Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Μπορεί να του ζητήσεις ραντεβού σήμερα και να σε «φωνάξει» έπειτα από δύο χρόνια .....




Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι ένας δύσκολος άνθρωπος με περίεργους ρυθμούς. Μπορεί να του ζητήσεις ραντεβού σήμερα και να σε «φωνάξει» έπειτα από δύο χρόνια στο υπουργείο του, μπορεί να του τηλεφωνήσεις τη Δευτέρα και να σου απαντήσει την Παρασκευή, μπορεί όμως να τον ζητήσεις το «πρωί» και να σου επιστρέψει την κλήση το απόγευμα. Ακρη μαζί του, πάντως, δεν βγάζεις εύκολα: Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη, δημοσιογράφοι έχουμε να λέμε σε παρέες για τις παροιμιώδεις καθυστερήσεις του να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόσκληση. Καθώς, όμως, έβλεπα τις φωτογραφίες του από τα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος της Εγνατίας οδού, μου προέκυψε το ερώτημα: «Είναι ο Σουφλιάς αργός; Κι αν ναι, για ποιους αργός;». Για όλους εμάς του πολιτικού και μιντιακού συστήματος μπορεί πράγματι να είναι και σε αρκετές περιπτώσεις αυτό είναι εξοργιστικό. Για τους πολίτες όμως είναι; Η στατιστική μάς λέει το ακριβώς αντίθετο: Είναι πολύ γρήγορος. Το τμήμα της Εγνατίας που παρέδωσε προχθές στην κυκλοφορία και συνδέει οδικώς τη Θεσσαλία με την Ηπειρο καταργεί την περίφημη Κατάρα. Είναι, μου λένε οι ειδικοί, μια από τις μεγαλύτερες «χαραδρο-κοιλαδο-γέφυρες», με μήκος λίγο μεγαλύτερο από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Επειτα απ’ αυτό, για να τελειώσει η Εγνατία οδός μένουν μόλις 16,5 χιλιόμετρα. Προσέξτε τώρα: Ο άνθρωπος αυτός, με όλες τις ιδιορρυθμίες του και τις παραξενιές του, τέλειωσε μέσα σε πέντε χρόνια την Εγνατία οδό, η οποία θα έπρεπε να είχε παραδοθεί από το ΠΑΣΟΚ στην κυκλοφορία από το 2000! Επαναλαμβάνω: μέσα σε πέντε χρόνια. Μέσα σε τρία χρόνια, επίσης, τέλειωσε το έργο στο φονικό πέταλο του Μαλιακού. Και σε λίγο καιρό θα παραδώσει την παράκαμψη του Αγρινίου, που αποτελεί τμήμα της νέας Ιονίας οδού.
Ουσιαστικά, ολοκληρώθηκαν επί Καραμανλή οι οριζόντιοι οδικοί άξονες που καταργούν τις αποστάσεις και δίνουν υπεραξία στη γη της περιφέρειας και τώρα μπορεί να αρχίσει η κατασκευή των «κάθετων αξόνων» που θα μας συνδέσουν με τα Βαλκάνια. Ο Σουφλιάς, λοιπόν, κατάφερε σε πέντε χρόνια να πετύχει κάτι που δεν κατάφεραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε είκοσι, αν και τα λεφτά υπήρχαν από τότε: να υλοποιήσει ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που αλλάζει την όψη της χώρας. Πέραν αυτών:
- Εκπόνησε νέο Κτηματολόγιο και όλοι οι Ελληνες κατοχύρωσαν πλέον την περιουσία τους, όταν το ΠΑΣΟΚ για την ίδια υπόθεση επί είκοσι χρόνια καθυστερούσε παράγοντας σκάνδαλα.
- Θεσμοθέτησε Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο. Με ατέλειες, βεβαίως, αλλά πάντως σχέδιο. Εφεξής ο καθένας που επιθυμεί να χτίσει, να επενδύσει, να αξιοποιήσει τα κεφάλαιά του ξέρει πλέον πού μπορεί και πού «όχι». Δεν θα πέφτει πια στα «νύχια» του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι: Ολα αυτά τα ξέρει κανένας; Συνειδητοποιεί κανείς πόση δουλειά έβγαλαν οι υπουργοί του Καραμανλή αυτά τα χρόνια; Νομίζω, όχι πολλοί. Οπως θα έλεγε και ο Κλίντον, «αν δεν μιλήσεις εσύ για τα κατορθώματά σου δεν πρόκειται να το κάνει ουδείς άλλος».http://blogs.e-tipos.com/manoliskotakis/entry/πέντε_αντί_είκοσι

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κόψε κάτι!..
Ο χρήστης cris είπε…
δηλαδή μπορεί και να τα πιστεύεις αυτά που λές;