Πρόβλημα μέ τήν Ολυμπιακή. Δέν τήν θέλει κανείς. Αν ήξεραν οι αγρότες πόσα λεφτά πάνε στήν Ολυμπιακή θά έκαναν επανάσταση....


Κατά την διάρκεια τών αγροτικών κινητοποιήσεων μιλάγαμε για το πώς παίρνονται τα λεφτά από μιά κοινωνική ομάδα σε βάρος τού συνόλου.
Μεταξύ τών άλλων παραδειγμάτων ομάδων πού "τρώνε καλά" εις υγείαν τών κορόιδων είναι ασφαλώς και η Ολυμπιακή.
Οταν σκέφτεται κανείς ότι η χώρα έφτασε εκεί πού έφτασε για 500-600 εκατομμύρια μέ τούς αγρότες καταλαβαίνει καλύτερα τι εστί Ολυμπιακή.
Μόνο το πακέτο τών οικειοθελών αποχωρήσεων κόστισε πάνω από 1 δίς ευρώ .
(Δηλαδή κάηκε η χώρα για να μοιραστούν 300.000 άνθρωποι 500 εκατομύρια ευρώ και έχουμε την ίδια στιγμή γύρω στα 7 μέ 8000 άτομα πού παίρνουν 1,5 δίς ευρώ για να φύγουν...)
Και πάλι δέν την θέλει κανένας..
Αν υπήρχε ελάχιστη κοινωνική δικαιοσύνη σε αυτό το κράτος θα έπρεπε να δοθούν λεφτά στούς αγρότες και να κοπούν απο την Ολυμπιακή...
Αλλά δέν υπάρχει...
Αυτή η ελάχιστη κοινωνική δικαιοσύνη δέν υπάρχει δυστυχώς...
Και μη βιαστούν οι ΠΑΣΟΚοι να πούνε , νά τι κάνει η ΝΔ..
Τό "έγκλημα" αυτό είναι διακομματικό (άν όχι κυρίως πασοκικό)...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Άκαρπη απέβη τελικά και αυτή η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, καθώς οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους αγοραστές, δεν ήταν ικανοποιητικές για το ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου και των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, αποφάσισε να μην αποδεχθεί τις προσφορές που κατατέθηκαν, καθώς αυτές που πληρούσαν τους όρους ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες αποτιμήσεις του ανεξάρτητου εκτιμητή και για τις τρεις εταιρείες, ενώ ορισμένες από τις προσφορές που κατατέθηκαν δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων οι καλύτερες οικονομικά προσφορές που κατατέθηκαν ήταν 24,5 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο από την Athens Airways/SkyOne), 33 εκατομμύρια ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση από την Swissport και 15 εκατομμύρια ευρώ για την τεχνική βάση επίσης από την Swissport.

Αντίστοιχα η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή ήταν 45,7 εκατομμύρια ευρώ για το πτητικό έργο, 44,8 εκατ. ευρώ για την επίγεια εξυπηρέτηση και 16,7 εκατομμύρια ευρώ για την τεχνική βάση.

Μετά την εξέλιξη αυτή η ΔΕΑ αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης, με βάση τις προβλέψεις του νόμου περί αποκρατικοποιήσεων απευθύνοντας δημόσια ανοικτή πρόταση σε επιχειρηματικούς ομίλους - πολύ περισσότερο σε επιχειρηματικούς ομίλους που αντιλαμβάνονται την αξία της Ολυμπιακής για την Ελλάδα - με τη μέθοδο της απευθείας διαπραγμάτευσης και με στόχο τη συνολική, υγιή και βιώσιμη λύση στο θέμα της Ολυμπιακής.

Παράλληλα, θα ζητηθεί αμέσως η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να συμπληρωθεί, με βάση τις εξελίξεις του διαγωνισμού, η απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση της διαδικασίας πάντοτε υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την εποπτεία του Επιτρόπου Παρακολούθησης



ΑΠΕ - ΜΠΕhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=73969
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το τίμημα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά στα οικονομικά της χώρας εάν πάρουμε 10-20 εκατομμύρια παραπάνω.
Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει η ατέλειωτη αιμορραγία.
Με το σημερινό καθεστώς το άλογο δεν τραβάει.
Όσοι είναι στην πιάτσα ξέρουν πολύ καλά ότι το σχέδιο Χατζηδάκη είναι καλό, τουλάχιστον φαίνεται να είναι η μοναδική λύση, παρόλο που είναι εξαιρετικά ακριβή για το δημόσιο.
Δεν μπόρεσε να προχωρήσει τώρα λόγω του ότι πρώτο δεν κυκλοφορεί πολύ χρήμα στις αγορές (λόγω τρομερών ζημιών που έχουν υποστεί το τελευταίο εξάμηνο οι επενδυτικές και οι αεροπορικές εταιρίες) αλλά και όσοι έχουν ακόμη ρευστό το φυλάνε σαν τα μάτια τους για ακόμη καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο προσεχές μέλλον (όλοι οι σοβαροί αναλυτές ξέρουν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει).
Καλό επίσης θα ήταν να σκεφθούμε και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
Εάν η Ε.Ε. επιμείνει να μην αφήσει το Έλληνικό κράτος να επιδοτήσει την εταιρία πάμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για λουκέτο.
Να το ξαναπώ, λουκέτο!
Έτσι όχι μόνο θα μείνει χωρίς ανταγωνισμό η Aegean (τα ναύλα θα αυξηθούν για τους καταναλωτές) αλλά και θα πεινάσουν χιλιάδες οικογένειες.
ΟΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ.
Να είμαστε ρεαλιστές και να μην αφορίζουμε τις προσπάθειες του Χατζηδάκη, ξέρει καλά το θέμα αλλά η συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή.
Ας τον αφήσουμε να βρεί μιά λύση στο θέμα, ακόμη και αν δεν μας ευχαριστεί όλους η λύση αυτή.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.