Γελάει όλη η Ελλάδα με την αποπομπή τού Βρετανού υφυπουργού Δικαιοσύνης γιά 817 ευρώ !!!! Η Ελλάδα πολύ πιό προχώ σέ τέτοια θέματα....


Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Σαχίντ Μαλίκ απαλλάχθηκε των καθηκόντων του εν αναμονή του πορίσματος έρευνας που διετάχθηκε σχετικά με καταγγελίες εις βάρος του για την είσπραξη υπερβολικά υψηλών ποσών που «βάφτισε» βουλευτικές δαπάνες.
Πρόκειται για το πρώτο μέλος της κυβέρνησης του Γκόρντον Μπράουν που αποπέμπεται με φόντο το τεράστιο σκανδάλο που έφερε στο φως η εφημερίδα Daily Telegraph και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και άλλοι υπουργοί μαζί με βουλευτές των Εργατικών και των Τόρις.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από σύμβουλό του να διεξαγάγει έρευνα ύστερα από δημοσίευμα της Telgraph, σύμφωνα με το οποίο ο Μαλίκ εισέπραξε εις βάρος των φορολογουμένων 66.827 στερλίνες (75.000 ευρώ) σε διάστημα τριών χρόνων για μία δευτερεύουσα κατοικία στο Λονδίνο, ενώ δεν πλήρωνε παρά μόνον 100 στερλίνες (112 ευρώ) εβδομαδιαίως για την κύρια κατοικία του στο Γιόρκσαϊρ της βόρειας Αγγλίας.
Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται σε λίγες ημέρες.
Ο Σαχίντ Μαλίκ, από τους ανερχόμενους αστέρες του Εργατικού Κόμματος, είναι πιθανό να επανέλθει στα καθήκοντά του εάν αποδειχθεί ότι είναι «καθαρός», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας ότι για την ώρα δεν έχει ορισθεί διάδοχός του.
Ο υφυπουργός, στον οποίο λέγεται επίσης ότι επεστράφησαν 730 στερλίνες (817 ευρώ) για μία πολυθρόνα-μασάζ, δήλωσε ότι πρόκειται για «νόμιμα έξοδα», ότι τήρησε κατά γράμμα τους ισχύοντες κανονισμούς και υποσχέθηκε να προσφέρει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα τις 1.000 στερλίνες που εισέπραξε από το Κοινοβούλιο για να αγοράσει ένα σύστημα home cinema.
Το σκάνδαλο γύρω από τα έξοδα των πολιτικών έχει ήδη στοιχίσει δύο «αποκεφαλισμούς»: Του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος και πρώην υπουργού Γεωργίας Έλιοτ Μόρλεϊ, ο οποίος αποβλήθηκε από το κόμμα και του Αντριου Μακέι, ενός σημαντικού στελέχους των αντιπολιτευόμενων Τόρις.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1014058&lngDtrID=245
ΣΣ Τεράστιο σκάνδαλο αποκαλούν στη Βρετανία υποθέσεις τών 817 ευρώ (!!!!!!) γιά πολυθρόνες κλπ. Υπάρχουν δέ αποκεφαλισμοί πολιτικών γιά έξοδα πού είναι στα όρια τής νομιμότητας καί ποσά πού γιά εμάς είναι ψιλά....
Τί να πεί κανείς.....
Οι άνθρωποι είναι αλλού...
Γιατί δέν έρχονται εδώ να πολιτευθούν οι πολιτικοί που αποπέμθηκαν στη Βρετανία?
Εχουν όλα τα προσόντα να γίνουν κορυφαίοι.....
Πάντως τέτοιες ειδήσεις προκαλούν ασυγκράτητα γέλια απ' άκρου εις άκρον σε όλη την ελληνική επικράτεια....
Δηλαδή - σκέφτεται ο Ελληνας - γίνονται τέτοια πράγματα (διώχνουν υπουργούς γιά 817 ευρώ) σήμερα?
Υπάρχουν τέτοιες χώρες καί μάλιστα 3 ώρες με το αεροπλάνο απο εδώ?

Σχόλια