Η κατάρρευση τού Χριστοφοράκου...


Από την «ατσαλάκωτη» εμφάνισή του προ μηνός στον εισαγγελέα και στις κάμερες στη φημολογούμενη ψυχολογική κατάρρευσή του εν όψει πιθανής προφυλάκισης. Μεσολάβησε ένα «ευχάριστο» διάλειμμα στο «φάιναλ φορ», ακολούθησε η επιστροφή στην Ελλάδα, για να κλείσει τελικά το δρομολόγιο με την «απόδραση» στη Γερμανία, όπου βρισκόταν και την ημέρα που έπρεπε να δώσει την τελική του κατάθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Με ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης να τον «κυνηγάει», ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος, υποστηρίζει ότι βρίσκεται στη Γερμανία για ιατρικούς λόγους. Ωστόσο, το ερώτημα εάν η «απόδρασή» του ήταν σχεδιασμένη επειδή επεδίωκε ηπιότερη μεταχείριση από τη γερμανική Δικαιοσύνη ή έγινε σε κατάσταση πανικού παραμένει.
Ο ΕΤ.Κ επανειλημμένως προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μιλώντας με βραχνή και σπασμένη φωνή και δίνοντας την εντύπωση καταβεβλημένου ανθρώπου, αφού αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα έλθει στην Ελλάδα, παρέπεμψε επίμονα στον δικηγόρο του. «Δεν είμαι εις θέσιν να σας μιλήσω», περιορίστηκε να πει. «Απευθυνθείτε στον δικηγόρο μου, αυτός ξέρει και θα σας πει»
Ως γνωστόν, ο συνήγορός του, κ. Βασίλης Δημακόπουλος, όταν δεν εμφανίστηκε ο πελάτης του στον ανακριτή της υπόθεσης Siemens, είχε δηλώσει άγνοια γύρω από την «εξαφάνισή» του. Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος του στο Μόναχο, Γερμανός αστικολόγος, κ. Κνουτ Μίλερ, μιλώντας στον ΕΤ.Κ, απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο πελάτης του σκοπεύει να έλθει σε συνεννόηση με τη γερμανική Δικαιοσύνη, ενώ στο ερώτημα εάν ο κ. Χριστοφοράκος σκοπεύει να εμφανιστεί στην ελληνική Δικαιοσύνη απάντησε καταφατικά, αλλά σημείωσε: «Δεν μπορώ να σας πω το πότε, ούτε το πώς».
Υπό αυτές τις συνθήκες, ουδείς μπορεί να προδιαγράψει εάν ο κ. Χριστοφοράκος θα έλθει στην Ελλάδα ή θα παραμείνει στη Γερμανία, προκειμένου να συνεργαστεί με τη γερμανική Δικαιοσύνη, η οποία, όπως απεδείχθη, έριξε στα μαλακά τα στελέχη της μητρικής Siemens, που συνεργάστηκαν, δίδοντας στοιχεία για το σκάνδαλο. Δεδομένου ότι ο κ. Χριστοφοράκος έχει και γερμανική υπηκοότητα, διευκολύνεται για κάτι τέτοιο, και είναι πολύ πιθανόν ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει ισχυρούς κύκλους, με τους οποίους συνδεόταν παλαιότερα, για να τύχει αντίστοιχης μεταχείρισης με τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας.
Κατάρρευση…
Ομως, τι μεσολάβησε από τη στιγμή που πριν από ένα μήνα εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή, και στις κάμερες, πλήρης αυτοπεποίθησης, μέχρι πριν από μια εβδομάδα, οπότε «δραπέτευσε» στη Γερμανία; Τι απέγιναν, όχι μόνον οι πολιτικές του διασυνδέσεις, αλλά και οι προσωπικές φιλίες του, ακόμα από την εποχή που ήταν μαθητής στη γερμανική σχολή, με ισχυρά πρόσωπα στην Ελλάδα; Κατά πληροφορίες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον συμβούλευσαν να φύγει εν όψει των εκλογών, έως ότου ηρεμήσουν τα πράγματα στην Ελλάδα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, ενώ πύκνωναν τα σημάδια ότι τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas θα προφυλακιστούν, τα ελάχιστα άτομα που τον συνάντησαν ή μίλησαν μαζί του έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κι όμως προ δύο εβδομάδων βρέθηκε αίφνης στο Βερολίνο για το φάιναλ φορ (3 Μαΐου). Ενα ταξίδι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι εκείνη την περίοδο προετοιμαζόταν η «απόδρασή» του από την Ελλάδα. Λίγο αργότερα, στις 15 Μαΐου, ξαναπαίρνει το αεροπλάνο για το Μόναχο. Ζει, κατά πληροφορίες, επί τουλάχιστον τρεις ημέρες στο δεύτερο πολυτελέστερο ξενοδοχείο της βαυαρικής πρωτεύουσας, Bayerischer Hof.
Ενα μέρος σε κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας μας, που ταξίδεψαν στη Γερμανία μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο. Εμφανίζεται, μάλιστα, σε γνωστά ρεστοράν, στα οποία συχνάζουν και αρκετοί Ελληνες. Εκτοτε εξαφανίζεται και καταζητείται. Η πλευρά Χριστοφοράκου, βέβαια, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είναι σε νοσοκομείο, όπου μέχρι προ διημέρου υποβαλλόταν σε εξετάσεις....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Στα παιδιά η περιουσία του
Αδιάψευστο στοιχείο της βεβαιότητας του Χριστοφοράκου ότι η ώρα της Δικαιοσύνης πλησίαζε ήταν η απόφασή του να μεταβιβάσει τα σημαντικότερα περιουσιακά του στοιχεία στα δύο ανήλικα παιδιά του, όπως αποκάλυψε χθες ο ΕΤ.

