Τό σύστημα Παπανδρέου, οι «υπερεξουσίες Ραγκούση», η μυστικότητα τής συνάντησης μέ τούς επιχειρηματίες, οι δουλειές μέ τό Δημόσιο...


Φλόγες αντιπαλότητας και ανησυχία για το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η δημοσιοποίηση μυστικού δείπνου του, με επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της αγοράς, στην οικία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ως συνδαιτυμόνες του κ. Παπανδρέου φέρονται ο Δημ. Παπαλεξόπουλος της γνωστής εταιρίας τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Σκλαβενίτης, ο ένας εκ των τριών αδελφών της γνωστής αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, ο Αν. Καλιτσάντζης επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ, στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας, ο γνωστός εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης, ο Β. Σπανός από το χώρο της Υγείας (ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ), ο Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο), ο Σπ. Θεοδωρόπουλος από το χώρο των τροφίμων (VIVARTIA), ο Αρ. Μπελλές από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΝΗΡΕΥΣ), ο Ευτ. Βασιλάκης από το χώρο των αερομεταφορών (AEGEAN), ο Ευ. Μυτιληναίος από τη βαριά βιομηχανία, ο Αγγ. Πλακόπιτας από το χώρο του επενδυτικού κεφαλαίου και ο Σπ. Διβάνης των γνωστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το δείπνο οργανώθηκε από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση και τον κ. Καραμούζη......
....Δημοσίως κανένα από τα στελέχη δεν προτίθεται να εκφράσει ενόχληση επειδή δεν κλήθηκε στο συγκεκριμένο δείπνο. Κατ’ ιδίαν ωστόσο επαναφέρουν το ζήτημα μοντέλου διοίκησης από τον κ. Παπανδρέου, ενώ κάνουν λόγο και για «υπερεξουσίες Ραγκούση». Ακόμη διερωτώνται γιατί επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό δημιουργώντας εντυπώσεις «συνωμοσίας» με οικονομικούς παράγοντες, κάποιοι εκ των οποίων αναλαμβάνουν δουλειές και προμήθειες του Δημοσίου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επικρίνει στο παρελθόν......
Σ.Σ. Ηδη ακούγονται φωνές ανθρώπων πού συνδέουν τέτοιες επαφές μέ πιθανότητες χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών....Εμείς ασφαλώς δέν έχουμε καμμία τέτοια απόδειξη, καί ποιός θα μπορούσε να έχει εξάλλου......Εγιναν πολλές καραμπόλες γιά να "πιαστεί" πχ ο Τσουκάτος μέ τα λεφτά στά χέρια.....
Ομως...
1) Γιατί αυτοί οι επιχειρηματίες και όχι κάποιοι άλλοι?
2)Γιατί μυστικά καί όχι επίσημα (ανακοινώσεις τύπου κλπ)
3)Ποιά είναι ακριβώς η οικονομική κατάσταση τού ΠΑΣΟΚ?
4) Γιατί στη συνάντηση δέν συμμετείχαν (ούτε κάν ενήμεροι δέν ήταν) τά "επίσημα" στελέχη πού ο ίδιος ο Παπανδρέπου έχει ορίσει να ασχολούνται με τήν Οικονομία (Κατσέλη κλπ) αλλά μόνο οι πολύ έμπιστοι τού κ. Παπανδρέου?

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Φλόγες αντιπαλότητας και ανησυχία για το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η δημοσιοποίηση μυστικού δείπνου του, με επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της αγοράς, στην οικία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ως συνδαιτυμόνες του κ. Παπανδρέου φέρονται ο Δημ. Παπαλεξόπουλος της γνωστής εταιρίας τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Σκλαβενίτης, ο ένας εκ των τριών αδελφών της γνωστής αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, ο Αν. Καλιτσάντζης επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ, στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας, ο γνωστός εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης, ο Β. Σπανός από το χώρο της Υγείας (ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ), ο Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο), ο Σπ. Θεοδωρόπουλος από το χώρο των τροφίμων (VIVARTIA), ο Αρ. Μπελλές από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΝΗΡΕΥΣ), ο Ευτ. Βασιλάκης από το χώρο των αερομεταφορών (AEGEAN), ο Ευ. Μυτιληναίος από τη βαριά βιομηχανία, ο Αγγ. Πλακόπιτας από το χώρο του επενδυτικού κεφαλαίου και ο Σπ. Διβάνης των γνωστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το δείπνο οργανώθηκε από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση και τον κ. Καραμούζη. Το ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται θεσμικά με την οικονομία και την αγορά ή φέρονται ότι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την οικονομία το έμαθαν από δημοσιεύματα έχει τη δική του σημασία. Οπως προφανώς έχει πολιτική σημασία το ότι ο κ. Παπανδρέου σε τόσο σημαντικές συναντήσεις, όπως ένα δείπνο με κορυφαίους επιχειρηματίες του τόπου, δεν νιώθει την ανάγκη να έχει μαζί του στελέχη στα οποία έχει αναθέσει συναφή καθήκοντα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός του γραμματέα του κόμματος Γ. Ραγκούση, στο δείπνο που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες ήταν και η γραμματέας του τομέα Οικονομίας Ντ. Λάζαρη.

