Το ΠαΣοΚ λέει «ψηφίστε μας για να φύγουν» και είναι απολύτως ξεκάθαρο. Η ΝΔ τί λέει;

.....Το ΠαΣοΚ λέει «ψηφίστε μας για να φύγουν» και είναι απολύτως ξεκάθαρο. Ακόμη κι αν η ψήφος της 7ης Ιουνίου δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, το ΠαΣοΚ θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κλονίζεται και πέφτει. Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή της οποίας τη σαφήνεια και την απλότητα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.
Η ΝΔ τι ακριβώς λέει; Οτι έχει κάνει έργο; Οτι στο ΠαΣοΚ είναι ανεύθυνοι; Οτι ο Πρωθυπουργός είναι μάγκας; Οτι «ζήτω η Ευρώπη» ; Ολα αυτά μαζί και λίγο από το καθένα; Ειλικρινά δεν ξέρω. Και αν η ΝΔ δεν βρει γρήγορα μια βασική ιδέα για να την ψηφίσουν, το πιθανότερο είναι ότι στις 7 Ιουνίου θα βυθιστεί αύτανδρη σε κάποια θερινή παραλία......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για τόσα θέματα παραμονές εκλογών. Κανονικά, θα έπρεπε να ήταν ήδη ενήμερος για όσα συμβαίνουν στα υπουργεία και στους οργανισμούς και να μη χρειάζεται να τρώει τον προεκλογικό του χρόνο σε επισκέψεις και ενημερώσεις που αφορούν τη δραστηριότητα της κυβέρνησής του. Διότι αν δεν είναι ενήμερος ο Πρωθυπουργός, ποιος είναι;

Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι ο Καραμανλής απλώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να διατυπώσει ένα πειστικό δίλημμα για τις ευρωεκλογές. Και από αυτή την αδυναμία προκύπτει η αμηχανία ενός Πρωθυπουργού που κινείται μεταξύ υπουργείων και οργανισμών.

Το ΠαΣοΚ λέει «ψηφίστε μας για να φύγουν» και είναι απολύτως ξεκάθαρο. Ακόμη κι αν η ψήφος της 7ης Ιουνίου δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, το ΠαΣοΚ θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κλονίζεται και πέφτει. Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή της οποίας τη σαφήνεια και την απλότητα ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

Η ΝΔ τι ακριβώς λέει; Οτι έχει κάνει έργο; Οτι στο ΠαΣοΚ είναι ανεύθυνοι; Οτι ο Πρωθυπουργός είναι μάγκας; Οτι «ζήτω η Ευρώπη» ; Ολα αυτά μαζί και λίγο από το καθένα; Ειλικρινά δεν ξέρω. Και αν η ΝΔ δεν βρει γρήγορα μια βασική ιδέα για να την ψηφίσουν, το πιθανότερο είναι ότι στις 7 Ιουνίου θα βυθιστεί αύτανδρη σε κάποια θερινή παραλία.

Στις εκλογές, βλέπετε, οι ψηφοφόροι πάντα δίνουν απλές απαντήσεις σε απλά ερωτήματα. Ακόμη κι αν δεχτώ ότι οι ευρωεκλογές είναι μια αναμέτρηση ειδικής υφής, όλα τα κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη προσπαθούν να βρουν έναν πειστικό τρόπο για να φέρουν τους ψηφοφόρους στη δική τους κάλπη.

Η συνταγή είναι γνωστή και εφαρμόζεται από τους περισσότερους: υπόσχεσαι τα πάντα και ενοχοποιείς τον αντίπαλο. Μόνο που η συνταγή αυτή δεν λειτουργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ιδίως όταν έχεις ήδη υποσχεθεί τα πάντα κι όταν έχεις ήδη περάσει πεντέμισι χρόνια χρεώνοντας τα χειρότερα στον αντίπαλό σου.

Η αμηχανία, λοιπόν, της ΝΔ δεν είναι συγκυριακή. Είναι απόρροια ενός πολιτικού ρεπερτορίου που δούλεψε, απέδωσε και τώρα εξαντλήθηκε. Κάτι άλλο πρέπει να βρουν να πουν στους ψηφοφόρους. Και επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι παρά η «πρόβα τζενεράλε» των βουλευτικών εκλογών, είναι πλέον προφανές ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρεπερτορίου. Και ότι έχει πάρα πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή της για να το λύσει.

jpretenteris@dolnet.gr http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=269551&dt=23/05/2009