Η γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού (Φεβρωνία Πατριανάκου) κάνει καλή δουλειά καί ...χαλάει τήν πιάτσα τής ΝΔ...

Ενώ κάποιοι στήν ΝΔ ασχολούνται μέ "μεταγραφές" δημοσιογράφων καί τσακώνονται (μέσω αντιπροσώπων) η Φεβρωνία μάς εξηγεί τί λέει το ΠΑΣΟΚ και ποιά είναι η αλήθεια....
Λέει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ.
1)... ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να βρει άλλοθι στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
2)... ότι «η κρίση στην Ελλάδα είναι ελληνικής προέλευσης», έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Παπανδρέου......>
Η αλήθεια είναι....
1) Όταν οι κυβερνήσεις μεγάλων χωρών αναθεωρούν, σχεδόν κάθε μήνα, τα σχέδιά τους, όταν οικονομίες ισχυρών κρατών αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, χρέος των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών, είναι να είναι υπεύθυνοι.
2) Στις αρχές Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε η αντιμετώπιση της κρίσης για τις χώρες της ΕΕ να στηριχθεί σε 2 πυλώνες: σε μία νέα χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, με την υποστήριξη του τραπεζικού τομέα και τη διατύπωση νέων κανόνων ελέγχου και επιτήρησης και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης σε επίπεδο «πραγματικής οικονομίας».
Λέει τό ΠΑΣΟΚ......
ότι η Κυβέρνηση χαρίζει χρήματα στις τράπεζες
Η αλήθεια είναι.... 
Εάν επρόκειτο για ένα χαριστικό σχέδιο, όλα τα πιστωτικά ιδρύματα θα το αποδέχονταν με ευχαρίστηση και χωρίς επιφυλάξεις. Είναι, όμως, ένα σχέδιο το οποίο βάζει στα πιστωτικά ιδρύματα συγκεκριμένους όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς. Και γι' αυτό δεν ήταν της αρεσκείας των τραπεζών.
 Το Σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην Οικονομία αφορά πρωτίστως εγγυήσεις και όχι χορηγήσεις πόρων.
Δεν χαρίζεται τίποτα σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα, δεν διατίθεται από τον Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ.
 Το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στα προαναφερθέντα μέτρα, δηλαδή 28 δισ. ευρώ, ισοδυναμεί περίπου με 11,5% του ΑΕΠ το 2008. Αυτό το ποσοστό υπολείπεται του μέσου όρου για ανάλογα μέτρα ενίσχυσης που έλαβαν οι άλλες χώρες της ΕΕ-27, της τάξεως του 23%
του ΑΕΠ το 2008. Παρατηρούνται όμως μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα.
 Σε όλες τις περιπτώσεις όπου παρέχεται εγγύηση του δημοσίου ή η ενίσχυση μέσω αγοράς προνομιούχων μετοχών έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή του δημοσίου στο Δ.Σ. της Τράπεζας.
 Ο εκπρόσωπος του δημοσίου έχει δικαίωμα βέτο στον καθορισμό των αμοιβών των ανωτάτων στελεχών των τραπεζών, οι οποίες δεν μπορούν να ξεπερνούν το σύνολο των αποδοχών του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στην πολιτική διανομής των μερισμάτων.

Σχόλια