Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν αυτό πού οι άνδρες ξέρουν εδώ και χρόνια. Οι γυναίκες είναι μυστήριες. Κανείς δέν μπορεί να τίς καταλάβει....



 Νέα μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες υποστηρίζουν εδώ και χρόνια, ότι είναι πολύ δύσκολο να «διαβάσει» κάποιος το τι σκέφτεται και αισθάνεται μια γυναίκα. Το αξιοσημείωτο είναι, βέβαια, ότι τελικώς και οι ίδιες οι γυναίκες συμφωνούν με αυτήν την άποψη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ινδιάνας έδειξαν βίντεο από 24 ραντεβού-«αστραπή» μεταξύ ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο μιας διαδικασίας γνωριμίας πολλών διαφορετικών υποψήφιων συντρόφων. Ακολούθως έθεσαν σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες που δεν είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία δύο απλά ερωτήματα: 1) «Πιστεύετε ότι ο άνδρας του βίντεο ενδιαφερόταν για τη γυναίκα που συνάντησε;» 2) «Πιστεύετε ότι η γυναίκα ενδιαφερόταν για τον άνδρα που συνάντησε;». Στη συνέχεια οι απαντήσεις συγκρίθηκαν με αυτές που είχαν δώσει τα ίδια τα άτομα που είχαν κάνει τις γνωριμίες......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέα μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που οι άνδρες υποστηρίζουν εδώ και χρόνια, ότι είναι πολύ δύσκολο να «διαβάσει» κάποιος το τι σκέφτεται και αισθάνεται μια γυναίκα. Το αξιοσημείωτο είναι, βέβαια, ότι τελικώς και οι ίδιες οι γυναίκες συμφωνούν με αυτήν την άποψη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ινδιάνας έδειξαν βίντεο από 24 ραντεβού-«αστραπή» μεταξύ ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο μιας διαδικασίας γνωριμίας πολλών διαφορετικών υποψήφιων συντρόφων. Ακολούθως έθεσαν σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες που δεν είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία δύο απλά ερωτήματα: 1) «Πιστεύετε ότι ο άνδρας του βίντεο ενδιαφερόταν για τη γυναίκα που συνάντησε;» 2) «Πιστεύετε ότι η γυναίκα ενδιαφερόταν για τον άνδρα που συνάντησε;». Στη συνέχεια οι απαντήσεις συγκρίθηκαν με αυτές που είχαν δώσει τα ίδια τα άτομα που είχαν κάνει τις γνωριμίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού εντύπου «Ρsychological Science», τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούσαν να καταλάβουν το ενδιαφέρον ενός άνδρα προς μια γυναίκα. Δεν μπορούσαν όμως να «διαβάσουν» το τι γυρνούσε μέσα στο μυαλό των γυναικών σε κάθε συνάντηση. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών Σκάιλερ Πλέις, υπάρχει βιολογική εξήγηση για αυτήν τη συμπεριφορά των γυναικών. «Οταν οι γυναίκες δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους αναγκάζουν τους άνδρες να περνούν περισσότερη ώρα μαζί τους,καθώς δεν είναι σίγουροι αν τις προσέγγισαν με επιτυχία.Ετσι,η γυναίκα έχει περισσότερη ώρα για να συλλέξει όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί σχετικά με τον άνδρα που έχει απέναντί της».

Και όλα αυτά συμβαίνουν, βέβαια, επειδή η γυναίκα ρισκάρει πολύ περισσότερα σε σύγκριση με έναν άνδρα έπειτα από κάθε νέα γνωριμία.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=253984