλίζει προκριμα έναντι των υπολοίπων στελεχών του κόμματος.
«Να παραδειγματιστεί από τη στάση του Κ. Σκανδαλιδη», αναφέρουν τα ίδια στελέχη επισημαίνοντας ότι και ο κ. Σκανδαλίδης είχε διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα αλλά στη συνέχεια λειτούργησε όπως και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, εντασσόμενος στη λογική της κοινής προσπάθειας για την ανατροπή της κυβέρνησης. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δείχνει ότι δεν είναι αυτής της άποψης. Θα επιθυμούσε μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση από πλευράς ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Να μην είναι όρθιος στον προθάλαμο και να περιμένει πότε θα τελειώσει τα τηλεφωνήματά του ο Γ. Παπανδρέου για να τον φωνάξει μέσα, μαζί με τους υπόλοιπους.
Παλιοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος “ό,τι του λένε από το ΠΑΣΟΚ το κάνει, και το κάνει καλά”, “είναι επαρκής στα καθήκοντά του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος” και “καταθέτει τις απόψεις του μόνο στα όργανα”. Η αλήθεια είναι, προσθέτουν, ότι με τους εντελώς χαλαρούς δεσμούς στο Ρεύμα και με αρκετά από τα στελέχη του να φλερτάρουν προς την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, ο Ευάγγ. Βενιζέλος αναζητεί έναν ρόλο και δεν τον βρίσκει. Όσο μάλιστα πλησιάζει η ώρα των εκλο γών και η διαφαινόμενη επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, δεν βλέπει- λένε οι ίδιες πηγές- ποια θα είναι η θέση του σε μια κυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου. Παλιότερα είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει υπουργός. Είναι αγνωστο αν εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια άποψη, μια και δύσκολα πλέον ανοίγεται σε παρόμοιες συζητήσεις.

«Άθλια φήμη».
Παραμονές των ευρωεκλογών κυκλοφόρησε η φήμη στην Ιπποκράτους ότι δικοί του υποστηρικτές στη διαμάχη της 11ης Νοεμβρίου δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν αφού είχαν πάρει τη σχετική γραμμή. Υπήρξαν και mails στο Διαδίκτυο που διακινήθηκαν το τελευταίο βράδυ προ των εκλογών. Ήταν μια άθλια φήμη, λένε φίλοι του κ. Βενιζέλου, που κυκλοφόρησε προκειμένου προφανώς να εξυπηρετήσει τους υπερβολικούς, όπως αποδείχθηκε, φόβους που είχαν ορισμένοι από τους τακτικούς θαμώνες των κεντρικών γραφείων του Κινήματος. Ο ίδιος το βράδυ των εκλογών, για να διασκεδάσει προφανώς αυτούς τους φόβους, προσήλθε στην Ιπποκράτους από τους πρώτους- με τη δημοσιοποίηση των exit polls.
Έκανε μια ενθουσιώδη δήλωση, αλλά όπως λένε στελέχη της Ιπποκράτους, σε λάθος κατεύθυνση: ζήτησε άμεσα εκλογές. Τέσσερις ώρες αργότερα κατάλαβε ότι ήταν εκτός γραμμής: με τα πραγματικά δεδομένα της κάλπης, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου ερμήνευσε απλώς το αποτέλεσμα ως “λαϊκή απαίτηση” για εκλογές. Στελέχη της Ιπποκράτους ερμήνευσαν τη σπουδή Βενιζέλου ως μια προσπάθεια να προλάβει τον Γ. Παπανδρέου. Και πρόσθεσε, λένε, ένα ακόμη αρνητικό σημείο στη σχέση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4522766&ct=1

Σχόλια