Τό μυστηριώδες δάνειο στήν υπόθεση Παυλίδη.


......Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός ερευνά με μεγάλη προσοχή τον τρόπο κτήσης του επίμαχου ακινήτου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα δάνειο ύψους περίπου 100.000 ευρώ, που εμφανίζεται να αποπληρώνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο ανακριτής... ξεσκονίζει τον ισχυρισμό που έχει διατυπωθεί, σύμφωνα με τον οποίο εν όψει της αγοράς του ακινήτου είχαν δοθεί στην κόρη του κ. Αρ. Παυλίδη από πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος ως διευκόλυνση περίπου 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια εμφανίζεται να παίρνει ισόποσο δάνειο που, όπως λέγεται, προοριζόταν για την εξόφληση των ανοιχτών λογαριασμών που είχε με συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο όμως τελικά δεν είχε πλέον απαίτηση της επιστροφής του «δώρου». Έτσι, έγινε γρήγορα η αποπληρωμή του δανείου, καθώς είχε... εκλείψει ο λόγος που η κόρη του πρώην υπουργού επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τα λεφτά......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η αγορά του διαμερίσματος της κόρης τού πρώην υπουργού Αιγαίου, που βρίσκεται στο στόχαστρο του ανακριτή Απόστολου Ζαβιτσάνου, ενδέχεται να καθορίσει τις εξελίξεις στην έρευνα για την υπόθεση του εκβιασμού με κατηγορούμενο τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αριστοτέλη Παυλίδη, Παναγιώτη Ζαχαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός ερευνά με μεγάλη προσοχή τον τρόπο κτήσης του επίμαχου ακινήτου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα δάνειο ύψους περίπου 100.000 ευρώ, που εμφανίζεται να αποπληρώνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ανακριτής... ξεσκονίζει τον ισχυρισμό που έχει διατυπωθεί, σύμφωνα με τον οποίο εν όψει της αγοράς του ακινήτου είχαν δοθεί στην κόρη του κ. Αρ. Παυλίδη από πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος ως διευκόλυνση περίπου 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια εμφανίζεται να παίρνει ισόποσο δάνειο που, όπως λέγεται, προοριζόταν για την εξόφληση των ανοιχτών λογαριασμών που είχε με συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο όμως τελικά δεν είχε πλέον απαίτηση της επιστροφής του «δώρου». Έτσι, έγινε γρήγορα η αποπληρωμή
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Πριν από το τέλος Μαρτίου, ο ανακριτής αναμένεται να έχει αποφασίσει αν ο φάκελος θα παραμείνει στην Τακτική Δικαιοσύνη ή αν θα σταλεί στη Βουλή
του δανείου, καθώς είχε... εκλείψει ο λόγος που η κόρη του πρώην υπουργού επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τα λεφτά.

Ωστόσο, ο προβαλλόμενος από την πλευρά Παυλίδη ισχυρισμός, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό στον ανακριτή, ο οποίος ούτως ή άλλως με βάση την εισαγγελική παραγγελία ερευνά και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Αρ. Παυλίδη, που αν τις εντοπίσει, είναι υποχρεωμένος να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι το σκέλος της έρευνας με επίκεντρο την αγορά του σπιτιού της κόρης τού πρώην υπουργού, μπορεί να αποβεί κομβικό και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης, που απασχολεί τη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο δικαστικός λειτουργός έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον κ. Παυλίδη να του προσκομίσει όσα στοιχεία- αποδείξεις καταθέσεων και αναλήψεων, παραστατικά τραπεζών ή ιδιωτικά έγγραφα, συμβολαιογραφικές πράξεις- έχει στη διάθεσή του, ώστε να διαπιστωθεί η προέλευση του επίδικου χρηματικού ποσού και ο ακριβής τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκε τελικά το σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, ο οποίος έχει καταγγείλει το «δεξί χέρι» του κ. Παυλίδη για εκβιασμό και έχει υποδείξει καταθέτοντας στον ανακριτή, ότι πίσω από αυτή την ενέργεια βρισκόταν ο πρώην υπουργός, έχει ισχυριστεί: «Μου ζητούσαν χρήματα για την αγορά διαμερίσματος στη θυγατέρα του υπουργού, για παλιά χρέη του κ. Ζαχαρίου, αλλά και για να εξασφαλίσουν τα γεράματά τους, όπως χαρακτηριστικά μου έλεγαν».

Όταν όμως, οι καταγγελίες Μανούση είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι η αγορά διαμερίσματος της κόρης του έγινε με στεγαστικό δάνειο και είχε από τότε θέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στη διάθεση κάθε θεσμικά ενδιαφερόμενου προσώπου.

Με βάση τα νέα δεδομένα, όπως αποτυπώνονται από την εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας, μένει να δια λευκανθούν και τα τελευταία «σκοτεινά σημεία» της υπόθεσης, ενώ ελέγχεται η αξιοπιστία, αλλά και η βαρύτητα των ισχυρισμών όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, ανεξάρτητα από τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πριν από το τέλος Μαρτίου- όπως εκτιμάται- ο 20ός τακτικός ανακριτής κ. Απ. Ζαβιτσάνος, αποτιμώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει, αναμένεται να έχει αποφασίσει αν ο φάκελος παραμείνει στην Τακτική Δικαιοσύνη ή αν θα σταλεί στο Κοινοβούλιο, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πριν πέσουν οι «τίτλοι του τέλους» της έρευνας δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να καλέσει σε απολογία και τον Π. Ζαχαρίου, ώστε να έχει ακούσει όλα τα πρόσωπα πριν προχωρήσει στο επόμενο και καθοριστικότερο βήμα που συνδέεται άμεσα με την αποστολή ή όχι της δικογραφίας στη Βουλή. Ο κομματάρχης της Ν.Δ.
Μέχρι τότε, από το ανακριτικό γραφείο στην Ευελπίδων θα έχει περάσει- ίσως και εντός της εβδομάδας- ο κομματάρχης της Ν.Δ. στη Ρόδο Τσαμπίκος Τριομμάτης, επ΄ ονόματι του οποίου ο Φ. Μανούσης έχει καταγγείλει ότι κατέθεσε 7.500 ευρώ, προσκομίζοντας και σχετική τραπεζική απόδειξη.

Ο ίδιος βέβαια έχει αρνηθεί όσα λέει εις βάρος του ο Φώτης Μανούσης και αναμένεται να δώσει τη δική του εξήγηση για την εμπλοκή του στην υπόθεση που ερευνάται, ενώ σειρά να εξεταστούν ως μάρτυρες έχουν ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιος Καραμάριος και ο πρώην βουλευτής Κ. Ζαχαράκης, τους οποίους ο εφοπλιστής είχε ενημερώσει για όσα αργότερα κατήγγειλε και στις δικαστικές αρχές.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4504041
Ο χρήστης antinor είπε…
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕ ΤΟΥ ΠΕΙ ΑΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΡΚΡΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΒΛΑΨΕΙ,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.