Δεκατέσσερις ημέρες πριν από τη γνωστοποίηση της αγωγής της Siemens εναντίον του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas συνέταξε πράξη γονικής παροχής. Η πράξη έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2009 από τη συμβολαιογράφο Αθηνών κυρία Ελένη Κωνσταντινίδου με αριθμό 20.424 και λίγες ημέρες αργότερα ενεγράφη και στα υποθηκοφυλακεία ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε νομικό κενό.

Βάσει του συμβολαίου, ο κ. Χριστοφοράκος μεταβιβάζει στα παιδιά του: Ενα διαμέρισμα 143 μ2 στο λόγο Εντισον Παλλήνης, αξίας 308.829,32 ευρώ, κατά πλήρη κυριότητα. Δύο σπίτια 88 και 85 μ2 στο χωριό Τριαντάρος στην Τήνο, αντικειμενικής αξίας 57.740,42 ευρώ, κατά ψιλή κυριότητα, επίσης με παρακράτηση του δικαιώματος οικήσεως από τον ίδιο. Τα ακίνητα στον Τριαντάρο είναι υποθηκευμένα από τη Siemens Financial Services για ποσό 860.000 ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο από την αντικειμενική του αξία, από τις 8-4-2005, λόγω δανείου προς τον κ. Χριστοφοράκο, λόγω του προσωπικού δανείου που του είχε δώσει. Στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι τις δόσεις θα συνεχίσει να τις καταβάλλει ο ίδιος.

Το διαμέρισμα το οποίο κατοικεί στην Εκάλη, στην οδό Αραβαντινού 10, εμβαδού 340μ2, αντικειμενικής αξίας 485.511, 72 ευρώ. Σε αυτό το ακίνητο ο κ. Χριστοφοράκος παρακρατεί το δικαίωμα οικήσεως ισόβια και της εφ’ όρου ζωής επικαρπία ώστε να μην κινδυνεύσει από ενδεχόμενη αίτηση κατάσχεσης. Στο διαμέρισμα έχει εγγράψει υποθήκη η Siemens Financial Services. Τις δόσεις του δανείου δηλώνει ότι θα τις εξοφλεί ο ίδιος. Αν και η συνολική αξία των ακινήτων εμφανίζεται 852.000 ευρώ, παράγοντες της κτηματαγοράς με τους οποίους επικοινώνησε ο ΕΤ.Κ την υπολόγιζαν μεταξύ δύο και τριών εκατ. ευρώ, τιμή που θεωρείται μάλιστα εντελώς συγκυριακή λόγω οικονομικής κρίσης.
Π.Α.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=91107
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως γίνεται να αρρωσταίνουν όταν αντιμετωπίζουν την φυλακή, ενώ όσο έκαναν τις "δουλειές" τους ήταν ακμαίοι και υγιείς? Βρε περίργα πράγματα που συμβαίνουν.