Τελικά η Νέα Υόρκη είναι ασφαλής; Μπορούμε να πάμε ή κινδυνεύουμε; Πώς άφησαν έναν Ταλιμπάν καί καθάρισε 14 ανθρώπους;





Ο ηγέτης των ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο μεταναστών στο Μπινγκχάμτον, κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.
«Αποδέχομαι την ευθύνη. Ηταν οι άνθρωποί μου. Τους έδωσα εντολές σε απάντηση για τις επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μεχσούντ τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία.
Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν ένας ένοπλος συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους ως ομήρους στο Μπινγκχάμτον, στο Μπινγκχάμτον στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου.
Ο προηγούμενος απολογισμός, τον οποίο είχε ανακοινώσει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Ντέιβιντ Πάτερσον, έκανε λόγο για «δώδεκα έως δεκατρείς νεκρούς».
Ο δράστης, ηλικίας περίπου 40 ετών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κτίριο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μία πληροφορία που ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζόζεφ Ζικούσκι δεν θέλησε να επιβεβαιώσει επίσημα.
«Είναι πιθανόν ο δράστης να περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών», είπε μόνο.
«Τριάντα επτά άνθρωποι εξήλθαν του κτιρίου σώοι και αβλαβείς και τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο Τζόζεφ Ζικούσκι.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως αισθάνεται «συγκλονισμένος και βαθιά λυπημένος» για το περιστατικό.
«Η Μισέλ και εγώ είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι από αυτές τις πράξεις αδικαιολόγητης βίας στο Μπινγκχάμτον της (πολιτείας) της Νέας Υόρκης», ανέφερε ο πρόεδρος σε ένα ανακοινωθέν.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στρέφονται προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους κατοίκους του Μπινγκχάμτον», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, ωστόσο η κυβέρνησή μου επιβλέπει την κατάσταση και ο αντιπρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) είναι σε επαφή με τον κυβερνήτη (της Νέας Υόρκης Ντέιβιντ) Πάτερσον και τους τοπικούς αξιωματούχους προκειμένου να ακολουθήσουν τις εξελίξεις», συνέχισε ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη στην Ευρώπη για την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Μορίς Χίντσεϊ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε στους New York Times ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο ένοπλος ήταν μετανάστης από το Βιετνάμ.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=83631
Σ.Σ. Μήπως πρέπει να βγάλουμε και εμείς τώρα να βγάλουμε ταξιδιωτική οδηγία? Τουλάχιστον εδώ ποτέ δέν έγινε κάτι τέτοιο. Και βέβαια το ερώτημα είναι αμίληκτο. Τί θα γινόταν άν ο Ταλιμπάν σκότωνε στην Αθήνα 14 ανθρώπους? Και ακόμα χειρότερα? Τί θα γινόταν αν ανάμεσα στούς νεκρούς ήταν και κανάς Αμερικανός τουρίστας? Μήπως θα μάς ξέσκιζαν? Μήπως θα έπεφτε η κυβέρνηση? Τελικά πόσα μέτρα και σταθμά υπάρχουν γιά το ίδιο γεγονός? Διότι εδώ δέν ήταν κάποιος τρελός πού σάλταρε. Οι ταλιμπάν οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Και οι υπηρεσίες ασφαλέιας τών ΗΠΑ δέν μπόρεσαν ούτε να το αποτρέψουν ούτε να το προλάβουν. Πώς τα εξηγούν όλα αυτά τώρα οι Αμερικανοί?
Ανανέωση (6.00μμ). Φαίνεται τώρα να αμφισβητείται η ανάληψη ευθύνης. Φαίνεται να κλίνουν πιό πολύ στό σενάριο κάποιου πού σάλταρε. Βέβαια οι 14 άνθρωποι αυτή τη στιγμή πού μιλάμε μάς βλέπουν απο ψηλά...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΩΡΑ!!