Ενα περιστατικό πού δέν έγινε γνωστό. Τό Σαββατο μουσουλμάνος προσπάθησε να πυρπολήσει αστυνομικό στόν Αγια Παντελεήμονα...


.........Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στη ΓΑΔΑ και ένα περιστατικό που σημειώθηκε στον Αγιο Παντελεήμονα το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μουσουλμάνος επιχείρησε να πυρπολήσει αστυνομικό που φρουρούσε το τμήμα της περιοχής. Ο μουσουλμάνος πλησίασε το φρουρό κρατώντας ένα μπιντόνι βενζίνη και προσπάθησε να τον περιλούσει με το εύφλεκτο υγρό.
Ωστόσο, συνάδελφοι του αστυνομικού αντιλήφθηκαν τον αλλοδαπό και τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να ανάψει φωτιά. Το περιστατικό μπορεί να μην έγινε γνωστό επίσημα από την Αστυνομία, αλλά αποτέλεσε αφορμή για την πραγματοποίηση δεκάδων ελέγχων σε μετανάστες όλο το βράδυ του Σαββάτου. Ενστολοι αλλά και άνδρες με πολιτικά έστησαν μεγάλο μπλόκο στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, με τους αστυνομικούς να σταματούν αυτοκίνητα και να τα ερευνούν εξονυχιστικά.
Στο μεταξύ, όπως λένε στην ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων για την ένταξη μεταναστών σε ένα ειδικό σώμα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα τέτοιου είδους γεγονότα. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός μουσουλμάνος. Δεν υπάρχει συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μουσουλμάνους και Αστυνομία», έλεγαν χθες συνδικαλιστές...........
ολο το αρθρο στό πρώτο σχόλιο (πατήστε εδώ)
ΣΣ Κράς τέστ αποτελεί για τις υπηρεσίες ασφαλείας η διαχείρηση τής μουσουλμανική κοινότητας στήν Ελλάδα (700.000 άτομα μόνο στήν Αθήνα).
Οσο και να μάς φαίνεται περίεργο εμείς πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουν...
Επί της ουσίας έχουμε καλές υπηρεσίες ασφαλείας...
Οπου θέλουν να είναι καλοί είναι (Βέβαια όπου δέν θέλουν δέν είναι)...
Μόνο στήν επικοινωνία δέν είναι καλοί....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί από την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικές δυνάμεις όλης της χώρας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια από μουσουλμάνους στο κέντρο της Αθήνας. Στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται πλέον εκρηκτικά φαινόμενα ανάλογα με αυτά του Δεκεμβρίου και με την εξέγερση στα παρισινά γκέτο, καθώς εκτιμούν ότι το πλήθος των λαθρομεταναστών καθιστά δύσκολο τον έλεγχό τους. Την ίδια στιγμή ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για πιθανή «προβοκάτσια» και για αντιδράσεις ακραίων στοιχείων, όπως αυτή του απογεύματος του Σαββάτου, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα που χρησιμοποιείτο από μουσουλμάνους ως χώρος λατρείας στην πλατεία Αττικής.

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου του μουσουλμάνου ο οποίος κατήγγειλε ότι ένστολος του έσκισε το Κοράνι και να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που προκύψει ευθύνη του αστυνομικού.

Στο μεταξύ, επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, έδωσαν την Παρασκευή εντολές σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ελλάδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να έχουν όλες τους τις δυνάμεις διαθέσιμες. «Ο φόβος της γενικευμένης εξέγερσης υπάρχει. Χρειάζεται καλός συντονισμός των δυνάμεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μουσουλμάνοι δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα», αναφέρει στέλεχος της Αστυνομίας.

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στη ΓΑΔΑ και ένα περιστατικό που σημειώθηκε στον Αγιο Παντελεήμονα το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μουσουλμάνος επιχείρησε να πυρπολήσει αστυνομικό που φρουρούσε το τμήμα της περιοχής. Ο μουσουλμάνος πλησίασε το φρουρό κρατώντας ένα μπιντόνι βενζίνη και προσπάθησε να τον περιλούσει με το εύφλεκτο υγρό.

Ωστόσο, συνάδελφοι του αστυνομικού αντιλήφθηκαν τον αλλοδαπό και τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να ανάψει φωτιά. Το περιστατικό μπορεί να μην έγινε γνωστό επίσημα από την Αστυνομία, αλλά αποτέλεσε αφορμή για την πραγματοποίηση δεκάδων ελέγχων σε μετανάστες όλο το βράδυ του Σαββάτου. Ενστολοι αλλά και άνδρες με πολιτικά έστησαν μεγάλο μπλόκο στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, με τους αστυνομικούς να σταματούν αυτοκίνητα και να τα ερευνούν εξονυχιστικά.
Στο μεταξύ, όπως λένε στην ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων για την ένταξη μεταναστών σε ένα ειδικό σώμα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα τέτοιου είδους γεγονότα. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός μουσουλμάνος. Δεν υπάρχει συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μουσουλμάνους και Αστυνομία», έλεγαν χθες συνδικαλιστές.

Από την πλευρά τους οι οργανώσεις μεταναστών υπογράμμισαν χθες: «Καταδικάζουμε τα έκτροπα, αλλά δεν θα σταματήσουμε να διαδηλώνουμε όσο καταπατείται το δικαίωμά μας στη θρησκευτική ελευθερία και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μας σέβονται».

Αντιρατσιστικές οργανώσεις προγραμματίζουν για σήμερα στις 4.00 το απόγευμα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=91214