ΠΑΣΟΚ: Ζήτω ή τρέλα. Ναί μέν θα βγούμε πρώτο κόμμα αλλά δέν θέλουμε να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, θέλουμε νά είμαστε αδύναμη κυβέρνηση.



Εχουμε ξεφύγει πλέον εντελώς.
Τό ΠΑΣΟΚ αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί να ψηφίσει νόμο ώστε στις εκλογές τού Μαίου να βγεί ισχυρή κυβέρνηση.
Μέχρι εδώ το πράμα έχει βέβαια μιά λογική.
Σού λέει θα βγεί πάλι ο Καραμανλής αρα να μην μπορεί να κυβερνήσει.
Εκεί πού αρχίζουν τα κουλά είναι όταν δηλώνουν ότι θα βγούνε πρώτο κόμμα.
Από ένα σημείο και πέρα αυτό είναι προσβολή στούς ΠΑΣΟΚους...
Γιά ηλίθιους τούς περνάνε?
Δέν μπορεί να ισχύουν και τα δύο...
Τό πιό λογικό πού μπορεί να υποθέσει κανείς?
Ζήτω ή τρέλα....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έθεσε ευθέως ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε να δίνει καθαρές κυβερνητικές πλειοψηφίες, ενώ παράλληλα κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει άμεσα στην αλλαγή αυτή.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση ελπίζει να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και είτε να το υποχρεώσει σε συναίνεση είτε να του χρεώσει την ακυβερνησία σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση.

Την ίδια ώρα όμως πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Ν.Δ. προετοιμάζεται για εκλογές και ίσως ενδεικτική να είναι η απόφαση στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ εξωτερικού, υπό τον κ. Ζαγορίτη, να δημιουργηθούν Νομαρχιακές Επιτροπές Αγώνα σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Αλλαγή δεδομένων

Η πατρότητα της ιδέας να αναζητηθεί συναίνεση, ώστε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος σε πιο ενισχυμένη κατεύθυνση, ανήκει στον κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα αυτό στον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο.

Τότε ο κ. Καραμανλής είχε κρίνει ως πρόωρη αυτή τη συζήτηση. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει μετά το ξεδίπλωμα μιας σειράς κυβερνητικών πρωτοβουλιών, που ξεκίνησαν με το mea culpa και τον ανασχηματισμό και συνεχίστηκαν με την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Παυλόπουλου ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Παπούλια.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αποδυνάμωσε τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο επιτελείο του κ. Κώστα Καραμανλή θεωρούν τώρα ότι θα βάλουν το ΠΑΣΟΚ σε δίλημμα, είτε να αποκηρύξει το νόμο Σκανδαλίδη, παραδεχόμενο εκ των υστέρων ότι υπηρετούσε μικροκομματική σκοπιμότητα, είτε να αναγκαστεί να χρεωθεί την ακυβερνησία που θα προκαλούσε ο νόμος αυτός σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και μάλιστα εν μέσω κρίσης, η οποία θα στοιχίσει πολύ ακριβά στη χώρα.

Ενδεικτική των προθέσεών τους είναι η δήλωση του κ. Πέτρου Δούκα στον ρ/σ Real News ότι «κάθε εκλογική αναμέτρηση κοστίζει 140 εκατ. ευρώ» και ότι «αν είχαμε δύο εκλογές, όπως λένε τα διάφορα σενάρια, ο λογαριασμός θα ήταν 300 εκατ.».

Η πρόσκληση στην αντιπολίτευση, να συναινέσει άμεσα στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση και συντονισμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που ανακίνησαν το ζήτημα το Σαββατοκύριακο.

Με μεγαλύτερη έμφαση από όλους το έθεσε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε ότι και το 2008 στη Βουλή είχε τονίσει ότι προέχει η κυβερνητική σταθερότητα, προσθέτοντας: «Με αυτή τη λογική καλούμε και το ΠΑΣΟΚ τώρα να συμφωνήσει, εφόσον επιθυμεί τη σταθερότητα».

Δηλώσεις κορυφαίων

Στον κ. Παυλόπουλο απάντησε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με σαφή διάθεση να δώσει τέλος στη συζήτηση: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει καν στη συζήτηση», για να λάβει την απάντηση από το υπ. Εσωτερικών ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει φοβικά σύνδρομα».

Ηδη από την Παρασκευή πάντως οι κορυφαίοι της Ν.Δ. και της κυβέρνησης είχαν κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση: Μιλώντας στη ΝΕΤ και τον Μανώλη Κοττάκη η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι «από την ώρα που πράγματι συμφωνούμε ότι δεν δίνει το εκλογικό σύστημα αυτοδυναμίες, θα μπορούσαμε να κάνουμε μία συμφωνία για πιο ενισχυμένο εκλογικό σύστημα και να πούμε, κύριοι, δεν αντέχει μη σταθερότητα η χώρα».