Δημοσίως κανένα από τα στελέχη δεν προτίθεται να εκφράσει ενόχληση επειδή δεν κλήθηκε στο συγκεκριμένο δείπνο. Κατ’ ιδίαν ωστόσο επαναφέρουν το ζήτημα μοντέλου διοίκησης από τον κ. Παπανδρέου, ενώ κάνουν λόγο και για «υπερεξουσίες Ραγκούση». Ακόμη διερωτώνται γιατί επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό δημιουργώντας εντυπώσεις «συνωμοσίας» με οικονομικούς παράγοντες, κάποιοι εκ των οποίων αναλαμβάνουν δουλειές και προμήθειες του Δημοσίου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επικρίνει στο παρελθόν. Σύμφωνα με τα όσα λένε, ο κ. Παπανδρέου δείχνει με τον τρόπο που διοικεί ότι δεν επιθυμεί την επιβολή του δικού του συστήματος έναντι άλλων συστημάτων μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά να επιβάλει τον εαυτό του και γι’ αυτό τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να λειτουργήσει το κόμμα στη βάση του ρητού «ενός ανδρός αρχή».

«Τώρα στην αντιπολίτευση η χαοτική αυτή διοίκηση είναι πρόβλημα αλλά καλύπτεται. Αν γίνουμε κυβέρνηση, θα αποτελέσει αιτία αποτυχίας», εκτιμά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πλούσια κυβερνητική εμπειρία που ψέγει τον κ. Παπανδρέου επειδή -όπως λέει- «η ύπαρξη συγκεκριμένων ρόλων στο κυβερνητικό σχήμα είναι απαράβατη αρχή». «Ο Παπανδρέου και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο ως πρωθυπουργός θα συνεχίσει να βλέπει όσους θέλει και όπως θέλει.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και το αντιλαμβάνονται όλοι ως τέτοιο», απαντά ωστόσο στενός του συνεργάτης και εκτιμά ότι δεν προκύπτει πρόβλημα από τον τρόπο που διοικεί ο κ. Παπανδρέου το κόμμα.

Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είτε διοργανώνει συναντήσεις με πρωτοβουλία δική του και των στενών συνεργατών του είτε ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις αντίστοιχων συγκεντρώσεων για να συζητά απευθείας με τους εκπροσώπους της αγοράς, εξηγούν οι συνεργάτες του.

Οι πληροφορίες πάντως που θέλουν τους επιχειρηματίες στην οικία του αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη -πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν να αναλάβει μεγάλη κρατική τράπεζα αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση- να εκφράζουν απογοήτευση για την κρίση και την αδράνεια της κυβέρνησης επιβεβαιώνονται. Προέτρεψαν μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αδρανήσει και ο ίδιος αν γίνει πρωθυπουργός. «Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό που θα κάνετε είναι δεξιό ή αριστερό, απλά κάντε κάτι!», ήταν η παραίνεσή τους.


ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=78119
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγάλη πλάκα οι στόχοι του χαζοκούταβου Γιωργάκη για την οικονομία!
Θα μειώσει τη φοροδιαφυγή, θα αυξήσει τις συντάξεις, θα εξαφανίσει τα ολιγοπώλια και θα μειώσει τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος.
Δεν μας λέει όμως πως θα τα καταφέρει όλα αυτά τα ωραία.
Σςςς, είναι το μεγάλο του ΜΥΣΤΙΚΟ που θα μας το φανερώσει μόνο όταν προκηρυχθούν οι εκλογές.
Πιο πρίν δεν το λέει, για να μην του το αντιγράψει ο Καραμανλής.
Γιώργο μου η συνταγή σου για να τα πετύχεις όλα αυτά πρέπει να είναι τρομερή περίπτωση, σχεδόν ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ.
Τέτοιο ΟΥΦΟ που είσαι τέτοιες παλαβωμάρες λές!
(Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο χαζός και έχουμε κάτι για να μας διασκεδάζει να ξεχνάμε την παγκόσμια οικονομική κρίση.)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο απόφοιτος του πίκπα προσπαθεί να κάνει και τον πονηρό τώρα.
Σε δουλεύουν κακομοίρη Γιωργάκη, όλος ο κόσμος γελάει με το IQ σου και εσύ πίστεψες αυτά που σου λέει η μανούλα.
Απορώ με τους πράσινους οπαδούς, είναι στα καλά τους ή το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας τους έχει εντελώς τυφλώσει και δεν μπορούν να δούν και τα πιό απλά πράγματα.
Όπως ότι το παιδί δεν κάνει, είναι Γ'Εθνική.