Και ο κ. Ζαγορίτης όμως μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» δήλωσε ότι «ο νόμος Παυλόπουλου υπηρετεί το στόχο της κυβερνητικής σταθερότητας και θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις επόμενες εθνικές εκλογές», ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Η πρόκληση στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει είναι πάντα ανοιχτή, διότι και στον εαυτό μας πιστεύουμε και το καλό του τόπου μάς ενδιαφέρει».
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=73325
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον έχετε παρεξηγήσει το Γιωργάκη, ξέρει και οικονομικά και απ’ όλα ξέρει.
Έχει και πτυχίο, το ξέρετε;
Έπειδή οι περισσότεροι δεν ξέρετε τί πτυχίο έχει να σας πώ εγώ.
Κοινωνιολογίας, μιλάω σοβαρά παιδιά.
Μα την παναγία.
Κοινωνιολογίας.
Δηλαδή όπως λέμε πατριδογνωσίας, οικοκυρικών, χαρτοκοπτικής, τιγκελού-κοπτοραπτού, και λοιπά.
Ξέρει τα πάντα για τη διακυβέρνηση της χώρας, τώρα τελευταία μάλιστα κάνει και εντατικό μάθημα στα Ελλήνικος.
Πέρασε από την ΑΣΟΕΕ (απέξω), από τη Νομική (απέξω) από το Πολυτεχνείο (απέξω), από την Ιατρική (απέξω) και λοιπά, άστα να πάνε, γελάνε και οι μάντρες.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΑ ΟΥΦΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Παιδιά συγνώμη δεν αντέχω άλλο τη σκεψη αυτή, με έπιασε ταχυπαλμία.
Τόσος κόσμος στο πασόκ βρε παλληκάρια, που το ψωνίσατε αυτό το κουνουπίδι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Giorgakis έχει τόσα οράματα και τέτοιες νέες ιδέες που όλοι εκεί στο πασόκ έχουν πάθει την πλάκα τους!
Κοιτάζονται μεταξύ τους και λένε: πως τα σκέπτεται αυτά, είναι το κάτι άλλο το άτομο.
Και μετά κρύβονται στα γραφεία τους και γελάνε μέχρι δακρύων. Άλλοι πάλι κλαίνε πραγματικά γιατί διαφορετικά περίμεναν ότι θα εξελιχθεί το κόμμα τους και κατάντησε ο θίασος του καραγκιόζη (μού αρέσει που ΑΚΟΜΗ το ονομάζουν κίνημα όχι κόμμα-και γαμώ τους επαναστάτες ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα, η Καραχασάν και ο Βαλιανάτος).
Εξαιρετικές ιδέες έχει το άτομο σου λέω, όπως αυτή για την παιδεία.
Εάν τώρα, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, γυρίσω και τον ρωτήσω σε ποιά χώρα της γής έχουν καταργήσει τα σχολεία και τους καθηγητές και τους έχουν αντικαταστήσει με ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, θα μου απαντήσει ότι είμαι παλιοσυντηρητικός και δεν μου αρέσουν τα υψηλά οράματα και οι νέες ιδέες.
Φαντάσου τον τώρα τι ιδέες θα έχει για να θωρακίσει την Ελλάδα από την παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Μόνο εκείνο το χαζοζαρούμενο ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να τα πιστεύει αυτά.
Τώρα που το θυμήθηκα, αυτός ο κουραμπιές με τη γραβάτα δεν μπορεί να αλλάξει λίγο την κασέτα;
Όλη μέρα μας περιγράφει πως ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο Ελληνικός λαός, παίξε και κάτι άλλο γλυκέ μου.
Μας έχει πρήξει τα ούμπαλα, κάθε μέρα τα ίδια λέει.
Ούτε ασφαλιστής να ήτανε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οτι και να κάνετε, ότι και να πείτε ..."το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον"!...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη τους ζορίζετε ρε παιδιά! Αυτοί είναι σαν τη μαϊμού που έβλεπε τα παιδιά της σαν παγώνια. Αλλά βρε παιδί μου έχουν μια πείνα, μα τί πείνα. Εγώ τρέμω στην ιδέα να ξαναβγούν -όχι επειδή ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο- αλλά επειδή έτσι ξενηστικωμένοι θα φάνε και για όσα δεν έφαγαν εδώ και πέντε χρόνια.Μπρρ... τα λουνυ τιουνς στην κυβε΄ρνηση και ο μπαγκσς μπάνυ πρωθυπουργός Χαμός θα γίνει . Τουλάχιστον θα έχουμε συνεχώς χιουμοριστικές εκπομπές.....